جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

Loading

انتخابات ریاست جمهوری لبنان و نقش رو به افول فرانسه

۱۴۰۲/۰۷/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه نشست کمیته پنج‌جانبه در نیویورک با شکست مواجه شده است، گفت: شکستی که مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بعد از حوادث مربوط به انفجار بندر بیروت، داشت، نشان داد فرانسه با اینکه تلاش می‌کند مانند گذشته، در لبنان ایفای نقش کند، جایگاه لازم را برای برای حل و فصل اختلافات، در افکارعمومی این کشور ندارد.

سیدرضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با یادآوری اینکه دو میلیون نفر در لبنان در فقر شدید زندگی می‌کنند که نیمی‌از آنان لبنانی و نیمی‌دیگر سوری هستند، تصریح کرد: لبنان بیش از 9 ماه است که رئیس جمهوری ندارد و مسئولیت‌های پست نخست وزیری که باید بعد از انتخاب رئیس جمهور تعیین شود، در شرایط فعلی، توسط فردی انجام می‌شود که به دلیل مدیریت موقتش نمی‌تواند اقدامات کلان، اساسی و دراز مدت را برنامه ریزی و مصوب کند و تنها کارهای روزمره نخست وزیر پیش برده می‌شود.

وی ضمن اشاره به برگزاری نشست نمایندگان کشورهای عضو کمیته 5 جانبه برای رسیدگی به بحران ریاست جمهوری در لبنان، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی‌سازمان ملل متحد متشکل از مصر، فرانسه، قطر، عربستان و آمریکا، افزود: براساس گزارش رسانه‌ها، در این نشست تمام نامزدهای مطرح شده، مورد بررسی قرار گرفته‌اند، اما هیچ کدام مورد اجماع قرارنگرفته اند. ضمن اینکه نماینده آمریکا آمریکا اعلام کرد با تداوم شرایط فعلی، این کشور دیگر نمی‌تواند به کمکهای خود به ارتش لبنان ادامه دهد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، با بیان اینکه نشست کمیته پنج‌جانبه در نیویورک با شکست مواجه شده است، به اختلافات آمریکا و فرانسه در رابطه با پرونده لبنان و درخواست آمریکا درخصوص ایجاد چارچوب زمانی مشخص برای ماموریت لودریان اشاره کرد و گفت: لودریان، به عنوان نماینده ویژه فرانسه در امور لبنان، تاکنون ابتکار قابل توجه و ویژه ای را برای حل مسائل لبنان، مطرح نکرده است. درست است که او با همه گروه ها و جریانات سیاسی نشستهایی داشته و دیدارهایی با نمایندگان برخی کشورها مانند قطر، عربستان، مصر و آمریکا صورت داده، اما فرانسه طرح عملیاتی برای حل و فصل اختلافات ندارد.

صدرالحسینی ادامه داد: شکستی که مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بعد از حوادث مربوط به انفجار بندر بیروت، داشت، نشان داد فرانسه با اینکه تلاش می‌کند مانند گذشته، در لبنان ایفای نقش کند، جایگاه لازم را برای برای حل و فصل اختلافات، در افکارعمومی این کشور ندارد. اکنون لودریان، تلاش می‌کند با نزدیکی به نظر آقای نبیه بری، به عنوان رئیس پارلمان، مبنی بر اینکه برای برون رفت از شرایط کنونی، هیچ راهی به جز گفتگو وجود ندارد وارد صحنه شود.

وی با بیان اینکه ناظران سیاسی، هیچ ابتکار و رویکرد تازه ای از فرانسه نمی‌بینند، خاطرنشان کرد: فرانسه حتی نتوانسته مجموعه اهل تسنن را بر روی یک شخص یا یک روش متمرکز کند. وی افزود: یکی از دلایل اصلی به نتیجه نرسیدن دوازده دور نشست پارلمانی برای تعیین رئیس جمهور، هم موضوع اختلافات میان اهل تسنن است. در حالی که تقریبا در گذشته، اهل تسنن، یک نماینده واحد داشتند. اما در حال حاضر این قدرت حزبی و تشکیلاتی در لبنان میان اهل تسنن وجود ندارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، به اظهارات چهره های سیاسی لبنان در انتقاد از نتایج نشست گروه پنج جانبه در نیویورک اشاره کرد و گفت: آنها نیز معتقدند این نشستها، صرفا بازی دادن لبنانیها و مسیری به سوی ناکجا آباد بوده است.

صدرالحسینی، با اشاره به تلاشهای فرانسه برای جلب نظر عربستان و راهبرد آمریکا برای دادن دست برتر به قطر درخصوص حل بحران لبنان، افزود: در شرایط فعلی، فرانسه نیازمند این است که بتواند در اتحادیه اروپا و در مقابل کشورهای اروپایی و آمریکا به عنوان استعمارگران نو، خودی نشان دهد؛ چراکه حرکتهای ضدفرانسه در آفریقا، به شدت پاریس را در مواضع سیاسی خود تضعیف کرده و تنفر کاملا آشکار از فرانسه در قاره آفریقا و به تبع آن افت جایگاه این کشور در دیگر نقاط همچون لبنان را شاهد هستیم. با این همه، به نظر نمی‌رسد تلاش لودریان بتواند لبنان را از شرایط کنونی خارج کند و موفقیتی برای فرانسه رقم بزند. از سوی دیگر آمریکا خواستار اعمال محدودیت زمانی برای حل این مساله شده است.

وی با بیان اینکه پیش از نشست نیویورک اعلام شد لودریان با حمایت از ابتکارعمل گفت‌وگوی نبیه بری، دیگر کشورهای عضو این کمیته را به اجماع رسانده است، اما نتایج این نشست چنین چیزی را نشان نداد، یادآورشد: لودریان اعلام کرد که برای پیگیری ابتکار رئیس پارلمان لبنان و پیشبرد گفتگوی ملی میان لبنانی‌ها برای انتخاب رئیس جمهور اوایل ماه آینده به بیروت برمی‌گردد، اما از دو سال پیش شاهد اُفت جایگاه فرانسه در میان مردم لبنان و حتی تعدادی از مسیحیانی که سالها با تشکیل گروها و جریانات حزبی، پیشنهادات و راهبردهای فرانسه را در لبنان پیش می‌بردند و اطاعت کامل داشتند، هستیم. در این شرایط، اوضاع سیاسی در لبنان، همچنان چشم انداز مبهمی دارد.

صدرالحسینی با تاکید براینکه تشدید اختلافات میان اهل تسن باعث به تاخیر افتادن رای گیری در پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر شده و قطعا آقای لودریان حرف تازه ای نداشته و خودش نیز چنین ادعایی در این رابطه ندارد، گفت: با اینکه لبنان به حیات سیاسی خود ادامه می‌دهد، اما در شرایط فعلی، امکان توسعه و اقدامات قابل توجه میان مدت و بلندمدت برای حل مسائل اقفتصادی ندارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: اگرچه مردم لبنان، بحرانهای سیاسی طولانی تری را نیز تجربه کرده اند، اما در شرایط کنونی امکان پیشبرد هرگونه طرحی برای حل مشکلات زیربنایی این کشور منتفی است و این چیزی است که مورد خواست دشمنان لبنان و رژیم صهیونیستی است.

0 Comments