جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

تحلیلی بر سفر احمد مسعود به روسیه

۱۴۰۲/۰۶/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک پژوهشگر مسائل افغانستان با یادآوری اینکه ناتو و دیگر کشورهای غربی نیز با دست ردزدن به سینه مقاومت افغانستان اعلام کردند از مقاومت مسلحانه در افغانستان، حمایت نمی‌کنند،گفت: روسیه، در شرایطی که نگران فعالیت داعش و گروه‌های تندرو در آسیای مرکزی است، بسیار هوشیارتر از آن است که با آزرده خاطرکردن طالبان، نسبت به این گروه‌ها تغییر رویکردی داشته باشد.

سید عباس حسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به سفر احمد مسعود به مسکو و دیدار با بعضی از مقامات روسیه و طرح برخی گمانه زنی‌ها از سوی تحلیلگران روسی درخصوص پیام جدید روسیه به طالبان و یا احتمال تغییر رویکرد نسبت به تحولات افغانستان، تصریح کرد: سفر احمد مسعود به مسکو را نمی توان تغییر رویکرد مسکو نسبت به افغانستان درنظرگرفت، بلکه این اقدام، تداوم رویکردهای گذشته مسکو و در راستای شکل‌گیری مذاکرات بین الافغانی و گفتگو میان شخصیت‌ها و جریان‌های مختلف افغانی است که از پیش از توافقنامه دوحه میان آمریکا و طالبان تاکنون ادامه داشته است.

وی ادامه داد: مسکو اولین جایی بوده که حتی زودتر از دوحه و دیگر کشورها، اولین دور گفتگوهای بین الافغانی میان چهره‌های ارشد طالبان و حکومت نظام جمهوری گذشته و رهبران برخی جریان‌های مطرح سیاسی و قومی افغانستان را میزبانی‌کرد. از آن زمان به این سو هرازگاهی شاهد این نشست‌ها بوده‌ایم و اکنون نیز روسیه برای برقراری گفتگو میان آنها تلاش می‌کند.

این تحلیلگرمسائل افغانستان، با اشاره به تعریف فرمت مسکو از سوی روسیه و آغاز دورجدیدی از مذاکرات بین الافغانی در این چارچوب و در ماه‌های آینده، یادآورشد: ماه گذشته، روسیه رسما از طالبان دعوت کرد که در این نشست شرکت کند، این دعوت از احمدمسعود نیز به عمل آمد تا در این نشست سخنرانی کند.

حسینی به برخی گزارشهای غیررسمی درباره سفر «امرالله صالح»و«یونس قانونی» به عنوان چهره‌های جدی اپوزوسیون طالبان و همچنین سفر احمدمسعود در دو سال گذشته به روسیه اشاره‌کرد و گفت: باتوجه به اینکه دیدار اخیر مسعود، به طوررسمی رسانه‌ای شد و در این سفر با مقامات عالی‌رتبه‌تری هم دیدارداشت، به نظر می‌رسد مسکو به دنبال این است که  درآستانه نشست مسکو، بتواند تلنگری به طالبان داشته و اعلام کند روسیه از سطح کنونی روابط با طالبان چندان راضی نیست.

وی با بیان اینکه طالبان نیز از رویکرد روسیه رضایتی ندارد و در دو سال گذشته،به طور روزافزون، شاهد سردی در روابط روسیه و طالبان با عقب‌نشینی، سکوت و بی‌خبری در روابط بوده‌ایم، ادامه داد: در بعد اقتصادی، تجاری و انرژی، روسیه به طالبان کمکهایی داشت و با قرارداد فروش 2میلیون تن فرآورده‌های سوختی با قیمت بسیار مناسب، قیمت موادسوختی در افغانستان تا40درصد کاهش یافت. هرچند این مساله، در ارسال غلات نیز انجام شد و درشرایط خشکسالی اهمیت زیادی داشت، اما دربعد سیاسی و امنیتی، سردی در روابط مشهود است.

این تحلیلگر مسائل افغانستان، با بیان اینکه این انتظار بود که خلاء قدرت ناشی از خروج ناتو توسط قدرتهای منطقه‌ای پرشود تا این کشور به سمت بی‌ثباتی و هرج و مرج نرود، ایجاد ابتکار عمل و تعیین معیارهای روشن، عملی، کاربردی و دوری از شروط غیرقابل انعطاف، در مواجهه با طالبان را ضروری برشمرد و اضافه کرد: درشرایط فعلی، نه تنها افغانستان به سمت دولت-ملت حرکت نکرده‌است، بلکه اختلافات جدی و شکافهای عمیقی میان جریانهای قومی، سیاسی و مذهبی همچنان وجوددارد.

