جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

تحلیلی بر خویشتنداری چین در قبال تایوان

۱۴۰۲/۰۳/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: پژوهشگر مسائل بین‌الملل درباره آخرین وضعیت تقابل غرب و چین در تایوان گفت: «در سال‌های اخیر به ویژه از اواخر دولت دونالد ترامپ، سطح تنش بین آمریکا و چین بر سر مسئله تایوان شدت گرفته که این عامل باعث شده کشورهای غربی به رهبری آمریکا در جهت تقویت تایوان و بازدارندگی آن در برابر چین اقداماتی انجام دهند.»

طهمورث غلامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: « باید توجه داشت که به لحاظ اقتصادی، تایوان یکی از مهمترین مراکز مالی در شرق آسیا است که مرکزیت مبادلات تجاری و بازرگانی آن منطقه را بر عهده دارد. همچنین به لحاظ اقتصادی، تایوان به‌عنوان یک بازیگر دارای اقتصاد باز، اشتراکات فراوانی با اقتصادهای کشورهای غربی دارد.»

وی افزود: «دومین مورد اینکه تایوان یکی از پیشرفته‌ترین مراکز تولید در حوزه تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی است. بسیاری از قطعات کامپیوتر و ریزتراشه‌ها در این کشور تولید و به  سراسر دنیا صادر می شود و غرب با پشتیبانی فکری و مالی از تایوان در این حوزه آن را به بازیگر مهمی تبدیل کرده است.»

به گفته این کارشناس، سومین اقدام صورت گرفته این است که کشورهای غربی تلاش کرده‌اند با دیدارهای مختلف از تایوان و یا استقبال از مقامات محلی آن در کشور خود، جایگاه و وزن سیاسی این کشور را ارتقا دهند. برای مثال در سال گذشته نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا عالی‌ترین مقام این کشور بود که علیرغم هشدارهای چین به تایوان سفر کرد. پس از این سفر برخی دیگر از نمایندگان کنگره و همچنین مقاماتی از اروپا از تایوان بازدید کردند.

غلامی در ادامه به دیگر اقدام کشورهای غربی پرداخت و توضیح داد: «از اواخر دوره باراک اوباما، ایالات متحده اقدام به تجهیز و آموزش‌های نظامی و نیز ارسال تسلیحات پیشرفته به تایوان کرده است. به گونه‌ای که خود مقامات دولت چین به این موضوع اذعان دارند. در آخرین تحول، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که در سال آینده تایوان می‌تواند صاحب هواپیماهای جنگی اف ۱۶ شود. علاوه بر این، تایوان به سامانه‌های دفاعی پیشرفته آمریکا نیز مجهز است. همچنین تایوان از کمک‌های اطلاعاتی نیروهای نظامی آمریکا در شرق آسیا برای رصد تحرکات نظامی برخوردار است.»

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه ایالات متحده و شخص جو بایدن به صراحت اعلام کرده است که در صورت حمله نظامی چین به تایوان از این کشور دفاع خواهند کرد، اظهار داشت: «این اعلام حمایت آمریکا طبیعتا سبب تقویت وزن تایوان و جسارت آن برای مقابله با چین خواهد شد. همچنین اخیرا وزیر دفاع انگلستان نیز اعلام کرد که این کشور ممکن است در ۱۰ سال آینده با چین در دفاع از تایوان وارد جنگ شود. این بدان معنا است که ایالات متحده آمریکا و متحد اصلی آن یعنی انگلیس برای حمایت نظامی از تایوان در صورت وقوع جنگ آماده هستند. همچنین باید استرالیا و کانادا را نیز به این گروه اضافه کرد.»

غلامی همچنین با اشاره به توافق اخیر بین استرالیا و ایالات متحده توضیح داد: «دولت آمریکا متعهد شده است که زیردریایی‌های این کشور را به سوخت اتمی مجهز کند. این اقدام آمریکا به منظور تقویت استرالیا برای مقابله با چین است. در واقع ایالات متحده از حمایت کشورهای انگلیسی زبان از سیاست‌های خود در قبال تایوان اطلاع دارد.»

این کارشناس در خصوص آخرین اقدام که معطوف به آینده است نیز گفت که کشورهای اروپایی و آمریکا به صراحت اعلام کردند که در صورت اقدام نظامی چین علیه تایوان، این کشور با تحریم‌های شدید اقتصادی مواجه خواهد شد.

وی افزود: «مجموعه این اقدامات سبب شده است که دولت چین در مواجهه با مسئله تایوان کاملا خویشتندارانه اقدام کند.»

کارشناس مسائل آمریکا درباره سیاست‌ها و اقدامات چین در قبال این مناقشه نیز گفت: «چین از یک طرف تلاش کرده است با تقویت ملی‌گرایی چینی و متعلق دانستن تایوان به سرزمین چین و از طرف دیگر با انجام مانورهای نظامی مختلف در اطراف تایوان این پیام را به کشورهای غربی انتقال دهد که در خصوص تایوان مسامحه نخواهد کرد اما در عین حال تلاش کرده است با خویشتنداری وارد عرصه‌ای نشود که هم اکنون روسیه درگیر آن است.»

غلامی در نهایت درباره سناریوی احتمالی پیش‌رو گفت: « در حال حاضر با توجه به این اقدامات به نظر می‌رسد که در سال‌های پیش‌رو، چین از انگیزه بالایی برای حمله به تایوان برخوردار نباشد. زیرا این کشور ائتلاف و اتحاد کشورهای غربی در حمایت از اوکراین در مقابل روسیه را به خوبی ملاحظه کرده است. لذا به نظر می‌رسد چین ترجیح دهد که ضمیمه کردن تایوان به سرزمین خود را موکول به زمانی کند که هزینه‌های این اقدام نسبت به شرایط امروز حداقل کمی پایین‌تر باشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *