جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

اهمیت راهبردی ساماندهی پذیرش قانونی افغان‌ها در ایران

۱۴۰۲/۰۲/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مسئول پیشین ستاد پشتیبانی افغانستان وزارت امور خارجه گفت: مردم ایران به وضوح شاهد حضور بالا و غیرمتعارف پناهجویان افغانستانی هستند و باید نسبت به حضور آن‌ها در بافت استراتژیک شهرها و همچنین امکان سازماندهی هدفمند و بهره‌گیری‌های احتمالی از آن‌ها علیه منافع و امنیت ایران هشیار بود.

علیرضا رجایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به پیامدهای ورود قانونی و غیرقانونی گسترده مهاجرین و پناهجویان افغانستانی به ایران، تصریح کرد: به دلیل مسائل اخیر در افغانستان، ما شاهد موج‌های گسترده مهاجرتی به ایران هستیم.

وی با بیان اینکه ایران رویکردهای انسان‌دوستانه را همواره در نظر دارد، اما پیامدهای مهاجرت گسترده افغانستانی‌ها به ایران مسائل متعددی ایجاد کرده است، ادامه داد: متاسفانه حتی شاهد هستیم بیشتر افغانستانی‌های مهاجر، از پشتون زبان‌ها هستند و تاجیک‌ها و هزاره‌ها کمتر در میان آن‌ها حضور دارند که این امر می تواند تبعاتی را داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان انتقاداتی از عملکرد طالبان نسبت به اجرای مسئولیت‌های خود در قبال همسایگان، تعرض‌های مرزی، ایجاد امنیت و پاسخگویی نسبت به وضعیت شهروندانشان، تاکید کرد: نباید اجازه دهیم ورود سازماندهی شده این افراد، «مهندسی چینش بحران» برای کشور ایجاد کند. متاسفانه به نظر می رسد طالبان در برخی مسائل مهم و کلیدی در تقابل با ایران عمل می کند. ما در شرایطی قرارگرفته‌ایم که خدمات یک طرفه ای به طالبان ارائه می دهیم بدون اینکه این گروه خواسته‌های ایران را برآورده کند.

رجایی با تاکید براینکه نباید تعرضات صورت گرفته نسبت به ایران در مرزها و در داخل افغانستان را کتمان کرد، گفت: درصد بالای افغان‌ها در برخی استان‌ها خطر تغییر خطرناک ترکیب جمعیتی را ایجاد کرده است و البته باید فرزندآوری بالای این جمعیت را درنظر گرفت که سبب گسترش بالای جمعیت افغانستانی ها می‌شود.

مسئول پیشین ستاد پشتیبانی افغانستان وزارت امور خارجه یادآورشد: در این میان، ازدواج آن‌ها با دختران ایرانی نیز چالش‌‌های زیادی ایجاد کرده است و متاسفانه طالبان نسبت به اتباع خود و مسائل آنها مسئولیتی احساس نمی کند و افغانستان نیز شرایطی دارد که نمی توان حقوق این زنان را در شرایطی که با مشکلات مواجه می شوند، پیگیری کرد. جامعه باید نسبت به پیامدهای منفی ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانه، آگاه باشد.

وی با بیان اینکه معاش و معیشت مردم برای طالبان هیچ دغدغه ای ایجاد نکرده است و آن‌ها درخصوص توجه به مطالبات سیاسی و اجتماعی مردم هیچ تعهدی ندارند، ضمن هشدار نسبت به ورود وابستگان طالبان به ایران در پوشش مهاجران، اضافه کرد: حضور غیرمتعارف افغانستانی‌ها در ایران، مرزها، خانه ها و سفره های ما را در می نوردد. مردم ایران به وضوح شاهد حضور بالای این جمعیت هستند و باید نسبت به حضور آن‌ها در بافت استراتژیک شهرها و همچنین امکان سازماندهی هدفمند و بهره‌گیری‌های احتمالی از آنها علیه منافع و امنیت ایران هشیار بود.

این کارشناس مسائل بین الملل به ایجاد سیم‌خاردار و فنس در خط مرزی پاکستان با افغانستان با هدف مسدودسازی و جلوگیری از هرگونه عبور غیرقانونی از این منطقه اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان به این حجم از جابه‌جایی جمعیت به سمت ایران، «مهاجر» گفت و باید متناسب با آن، سیاست‌هایی اتخاذ کرد و تصمیم موثری گرفت.

رجایی ضمن یادآوری مشکلات امنیتی و سیاسی که طالبان پاکستان در همراهی با طالبان افغانستان برای حاکمیت اسلام آباد ایجاد کرده است، تاکید کرد: حضور این حجم از جمعیت، علاوه بر تبعات اقتصادی و مشکلات ناشی از آن، افزایش بی کاری، نزاع دسته جمعی، افزایش جرایم، بروز نابسامانی‌های خانوادگی با نمودهایی چون تولد کودکان بی‌شناسنامه، ازدواج‌های غیرقانونی و ثبت‌نشده، خشونت خانگی، آسایش و نشاط اجتماعی مردم را هدفگیری خواهد کرد. ضمن اینکه هیچ پیشینه شناسی نسبت به این افراد انجام نشده است و به لحاظ جمعیت شناسی قومیت، اهداف و جانمایی‌های آن‌ها باید رصد و روشن شود. این مساله، مشارکت‌های مردمی را نیز می طلبد.

این دیپلمات کشورمان با تاکید براینکه برخی همراهی‌های ایران با طالبان، برچسب همکاری با طالبان را در صحنه بین المللی متوجه ایران می کند در حالی که ایران خود قربانی تروریسم است، گفت: در ایران پناهجویان و مهاجران به محض اینکه وارد کشور می شوند می توانند در هر مکانی که مایل باشند سکونت کنند. بنابراین به محض ورود با انواع آسیب‌ها وارد می شوند و در عین حال با انواع آسیب‌ها نیز آمیخته می‌شود. اکنون بخش بزرگی از مشکلات اجتماعی و فساد فضای اجتماعی حاشیه شهرها، ناشی از مشکلات ایجاد شده از ناحیه برخی از این مهاجران است.

رجایی، اعتیاد، بی سوادی و کم آگاهی، طلاق و خانواده آسیب دیده را از دیگر مسائل مرتبط با این مهاجران برشمرد که آسیبهای جدی تری را رقم می‌زنند و خاطرنشان کرد: این عوامل در کنار هم، چرخه آسیب و فساد را شکل می دهد که باید با جدیت مدیریت شود.

وی سفر نخست وزیر قطر به قندهار و ملاقات‌های سیاسی انجام شده را بیانگر تحولات جدیدی دانست و با اشاره به پیامدهای توافق اسلام آباد در رابطه با مبارزه با تروریسم، ادامه داد: باید با کنترل بحران مهاجران، از اقدام برای قاچاق و عواقب اجتماعی و امنیتی آن جلوگیری شود و در عین حال هم زمان جمعیت ورودی افغانستانی ها را مدیریت و ساماندهی کنیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *