جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: به کسی که پیشنهاد مصرف مایع سفیدکننده می‌دهد، رای ندهید!

چهار سال پیش «دونالد ترامپ» پیشنهادی را تحت عنوان تزریق داروی ضدعفونی‌کننده به افراد مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرد و امروز در سالگرد این اظهارنظر شوکه‌کننده، «جو بایدن» به او طعنه زد و در عین حال از مردم خواست به ترامپ رای ندهند. با این حال او حین صحبت از ترامپ، گاف داد.

آلمان همکاری با آنروا را از سرمی‌گیرد

پس از ارائه گزارش سازمان ملل مبنی بر عدم وجود شواهد کافی درباره عضویت کارکنان آنروا در حماس، آلمان اعلام کرد که همکاری با این نهاد در غزه را از سرمی‌گیرد.

ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها / یک مقام سازمان محیط زیست: تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب شده اما حجم آن در مقایسه با سیلاب در رودخانه هیرمند بسیار ناچیز است / مداخلات انسانی در مسیر اتفاق افتاده

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

جزئیات بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائیل و اوکراین چقدر خواهد بود؟

هرچقدر بر سر ارسال کمک‌های جدید به اسرائیل در میان سیاستمداران آمریکایی وحدت نظر وجود دارد، اختلافات بر سر بسته‌های جدید نظامی و مالی به اوکراین میان جمهوری خواهان و دموکرات‌ها بسیار جدی بود. با این حال مجلس سنای ایالات متحده بالاخره به بسته ۹۵ میلیارد دلاری که البته شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه نیز خواهد بود رای داد.

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

Loading

پیامدهای بحران پناهجویان بر آینده اتحادیه اروپا

۱۴۰۲/۰۷/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه سیاست‌های مهاجرتی می‌تواند دولت‌های عضو اتحادیه را دستخوش اختلاف کند، گفت: اختلاف در سیاست‌های مهاجرتی می‌تواند یکی از عواملی باشد که منجر به افزایش فشار بر اتحادیه اروپا شود و پیامدهای ناشی از آن به ویژه اختلاف بین جریان‌های راست و چپ سیاسی به همراه خشونت اجتماعی چالش‌های جدی را برای اتحادیه ایجاد می‌کند.

امیرحسین عسکری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به هشدارهای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به پیامدهای شکاف عمیق میان کشورهای عضو بر سر سیاستهای مهاجرتی، اظهارداشت: بحران مهاجرت در حال حاضر یکی از مهمترین چالش‌هایی است که اتحادیه اروپا با آن مواجه شده تا جایی که جوزپ بورل، با اشاره به چالش‌ها و تهدیدات ناشی از آن از انحلال احتمالی اتحادیه اروپا سخت گفت.

وی با بیان اینکه اظهارات بورل نشان می‌دهد اتحادیه اروپا با شکاف عمیقی در سیاست‌های مهاجرتی روبرو است، افزود: در حالی که برخی کشورها مانند آلمان و سوئد به عنوان کشورهای پذیرنده مهاجران شناخته می‌شوند، دیگر کشورها مانند مجارستان و لهستان با سیاستهای مهاجر پذیر مخالفند. پس از به قدرت رسیدن «جورجیا ملونی» از حزب راست‌گرای برادران ایتالیا در این کشور، رم نیز به جرگه کشورهای مخالف مهاجرت‌پذیری پیوسته است.

عسکری به موافقت آلمان با بسته اصلاحی مناقشه‌برانگیز قوانین پناهجویی اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: لایحه «تنظیم بحران»، سیاستهای سختگیرانه تری را برای زمانی که تعداد بالای مهاجران باعث فشار بیش از حد به سیستم پناهندگی شود، پیشنهاد داده است. در میان کشورهای عضو، اکثریتی برای تصویب این مقررات جدید، ایجاد شده، اما این لایحه باید در پارلمان اروپا نیز تصویب شود و پارلمان اعلام کرده آن را تصویب نخواهد کرد. این شکاف سبب شده، اتحادیه اروپا نتواند به صورت یکپارچه در مورد مهاجرت تصمیم بگیرد و سیاست‌های مشابهی را پیشنهاد دهد.

مدیر مرکز پژوهشی – خبری مطالعات اروپا، با بیان اینکه برخی کشورهای اروپایی تلاش می‌کنند اصلاحات قوانین پناهندگی اتحادیه اروپا را که از زمان بحران پناهندگی سال ۲۰۱۵ آغاز شده تا انتخابات بعدی پارلمان اروپا در ژوئن ۲۰۲۴ نهایی کنند تا مانع موفقیت پوپولیست‌ها و راست‌های افراطی در این انتخابات به دلیل سوءاستفاده از موضوع پناهجویان شوند، به علل مخالفت لهستان، مجارستان، اتریش و چند کشور دیگر اروپایی با این لایحه پرداخت و تصریح کرد: هرچند اعلام موافقت آلمان با این بسته اصلاحی، کار را پیش خواهد برد، اما برخی کشورها به دلیل نگرانی از افزایش تعداد مهاجران، به سمت سیاست‌های بسیار سختگیرانه متمایل شده‌اند که این موضوع نیز شکاف را بین کشورهای اتحادیه تشدید کرد. این شرایط، سبب شده که بورل به نحوی به پیامدهای مهاجرت بر اتحادیه اروپا در قالب فروپاشی و انحلال آن بپردازد.