حسینی با اشاره به اخبار منتشرشده درباره احتمال حمایتهای مالی و نظامی روسیه از احمدمسعود، گفت: طالبان برای به رسمیت شناخته‌شدن و رفع تحریمها، به سمت ترمیم روابط با آمریکا رفته است،در این شرایط، شاهد فاصله‌گرفتن طالبان ازقدرتهای منطقه‌ای هستیم. با توجه به وجود طیفهای مختلفی از طالبان، طیف جدیدی از طالبان با عنوان نئوطالبان شکل گرفته که تئوریسینهای آن معتقدند با توجه به در دست داشتن قدرت جهانی توسط آمریکا، باید برای پیشبرد اهداف خود، رضایت و همراهی این کشور را با خود داشته باشند.

وی ضمن اشاره به مذاکرات پیدا و پنهان طالبان و حتی تیم شبکه حقانی با آمریکا و ابراز نگرانی قدرتهای منطقه نسبت به افزایش حضور و نفوذ در منطقه، اظهارداشت: با این حال، سفر احمدمسعود به مسکو، به معنای تغییر رویکرد روسیه نیست. جناح احمد مسعود در دوسال گذشته، مناطق و روستاهایی که در اختیارداشتند را از دست داده و نه تنها هیچ پیشرفتی در بعد مقاومت علیه طالبان نداشته، بلکه با ازدست دادن فرماندهان ارشد خود،شکست بسیار سنگین و سختی را متحمل شده  است.

به گفته این تحلیلگر مسائل افغانستان، تاجیکستان، عملا تنها گزینه حمایت از جبهه مقاومت بود که در یک سال گذشته نیز، شاهد تغییر در رویکردها خصوصا در ابعاد نظامی، امنیتی و اطلاعاتی این کشور نسبت به طالبان هستیم. با توجه به رشد گروه‌های تندرو و افراطی در مرز افغانستان و تاجیکستان و شکل‌گیری گروه جدید به نام تحریک طالبان تاجیکستان، از یک سو و از سوی دیگر افزایش روی‌آوری شهروندان تندرو این کشور به گروه داعش و دیگر گروه‌های تکفیری، این زنگ خطر را برای تاجیکستان به صدا درآورده که برای مقابله با این گروه‌های تندرو تاجیک، چاره‌ای جز همکاری با طالبان ندارد و در یک سال گذشته، از این همکاری نیز راضی بوده است و شاهد امنیت در نوار مرزی میان این دو کشور بوده‌ایم.

حسینی، به محدودیهای جدی برای فعالیت مقاومت افغانستان درتاجیکستان و اخراج بسم‌الله محمدی، وزیر دفاع سابق افغانستان و رئیس دفتر این جبهه در تاجیکستان از دوشنبه و همچنین اعمال محدودیتهای شدید و چندجانبه علیه فعالیت چهره‎های مقاومت وابسته به احمد مسعود و دیگران در این کشور اشاره‌کرد و افزود: تاجیکستان نیز پشت جبهه مقاومت را خالی کرده است. حتی حملاتی که در ماه‌های گذشته علیه برخی پادگانهای طالبان صورت گرفته، حملاتی انفرادی بوده است.

وی با بیان اینکه در بعد سیاسی نیز شاهد اختلاف‌نظرهای جدی میان چهره‌های مطرح اپوزیسیون طالبان از یک سو و از سوی دیگر مخالفتهای صریح و جدی آنها با احمد مسعود هستیم، توضیح داد: هیچ یک از این چهره‌ها، رهبری احمدمسعود بر چهره مقاومت و اساسا جبهه مقاومت را قبول ندارند، تاجایی که برخی چهره‌ها، در ترکیه، «شورای‌عالی مقاومت برای نجات افغانستان» را ایجاد کردند.بنابراین، احمد مسعود نتوانسته است در بعد نظامی و سیاسی پیشرفتی از خود نشان دهد.

این کارشناس مسائل افغانستان، با یادآوری اینکه ناتو و دیگر کشورهای غربی نیز با دست ردزدن به سینه مقاومت افغانستان اعلام کردند از مقاومت مسلحانه در افغانستان، حمایت نمی‌کنند،گفت: زلمی خلیل زاد، در موضع‌گیری خود اعلام کرد که اگر این چهره‌های سیاسی منتظرهستند ما بار دیگر به خاطر حفاظت از اینها وارد افغانستان شویم، برای منافعشان با طالبان بجنگیم و سربازان آمریکایی با به خطرافتادن جانشان، محافظ آنها شوند، کورخوانده اند! آن دوران گذشته است. بنابراین روسیه، در شرایطی که نگران فعالیت داعش و گروه‌های تندرو در آسیای مرکزی است، بسیار هوشیارتر از آن است که با آزرده خاطرکردن طالبان، نسبت به این گروه‌ها تغییر رویکردی داشته باشد.

0 Comments