جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

سید محمد حسینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: نگاهی به روندهای حاکم سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه قفقاز نشان می‌دهد، تهدیدهای فزاینده‌ای در این محیط علیه منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست‌محیطی ایران در حال شکل‌گیری است.

بیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند، خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند، یک مسیر کاملاً متضاد پیش گرفته‌‌اند.

یدیعوت آحارنوت: نتانیاهو اسیر بن‌گویر و اسموتریچ شده‌است

تهران – ایرنا – روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اسیر «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» ۲ وزیر کابینه خود دانست و نوشت که نتانیاهو از ترس آنها موضع خود درخصوص معامله تبادل اسیران با مقاومت فلسطین را تغییر می‌دهد.

Loading

بزرگترین رزمایش هوایی ناتو با هدف تقویت بازدارندگی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نشان دادن اتحاد ناتو در مواجهه با تجاوز و تقویت بازدارندگی از مهم‌ترین اهداف بزرگترین رزمایش هوایی ناتو بود، گفت: شاید اروپا در کوتاه مدت بتواند در برابر روسیه بایستد، اما در نهایت پیوستگی سرزمینی میان اروپا و روسیه و نیازمندی‌های متقابل، باعث می‌شود در بلندمدت کشورهای اروپایی نتوانند در برابر روسیه جبهه واحدی تشکیل دهند.

امیرحسین عسکری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه بزرگترین رزمایش هوایی ناتو، موسوم به «پدافند هوایی 23» پس از چهارسال تدارک، در حالی بر فراز آلمان برگزار می‌شود که 25 کشور از جمله فنلاند، سوئد و ژاپن نیز در آن حضور دارند، تصریح کرد: این بزرگترین رزمایش هوایی در نوع خود از زمان بنیانگذاری پیمان نظامی ناتو است. در شش فرودگاه نظامی آلمان ۲۵۰ هواپیما مستقر شدند و آمریکا به تنهایی ۱۰۰ فروند هواپیما به این رزمایش ارسال کرده بود.

وی افزود: آسمان شمال آلمان و دریای شمال، در شرق و در یک نوار کوچکتر در جنوب آلمان، منطقه بحرانی فرض شده بود و تلاش شده بود نشان دهند در این آسمان پر ازدحام هوایی هم ناتو می‌تواند تا حد زیادی بدون اختلال، از حریم هوایی خود دفاع کند.

مدیر مرکز پژوهشی – خبری مطالعات اروپا با بیان اینکه هرچند این رزمایش پیام بازدارنده‌ای به همراه داشت، اما گفته شد پس از خروج پرآشوب آمریکا از فرودگاه کابل در سال ۲۰۲۱، برنامه ریزی شده بود، گفت: در این رزمایش ضمن اینکه چگونگی ارتباط هواپیماهای کشورهای عضو ناتو با یکدیگر و هماهنگی خدمه پرواز هواپیماهای باری و سوخت که هر دو به طور گسترده در جنگ اوکراین استفاده می‌شوند، آزمایش شدند، تخلیه از یک میدان هوایی نیز تمرین شد. این اقدام پاسخی مستقیم به تخلیه آشفته ایالات متحده در فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی کابل در اوت 2021 بود.

عسکری با بیان اینکه نشان دادن اتحاد ناتو در مواجهه با تجاوز و تقویت بازدارندگی از مهمترین اهداف این رزمایش بود، ادامه داد: حتی یک مقام نظامی آلمان عنوان کرد هدف از پیشنهاد این رزمایش در سال 2018، پایان الحاق کریمه بود. بنابراین ناتو ضمن نمایش توانایی‌ها و همبستگی ائتلاف، تاکید دارد اگر مسکو تلاشی برای تهاجم به اعضای این پیمان داشته باشد، از آن‌ها دفاع خواهد کرد.

وی اضافه کرد: در این رزمایش، آلمان این حمله را از شرق شبیه سازی کرده است؛ حمله ای که تلاش می‌کند به سمت دریای بالتیک پیش روی کند که طی آن ناتو ماده پنجم خود را فعال کرده و به دفاع از کشور مورد تهاجم برآمده است. با اینکه جنگ روسیه علیه اوکراین، ناتو، خصوصا جناح شرقی آن را، تقویت کرده است، اما نیاز این پیمان نظامی به تقویت قدرت نظامی خود برای اعضای آن واضح است، همانطور که اخیرا آلمان متعهد به ایجاد تغییر چشمگیری در سیاست دفاعی و افزایش بودجه نظامی خود شده است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل یادآور شد: با اینکه گفته می‌شد هدف این رزمایش روسیه نیست، اما در طول این رزمایش بارها مقامات نظامی، از پاسخی قاطع به روسیه و شخص پوتین سخن گفتند. با این حال، این مانور هیچ پروازی را در نزدیکی مرزهای روسیه و یا در خطوطی مانند کالینینگراد که با کشورهای عضو ناتو در مرز لهستان و لیتوانی هم مرز است، صورت نداد.

