جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو احتمالا بازداشت شود

به نوشته رسانه‌های صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند.

Loading

تحولات لبنان و چالش‌های انتخاب رئیس جمهور

۱۴۰۲/۰۶/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه درحال حاضر، مساله طولانی شدن انتخاب ریاست جمهوری به اختلافاتی که میان ائتلاف مقاومت ایجاد شده برمی‌‌گردد، گفت: ساختار قدرت و گروه‌های سیاسی، به همزیستی مسالمت‌آمیزی با وضعیت دولت موقت و وجود خلاء قدرت رسیده‌اند و ظاهرا بودن یا نبودن رئیس جمهور، چندان برای آنها اهمیتی ندارد و در این شرایط، مذاکرات و چانه‌زنی‌ها به نتیجه‌ای نمی‌رسند که این امر بیش از همه مطلوب رژیم صهیونیستی است.

دکتر سیدرضی عمادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به فشارهای آمریکا و رژیم‌صهیونیستی بر لبنان و خصوصا حزب الله در شرایطی که همچنان پارلمان این کشور درانتخاب رئیس جمهور ناکام است، تصریح کرد: در یک سال اخیر، آمریکا چند بار میان رژیم‌صهیونیستی و لبنان درباره کاهش تنشها و تعیین حدود و منافع مربوط به منابع انرژی در مناطق مرزی میانجی‌گری کرد، دوطرف به توافقی برای کاهش تنشها دست پیدا کرده بودند و لبنان آن را امتیازی برای خود می‌دانست. اخیرا هم آمریکا مجددا در تلاش است میان لبنان و حزب الله با رژیم‌صهیونیستی، گفتگوهایی را برگزارکند.

وی با بیان اینکه دولت آمریکا حزب‌الله را به‌اصطلاح تروریستی می‌داند و تلاش می‌کند از طریق گفتگو با دولت لبنان، بر حزب‌الله فشار واردکند، افزود: به نظرمی‌رسد حزب‌الله در حال ایجاد پایگاه نظامی در منطقه‌ای است که رژیم اسرائیل آن را متعلق به اراضی اشغالی می‌داند. این مساله، باعث بروز تنشهایی میان طرفین شده است. آمریکا نگران است این تنش، سبب بروز درگیری شود. البته این نگرانی، بیشتر به خاطر رژیم‌صهیونیستی است؛چراکه آمریکا می‌داند این رژیم در 9ماه اخیر، با بی‌سابقه‌ترین بحرانهای سیاسی خود مواجه بوده و حتی ارتشش هم شکننده است. به این دلیل که شمار زیادی از نظامیان در اعتراض به نتانیاهو و اعضای کابینه او، از خدمت انصراف داده‌اند و ارتش اکنون شرایط مناسبی ندارد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، با یادآوری اینکه رژیم اسرائیل در تقابل با گروه‌‌های فلسطینی، به عنوان حلقه سوم و ضعیف‌تر مقاومت، بیشتر از چندروز دوام نیاورد، تاکیدکرد: علاوه براینها، آمریکا می‌داند اگر اکنون جنگی شکل بگیرد، تبعات منطقه‌ای خواهد داشت و بازیگران منطقه‌ای را هم درگیر خواهد کرد. به همین دلیل آمریکا تلاش می کند، با هدف جلوگیری از بحران بزرگ دراسرائیل، گفتگوهایی میان آنها با رژیم‌صهیونیستی برقرار کند.

عمادی با بیان اینکه از سال 2006، جنگ جدی میان حزب‌الله و رژیم‌صهیونیستی شکل نگرفته و موقعیت امروز حزب‌الله هم اصلا قابل مقایسه با آن مقطع نیست،علاوه برآن، یک دهه جنگ در سوریه آن را آزموده‌تر هم کرده‌است، گفت: در یک سال اخیر، درگیری میان فلسطینی‌ها و رژیم‌صهیونیستی، بسیار افزایش داشته است. عملیات جبهه مقاومت در درون اراضی اشغالی و در قلب تلاویو انجام می‌شود و اینها همه نشان می‌دهند آسیب پذیری اطلاعاتی، نظامی و دفاعی رژیم‌صهیونیستی افزایش پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه همچنین با یادآوری اینکه 10ماه از پایان ریاست جمهوری «میشل‌عون» گذشته و پارلمان لبنان هم دوازده جلسه برای انتخاب رئیس جمهور تشکیل داده‎است، ادامه داد:با توجه به اینکه رئیس جمهور باید از میان مسیحیان لبنانی انتخاب شود، هنوز هیچ نشانه‌ای دال بر توافق برای این انتخاب دیده نمی‌شود.هرچند که پیش از این هم پارلمان لبنان بعد از 30ماه توانست میشل عون را به عنوان رئیس جمهور جدید معرفی‌کند. بنابراین، این بحران سیاسی در معرفی رئیس جمهور جدید، مساله نادری نیست.

وی با بیان اینکه قانون اساسی لبنان و توافق طائف، میان گروه‌های لبنانی، اساسا ایجاد کننده بحران سیاسی است، اضافه کرد: در آخرین جلسه ای که برگزار شد، نماینده معرفی شده از سوی جریان ملی آزاد، 59رای به دست آورد. درحالیکه برای انتخاب رئیس جمهور در دور اول باید 68رای کسب شود و در دور دوم هم باید آرا به حدود 65رای برسد. با توجه به اینکه بیشتر اعضای پارلمان از نمایندگان حزب الله هستنند، شرایط به گونه ای است که بدون موافقت حزب الله امکان معرفی رئیس جمهوری وجود ندارد.

عمادی اظهارداشت: متاسفانه اکنون شاهد هستیم در معرفی رئیس جمهور، میان حزب الله و جریان ملی آزاد، دو گروهی که پیش از این با یکدیگر همسو بودند، اختلاف نظرهایی به وجود آمده است. این اتفاق خوبی نیست، آنها باید با گفتگو با یگدیگر، این مساله را حل کنند. البته بخشی از این اختلافات و بحرانها به طور کلی، مربوط به ساختار قدرت در این کشور است که در آن مناصب توزیع شده و تعیین مناصب، اجماع میان گروه ها را لازم دارد. اجماعی که به دشواری شکل می‌گیرد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه درحال حاضر، مساله طولانی شدن انتخاب ریاست جمهوری به اختلافاتی که میان ائتلاف مقاومت ایجاد شده برمی‌‌گردد، توضیح داد: حتی جریان ملی آزاد، تلاش کرده با گروه‌های ضد حزب الله هم توافق کند، اما با توجه به اینکه حزب‌الله اکثریت پارلمان را دارد، این توافق فعلا به دست نیامده است.

وی به تلاشهای ناموفق گروه پنجگانه متشکل از فرانسه، آمریکا، مصر،عربستان و قطر برای حل مساله لبنان اشاره‌کرد و اظهارداشت: روند تحولات لبنان به گونه‌ای است که هم احتمال طولانی‌تر شدن این بحران سیاسی وجود دارد و هم اینکه گروه‌های سیاسی لبنان می‌توانند خیلی زود به جمعبندی برسند و در یکی،دو ماه آینده توافق کنند. اما این نگرانی درباره لبنان وجود دارد که اساسا ساختار قدرت و گروه‌های سیاسی، به همزیستی مسالمت‌آمیزی با وضعیت دولت موقت و وجود خلاء قدرت رسیده‌اند و ظاهرا بودن یا نبودن رئیس جمهور، چندان برای آنها اهمیتی ندارد. این اتفاق بسیار بدی است. اما گویا آنها به این شرایط عادت کرده اند و در این شرایط، مذاکرات و چانه‌زنیها به نتیجه‌ای نمی‌رسند.

عمادی با تاکید براینکه این شرایط در لبنان بیش از همه هر طرفی، مطلوب رژیم صهیونیستی است و این رژیم از وجود دولت موقت، که اساسا دولتهای ضعیفی هستند، در کشورهای عضو جبهه مقاومت استقبال می‌کند، گفت: حتی آمریکاییها هم علی‌رغم شرکت در گفتگوهای پنج گانه، چندان اراده جدی برای این موضوع از خود نشان نداده‌اند، چراکه تداوم این وضعیت در لبنان به نفع رژیم‌صهیونیستی است و دلیل چندانی برای پایان دادن به این شرایط در لبنان نمی‌بینند. گروه‌های لبنانی باید به درک واقع بینانه و از خود گذشتگی در سطح ملی برسند تا بتوانند بحرانهای این چنین را به نفع منافع ملی حل کنند.

وی ادامه داد: عربستان هم اگرچه در لبنان، نفوذ و مداخله دارد اما تلاش می‌کند با تمرکز بر برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصادی خود، مداخله جدی نسبت به تحولات دیگر کشورها نداشته باشد تا وجهه خود را خراب نکند. درشرایط فعلی، عربستان عنوان می‌کند که باید لبنانی‌ها، خود مساله‌شان را حل کنند و به نظرمی‌رسد لبنان در شرایط فعلی برای عربستان اولویتی ندارد.

0 Comments