عسکری یادآورشد: اختلاف در سیاست‌های مهاجرتی می‌تواند یکی از عواملی باشد که منجر به افزایش فشار بر اتحادیه اروپا شود و پیامدهای ناشی از آن به ویژه اختلاف بین جریان‌های راست و چپ سیاسی به همراه خشونت اجتماعی چالش‌های جدی را برای اتحادیه ایجاد می‌کند. اما این مساله، به تنهایی نمی‌تواند عامل انحلال اتحادیه باشد. اتحادیه اروپا در مواجهه با چالش‌های بسیاری، از جمله بحران اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و تهدیدات امنیتی قرار دارد؛ بنابراین، برای حفظ اتحادیه، کشورهای عضو ناچارند به صورت هماهنگ و همکارانه در مواجهه با چالش‌ها عمل کنند.

وی ضمن تشریح پیامدهای مهاجرت و اثرات آن بر ساحت سیاست، جامعه و اقتصاد اروپا، افزایش شدید تعداد پناهجویان و مهاجران غیرقانونی و ناتوانی اتحادیه در مدیریت و کنترل این مساله، اختلافات بین کشورهای عضو در سیاست‌های مهاجرتی وعدم توافق در این زمینه، تأثیرات منفی بر اقتصاد کشورهای عضو به دلیل تشدید امواج مهاجرتی بیشتر مهاجران و پناهجویان، افزایش نژادپرستی و تبعیض نسبت به مهاجران در برخی کشورهای عضو، تأثیرات سیاسی و امنیتی افزایش تعداد مهاجران بر روابط بین کشورهای عضو  را از جمله پیامدهای افزایش مهاجرت بر اروپا عنوان کرد که می تواند احتمال وقوع انحلال اتحادیه به دلیل سیاست‌های مهاجرتی را دامن بزند.

این تحلیلگر مسائل اروپا با بیان اینکه سیاست‌های مهاجرتی می‌تواند دولت‌های عضو اتحادیه را دستخوش اختلاف کند، ادامه داد: در این زمینه گرایش‌های احزاب به راست یا چپ بسیار تعیین کننده خواهند بود. احزاب راست و چپ سیاسی در اروپا، در مورد سیاست‌های مهاجرتی اختلافات زیادی دارند. احزاب راست سیاسی عموما به شدت مخالف ورود مهاجران به کشورهای خود هستند و تلاش می‌کنند با ایجاد محدودیت‌های شدید در ورود مهاجران، این افراد را از کشور خود دور نگه دارند. این احزاب عموما بر این باورند که ورود مهاجران به کشورهای اروپایی باعث شده بیکاری و فقر در این کشورها افزایش یابد.

عسکری با یادآوری اینکه احزاب چپ سیاسی علیه تبعیض نژادی و تبعیض علیه مهاجران فعال هستند و به شدت بر حقوق مهاجران در کشورهای خود تاکید می‌کنند، خاطرنشان کرد: این احزاب عموما بر این باورند که مهاجرت به کشورهای اروپایی می‌تواند برای این کشورها سودمند باشد و به عنوان یک فرصت برای توسعه و رشد اقتصادی در نظر گرفته می‌شود. از طرفی، برخی احزاب سیاسی به دنبال یافتن یک راه حل متوسط برای مسائل مهاجرتی هستند که ضمن توجه به حقوق مهاجران، قوانین و مقررات خاصی را برای ورود مهاجران به کشورهای خود درنظر بگیرند. بنابراین اختلاف در سیاست‌های مهاجرتی در کشورهای عضو اتحادیه نیز می‌تواند چالش دیگری قلمداد شود.

مدیر مرکز پژوهشی – خبری مطالعات اروپا، با بیان اینکه اتحادیه اروپا می‌تواند در این راستا به دو راهکار اصلی توجه کند، تقویت همکاری و تعامل بین کشورهای عضو و رفع بحران‌های اقتصادی و اجتماعی را از جمله این تلاشها عنوان کرد و توضیح داد: سیستم پناهندگی اروپا با هجوم بیش از یک میلیون نفر مهاجر که اغلب از سوریه بودند، به شدت ضربه خورد و پس از آن یکی از بزرگترین بحران‌های سیاسی اتحادیه اروپا در این حوزه رقم خورد.اکنون با افزوده شدن پناهجویان اوکراینی، این کشورها، پس از مدتها بحث و گفتگو، توافقنامه‌ای را برای حل این بحران سیاسی امضا کرده‌اند تا براساس آن مسئولیت رسیدگی به وضعیت مهاجرانی که بدون مجوز وارد اروپا می‌شوند، تقسیم شود.

عسکری با اشاره به مخالفتهای برخی کشورها به ویژه ایتالیا و یونان، ادامه داد: اصلاحات جدید باعث ایجاد نظام همبستگی جدیدی برای بررسی وضعیت پناهجویان می‌شود تا مهاجران سریعتر به کشور مبدا یا کشور ترانزیت بازگردانده شوند. البته کارشناسان هشدارهایی درباره پیامدهای اجرای این طرحها داده اند و گروه‌های حقوق بشری نیز معتقدند قوانین ضدمهاجرتی شدیدتر، حقوق بشر را نقض می‌کند.

0 Comments