عسکری با اشاره به تکمیل حضور دائمی آمریکا در اروپا در شرایط فعلی و تقویت حضور ناتو در اروپا، و پیامدهای آن، گفت: این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که ناتو مدعی افزایش حضور هواپیماهای روسیه در مرزهای خود است و ادعا کرده که جت‌های جنگنده ناتو در روزهای اخیر ماموریت‌های متعددی برای بررسی هواپیماهای نظامی ناشناس روسیه بر فراز دریای بالتیک انجام داده اند.

وی درعین حال با بیان اینکه ناتو و غرب دربرابر شرق دو راهبرد را دنبال می‌کنند، تهدید نظامی روسیه و انسداد ژئوپلیتیکی چین، خصوصا در مسیرهای مورد نظر چین در طرح کمربند – جاده را در این راستا عنوان کرد و افزود: در این بُعد، غرب تلاش دارد نشان دهد همچنان قدرت مسلط و قائل به قوه قهریه است و اگر لازم باشد پیمان آتلانتیک شمالی را در برابر روسیه، چین و متحدانشان قرارخواهد داد. در واقع بُعد نظامی، تکمیل کننده و در امتداد تلاشها برای انسداد جغرافیای سیاسی است که علیه چین اعمال می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل، با تاکید بر اینکه این رزمایش مشترک می‌تواند پیام اتحاد ائتلاف ناتو را به مخالفانش بدهد، در عین حال اظهارداشت: شاید اروپا در کوتاه مدت بتواند در برابر روسیه بایستد، اما در نهایت پیوستگی سرزمینی میان اروپا و روسیه و نیازمندی‌های متقابل، باعث می‌شود در بلندمدت کشورهای اروپایی نتوانند در برابر روسیه جبهه واحدی تشکیل دهند. اکنون در مجارستان و حتی فرانسه مواضعی منتقدانه علیه شرایط فعلی مطرح است. با توجه به اینکه بحران انرژی می‌تواند زمستان امسال برای اروپا تکرار شود، این اتحاد بسیار شکننده است.

عسکری اضافه کرد: پیامی که ناتو و خصوصا آمریکا تلاش دارد با این رزمایش به پوتین و شی جین پینگ، منتقل نماید چندان منسجم نیست؛ چرا که در همین روزهای انجام رزمایش، در فرانسه، مجارستان و لهستان صداهای متفاوتی شنیده می‌شود. این گسل‌ها در غرب فعال هستند و اروپا شاید در ظاهر اتحادی را به نمایش بگذارد، اما در عمل، این انسجام حداکثری دچار گسست می باشد.

وی با اشاره به هشدارها نسبت به احتمال گسترش جنگ اوکراین در صورت تقویت نظامی گری در اروپا و یا ارسال نیروهای کشورهای عضو ناتو به اوکراین برای مقابله با روسیه، گفت: با اینکه لهستان کشوری ضدروسیه و تمام عیار ضد پوتین است، اما زمانی که مساله جنگ اوکراین مطرح شد، کشاورزان لهستانی به ورود گندم اوکراینی و حتی دادن شغل به آنها، اعتراضات شدیدی داشتند. این گسل‌ها حتی در جوامع محافظه کاری مانند لهستان وجود دارد. این وضعیت در میان کشورهای دیگر اروپایی هم وجود دارد.

عسکری استقرار تسلیحات هسته ای روسیه به مینسک را باعث افزایش سطح هزینه‌های غرب عنوان کرد و افزود: نظامی شدن اروپا در حالی تشدید می‌شود که آمریکا به واسطه روس هراسی در اروپا، به راحتی سطح هزینه‌های نظامی ناتو را به کشورهای اروپایی تحمیل کرد و این مساله ای است که تنها در راستای منافع آمریکا ارزیابی می‌شود. با این حال عوامل جدی در اروپا وجود دارند که همچنان گسل‌های واگرایی را در اتحادی ضدروسی تقویت می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *