جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

همبستگی دانشجویی برای غزه؛ از ایران تا آمریکا

تهران-ایرنا- دانشجویان دانشگاه‌های ایران نیز برای همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین دست به تجمع در صحن دانشگاه‌ها زدند. تحصن و تجمعی که برای حمایت از مردم غزه و در اعتراض به نسل کشی صهیونیست‌ها بود، از آمریکا شروع و حال به اروپا و آسیا رسید و همه یک خواسته دارند: Free Palestine

تهدید هسته‌ای دوباره مکرون علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

باقری: ایران پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد/ ۲۳ کشور به صهیونیست‌ها کمک کردند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران با اقتدار پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد، گفت: دشمنی‌ها علیه انقلاب اسلامی تمام نشده و ادامه دارد، اما درایت رهبری باعث شد که دشمنان در این زمینه شکست بخورند.

Loading

سه ضربه همزمان به منافقین؛ فرصت آلبانی برای جبران اشتباهات در قبال ایران

۱۴۰۲/۰۴/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین در فرانسه با بیان اینکه اکنون با توجه به روشن شدن اقدامات و طراحی‌های تروریستی گروهک منافقین و حملات سایبری آن‌ها، این انتظار از دولت آلبانی می‌رود که در جهت همراهی و استرداد سران آن‌ها از طریق پلیس اینترپل با ایران همکاری داشته باشد، گفت: در سال‌های اخیر، آلبانی بازنده اصلی میزبانی منافقین بود و بسیار جای تاسف است که این کشور تحت تاثیر فشارها، تطمیع و القائات آمریکا میزبانی از این گروهک تروریستی را پذیرفت؛ اما گویا دولت این کشور در نهایت به این نتیجه رسیده است که این تصمیم اشتباه بوده و مشکلات عدیده‌ای که در اثر پذیرش منافقین اخراجی از عراق برای کشورخود ایجاد کرده، فرصت‌های خوب همکاری با ایران را نیز از دست داده است.

دکتر علی آهنی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه آغاز مشکل جایابی و استقرار منافقین به زمانی برمی‌گردد که دولت عراق تصمیم گرفت آن‌ها را از این کشور اخراج کند، خاطرنشان کرد: در آن مقطع، با توجه به احساس گناه و مسئولیتی که آمریکا به دلیل به هم ریختن اوضاع عراق داشت، در پی این بود که این گروه را در مکانی مستقر کند. از این رو، برای پذیرش اعضای این گروه در کشورهای مختلف، خصوصا کشورهای اروپایی، تلاش‌های بسیاری کرد.

سفیر پیشین کشورمان در فرانسه افزود: تنها برخی از کشورهای اروپایی، تعداد کمی از این افراد را پذیرفتند. حتی به خاطر دارم در آن زمان فشارهای زیادی به دولت فرانسه برای پذیرش تعدادی از این افراد می آوردند، اما آنها، با پذیرش و استقرار افراد جدید از این گروهک در خاک خود، موافقت نکردند. در نهایت، با وعده‌های متعدد، از جمله اعطای برخی کمک‌ها به آلبانی که کشوری ضعیف در اروپا شناخته می‌شود، مقامات این کشور را متقاعد کردند تا افراد این گروهک را به صورت دسته جمعی بپذیرند و آن‌ها را در مکانی مستقر کنند.

وی با بیان اینکه در همان زمان روشن بود که جابجایی و استقرار این گروه در آلبانی، آغاز بروز مشکلات برای این کشور خواهد شد، یادآوری کرد: در مقطعی، در دهه 60 فرانسه هم تحت تاثیر برخی القائات و برداشت‌های غلط، افراد این گروهک را پذیرفته بود، اما بعدها با چالش‌های زیاد ناشی از حضور این افراد در حومه پاریس، روبرو شد، به طوری که بعد از استقرارشان و با توجه به نوع رفتار و عملکردشان که احساس مالکیت در آن منطقه می کردند، موجب تحقیر فرانسوی‌ها شده بودند؛ لذا دولت فرانسه با شناختی که از روحیات و عملکرد آنها در حومه پاریس پیدا کرده بود و در مقطعی حتی مخالف خروج نام منافقین از لیست تروریستی اتحادیه اروپا بود و با برخی از کشورهای شمال اروپا در این زمینه اختلاف نظر پیدا کرده بود، دیگر حاضر به پذیرش افراد جدید این گروهک تروریستی نبود.

دکتر آهنی به هشدارهای ایران به دولت آلبانی درباره پیامدهای استقرار این گروهک اشاره کرد و با بیان اینکه این هشدارها به دلیل وعده‌ها و فشارهای آمریکا از سوی انها مورد توجه قرار نگرفت، ادامه داد: با گذشت زمان، مشکل‌آفرینی این گروهک برای دولت آلبانی بیشتر روشن شد. ضمن اینکه با توجه به امکانات و تجهیزات مختلفی که این گروهک به طرق مختلف برای خود تامین کرده بود، جوسازی‌ها و خبرسازی‌های غلط به اصطلاح لشکر سایبری‌شان علیه ایران و در مقاطعی برای تهییج و تحریک افراد جهت به آشوب کشاندن فضای داخلی کشور نیز کاملا محسوس بود.

وی گفت: نهایتا تحت تاثیر برخی مداخلات خارجی و شیطنت‌های این گروهک، دولت آلبانی تصمیم به قطع رابطه سیاسی با ایران گرفت. این تصمیم کاملا اشتباه بود و اکنون که این کشور ناچار به حمله به این مقر گروهک و بازرسی امکانات و تجهیزات آن‌ها شده، اشتباه بودن برداشت و تصمیم دولت آلبانی به خوبی عیان شده است.

سفیر پیشین در فرانسه، حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین و ضبط تجهیزات آن‌ها، جلوگیری از برگزاری مراسم سالیانه این گروهک در حومه پاریس برای اولین بار و همچنین موضع آمریکا در حمایت از اقدام آلبانی و پس گرفتن حمایت خود از این گروهک و ابراز نگرانی وزارت امورخارجه امریکا از بدرفتاری گردانندگان این گروهک با اعضای خود را سه ضربه و شوک همزمان و مهم به منافقین برشمرد و افزود: منافقین از گذشته دور، سالیانه مراسمی را در حومه پاریس برگزار و سعی می‌کردند به صورت اتوبوسی از کشورهای مختلف اروپا، افراد مختلفی را با پول دادن و وعده‌های مختلف و تنظیم تور یکی – دو روزه به این اجتماع  بکشانند. به برخی مقامات آمریکایی و حتی اروپایی برای شرکت و سخنرانی در این جمع پول می‌دادند. آنها پیگیر بودند که هفته آینده این اجلاس سالیانه برگزار شود، اما برای اولین بار، دولت و پلیس فرانسه به این بهانه که این اجتماع ممکن است خطرات امنیتی داشته باشد با آن‌ها مخالفت کرد که حائز اهمیت بود.

این دیپلمات پیشین کشورمان درخصوص آینده منافقین در آلبانی اظهار داشت: به نظر می‌رسد دولت آلبانی متوجه اشتباهاتی که در این رابطه داشته، شده و برخوردی که انجام داده، منجر به محدود شدن آزادی عمل منافقین و کاهش قدرت مانور این گروهک خواهد شد. این محدودیت‌ها باعث ریزش اعضای این گروهک خواهد شد، هرچند متاسفانه ساختار خفقانی حاکم بر آنها، به افرادش کوچکترین آزادی عمل و اجازه تصمیم گیری و واکنش نمی‌دهد و قطعا اگر اعضای این گروهک، امکان فرار بیابند، سعی می‌کنند خود را از این ساختار خفقان‌آور و پادگان ایجاد شده، رها کنند.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد تمایز میان سران محدود این گروهک که در ترورها و جنایات علیه ملت ایران نقش داشته اند، با فریب‌خوردگان قابل بخششی که خواهان بازگشت به آغوش خانواده خود و آغاز زندگی آرام دیگری هستند، اضافه کرد: ایران طی سال های گذشته از طریق اینترپل، درخواست استرداد سران این گروهک را که در ترور 17هزار ایرانی نقش داشته اند، پیگیری کرده است، اما متاسفانه کشورهای غربی همواره با برخورد گزینشی و تبعیض آمیز در قبال تروریزم و مقابله با آن، در عین محرز بودن جنایات متعدد این گروهک در ایران، اراده سیاسی برای استرداد آنها نشان نداده‌اند.

دکتر آهنی ادامه داد: اکنون این انتظار از دولت آلبانی می‌رود که با توجه به روشن شدن اقدامات و طراحی‌های تروریستی این گروهک و حملات سایبری آن‌ها، در جهت همراهی و استرداد آنها از طریق پلیس اینترپل با ایران همکاری داشته باشند.

سفیر پیشین در فرانسه، گفت: در سال‌های گذشته، بازنده اصلی میزبانی منافقین، دولت آلبانی بود و بسیار جای تاسف است که دولت این کشور تحت تاثیر فشارها، تطمیع و القائات آمریکا میزبانی از این گروهک را پذیرفت، اما گویا اکنون به این نتیجه رسیده که این تصمیم اشتباه بوده و فرصت‌های خوب همکاری با ایران را از دست داده است. امیدواریم دولت آلبانی در راستای تامین منافع ملی کشور خود نسبت به جبران اشتباهات گذشته اش، اقدامات لازم را صورت دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *