جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است

نماینده ایرلند در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی اولین طرفی بود که به منافع ایران حمله کرد، گفت اتحادیه اروپا در جنایات منطقه هم‌دست بوده و لکه ننگی است بر دامن بشریت.

محاکمه ترامپ: دادستان‌ها می‌گویند «حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی است»

دادستان‌های نیویورک در اولین دادگاه کیفری کار خود را برای محاکمه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های پورن با هدف پنهان‌کاری در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آغاز کرده‌اند. یکی از دادستان‌ها روز دوشنبه خطاب به هیات منصفه در این محاکمه تاریخی گفت «پرداخت حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی بوده است.»

بلومبرگ: بایدن تحریم‌های جدید نفتی علیه تهران را اجرا نمی‌کند

خبرگزاری «بلومبرگ» در گزارشی اعلام کرد که به‌رغم تصویب قوانین جدید که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، انتظار نمی‌رود که رئیس جمهوری ایالات متحده به این زودی‌ها از اختیارات جدید خود به طور کامل استفاده کند.

چرا حزب الله لبنان در تنش‌های سنگین اخیر میان ایران و اسرائیل ورود نکرد؟ / رمزگشایی از تصمیم مهم تهران و حزب الله

تحلیلگران معتقدند تمایل به حفظ قدرت آتش حزب الله برای زمانی که اسرائیل تهدیدات خود برای عقب راندن این گروه از مرز را عملی کند، راه حل دیپلماتیکی برای حل موضوع وجود نداشته باشد، به توضیح خویشتن داری نسبی حزب الله در تحولات اخیر کمک می‌کند. تمایل ایران برای اجتناب از یک واکنش جدی تری آمریکا و اسرائیل به گروه حزب الله نیز یکی از عوامل موثر در این تصمیم بوده است.

اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است

رئیس جمهور ترکیه روز سه‌شنبه ضمن تشبیه مجدد نخست‌وزیر اسرائیل را به دیکتاتور معدوم نازی‌ها، انتقال مقر حماس از قطر را رد کرد.

Loading

علل و پیامدهای توقف اجرای توافق غلات میان روسیه و اوکراین

۱۴۰۲/۰۵/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک تحلیلگر مسائل روسیه با تاکید بر اینکه غرب نمی‌خواهد هیچ یک از ابعاد بحران اوکراین سامان بگیرد و صرفا در پی تداوم و گسترش ابعاد آن است، گفت: عامل اصلی اخلال در توافق غلات، طرف غربی و خصوصا آمریکایی با هماهنگی اوکراین است؛ چرا که آن‌ها‌، بر اساس اظهار روس‌ها، به تعهداتی که به روسیه داده بودند، عمل نکردند و نشان داده اند به هیچ وجه در پی منافع کشورهای توسعه نیافته، خصوصا در آفریقا نیستند.

روح الله مدبر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تلاش ترکیه برای ازسرگیری اجرای توافق غلات تصریح کرد: رئیس جمهور روسیه پیش از دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه آفریقا، در یادداشتی با اشاره به ابعاد مهمی‌از دلایل اخلال در توافق غلات و بی معنی شدن آن، عامل اصلی این اخلال را طرف غربی و خصوصا آمریکایی، با هماهنگی اوکراین معرفی کرد.

وی به نقض تعهد غرب درخصوص لغو تحریم‌های شبکه مالی، بانکی و سوئیفت روسیه اشاره کرد و افزود: آمریکا از یک سو، کود روسیه را تحریم کرده و از سوی دیگر اعلام می‌کند هدفش از برقراری توافق غلات، کمک‌های بشردوستانه است. این در حالی که است که آفریقا، در کشاروزی به شدت به کودهای روسیه نیازمند است و مقامات آفریقایی نیز تاکید کرده اند که تحریم کودهای روسیه، در واقع تحریم آفریقا است. بنابراین، غربی‌ها‌ در این شرایط، بازی دوگانه و ریاکارانه‌ای درخصوص توافق غلات پیش بردند.

این تحلیلگر مسائل روسیه و قفقاز با یادآوری اینکه اوکراین بخش عمده‌ای از دریای سیاه را مین‌گذاری کرده است، گفت: گستردگی مین‌گذاری‌ها ‌به حدی زیاد است که گاه اوکراینی‌ها ‌نیز محل آن‌ها ‌را فراموش می‌کنند و گاهی این مین‌ها‌ از طریق امواج دریا به سمت سواحل ترکیه می‌روند. روسیه همچنین در این باره هشدار داده طرف غربی، از کشتی‌هایی که قرار بوده غلات را از بنادر اوکراین حمل کنند، برای انتقال سلاح‌ ‌استفاده می‌کند.

مدبر با تاکید براینکه استفاده نظامی‌ ازکشتی‌های حمل غلات، مغایر با توافق نامه غلات بوده است، ادامه داد: روسیه اخیرا، با افزایش بازرسی‌های خود در دریای سیاه، چندین کشتی حامل سلاح را به مقصد اوکراین شناسایی کرده است. با توجه به این شرایط، ظاهرا روسیه یک طرفه از توافق غلات خارج نشده، بلکه این وضعیت و بحران‌های ایجاد شده، بدعهدی‌ها ‌و نقض تعهدات غرب، عملا توافق غلات را از بین برد.

وی ادامه داد: 12 ساعت قبل از دور آخر توافق غلات، درشرایطی که روسیه نیز با تمدید آن موافق بود، نیروهای اوکراینی به پل کریمه حمله کردند. این پیام روشنی دارد. با این حملات، همه تحلیل‌ها‌، حاکی از این بود که غربی‌ها ‌خواهان ایجاد بحران هستند تا این توافق به نتیجه ای نرسد.

مدبر با یادآوری اینکه غرب و خصوصا آمریکا، در بحث توافق غلات به هیچ وجه به دنبال منافع کشورهای توسعه نیافته، خصوصا در قاره آفریقا نیستند، افزود: غلاتی که در مراحل قبلی، از اوکراین خارج شد، مقاصدش قاره آفریقا نبود. چرا که تعهد شده باید حدود 30 درصد آن‌ها‌ وارد آفریقا شود، اما علی رغم این تعهد، آنها ‌وارد اروپا می‌شدند! در اینجا نیز آمریکا برخلاف تعهداتش عمل کرد؛ چرا که هدف اصلی توافق غلات این بود که بحران گرسنگی و فقر غذایی در قاره آفریقا ایجاد نشود، اما غرب به این تعهدش پایبند نبود.

وی به حمایت آفریقا از روسیه در جنگ اوکراین و شعارهای «ما همه پوتین هستیم» در تظاهرات ‌اشاره کرد و اظهار داشت: مردم آفریقا می‌دانند در بحران‌های فعلی، خصوصا در بحران غلات، روسیه مقصر اصلی نیست. همانطور که 17 رئیس جمهور آفریقایی در اجلاس سن پترزبورگ بر این مساله تاکید کردند. امروز بازی دوگانه غرب، برای مردم آفریقا افشا شده و برای تحلیلگران مستقل اهداف آن روشن است.

این کارشناس مسائل روسیه و قفقاز، ضمن تشریح نوع بازیگری ترکیه و تاثیرات سیاسی و اقتصادی اخلال در توافق غلات بر این کشور، گفت: ترکیه در دوره جدید، دو خطای راهبردی در قبال روسیه انجام داد و اکنون تلاش می‌کند تا حدی شرایط را تعدیل کند. دعوت از زلنسکی و آزادی افراد گردان آزوف، باعث شد سفر پوتین و ملاقات او با اردوغان لغو شود و اکنون بیش از دو ماه است طرف ترک، مرتبا تلاش می‌کند فضای مناسبات را عادی کند. اردوغان نشان داده مواضعی چرخشی را در قبال تحولات در پیش می‌گیرد، اما تحلیلگران ترک و نزدیکان دولت، همچنان تاکید می‌کنند که ایجاد فاصله میان ترکیه و روسیه، خطای بزرگی است.

مدبر با بیان اینکه ترکیه همچنان در پی ایفای نقش موثر در خصوص توافق غلات است، ادامه داد: از آنجا که همه خدمات انتقال غلات، از جمله اسکورت امنیتی کشتی‌ها ‌و مین روبی ها‌ را روسیه انجام می‌دهد، ترکیه نیز تاکید دارد باید غرب به تعهدات خود در قبال توافق غلات پایبند باشد. درحالیکه روس‌ها‌ برای حرکت این کشتی‌ها‌ در کانالی امن، مین روبی می‌کنند، کشتی‌های غربی مین‌ریزی می‌کنند.

وی با تاکید بر نقش منفی غرب برای ایجاد بحران در قبال تعهدات غلات، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد توافق غلات در نهایت تمدید خواهد شد. اما اخلال ایجاد شده پیامدهای متعددی داشته است. از جمله اینکه قیمت غلات را افزایش داده و در روند رسیدن غلات به کشورهای آفریقایی، مشکلاتی ایجاد کرده است.

این تحلیلگر مسائل روسیه و قفقاز با تاکید بر اینکه غرب نمی‌تواند بدون هماهنگی با روسیه، صادرات این غلات را انجام دهد، گفت: غرب نمی‌خواهد هیچ یک از ابعاد بحران اوکراین سامان بگیرد و صرفا در پی تداوم و گسترش ابعاد آن است. این چالش، برای دولت و شرکت‌های آمریکایی منافعی دارد و در عین حال، به منافع اروپا، اوکراین و روسیه ضربه وارد می‌کند. اینها ‌بازی‌های حساب شده است تا گفتگویی میان غرب و روسیه صورت نگیرد و بحران ادامه یابد.

0 Comments