جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

جهاد اسلامی: اسرائیل به این نتیجه رسیده که جنگ راهکار آزادی اسرا نیست

تهران- ایرنا- علی ابوشاهین عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به دریافت پاسخ پیشنهادت مربوط به توافق مبادله اسرا از سوی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم به این نتیجه رسیده است که جنگ راهکار آزادی اسرا نیست.

Loading

نگرانی آلمان از تبدیل شدن به یک طرف بحران در جنگ اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه ارسال تانک‌های آلمانی به اوکراین، باعث دست برتر کی‌یف در جنگ و تشدید منازعه از سوی پویتن و همچنین احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در این جنگ می‌شود، گفت: تحویل تانک‌های لئوپارد زمانی مهم دانسته می‌شود که از تانک‌های آمریکایی آبرامز و چلنجرهای آمریکایی نیز یاد شود. این ترکیب می‌تواند برای کی‌یف و حتی کارشناسان نظامی یک ترکیب قابل توجه و قدرتمند باشد.

امیرحسین عسکری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تصمیم آلمان برای ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین، تصریح کرد: جنگ اوکراین که با حمله نظامی روسیه در 24 فوریه 2022 آغاز شد، برای نخستین بار از زمان پایان جنگ جهانی دوم، جنگ را بار دیگر به اروپا آورد، درنتیجه منجر به بروز واکنش‌های متفاوتی در اروپا شد. دولت اوکراین در ماه‌های اخیر بارها از متحدان غربی درخواست کرده تا به ارتش این کشور تانک و زره پوش بدهند. کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیا که مدت‌ها دربرابر چنین درخواستی مقاومت کرده بودند، حالا سیاست‌هایشان را تغییر داده‌اند.

وی افزود: هراس و نگرانی کشورهای اروپایی از سقوط اوکراین و ایجاد محیطی مساعد برای برتری روسیه در اروپای شرقی، آنان را وادار به حمایت تمام عیار از اوکراین کرد. طیف مختلفی از اقدامات شامل تحریم‌های فزاینده و همچنین حمایت تسلیحاتی و لجستیکی برای پشتیبانی از اوکراین در برابر حملات روسیه در دستورکار اروپایی‌ها قرارگرفت. در تازه‌ترین رویکرد حمایتی از اوکراین، آلمان به همراه ایالات متحده تصمیم گرفت تانک‌های «لئوپارد 2» را در کنار «آبرامز ام.1» آمریکایی به اوکراین تحویل دهد. آلمان نیز مانند سایر کشورهای اروپایی از همان آغازجنگ با محکوم کردن آن به حمایت از اوکراین پرداخت.

این کارشناس مسائل اروپا، دلیل تاخیر در ارسال تانک‌های لئوپارد از سوی آلمان را ناشی از اختلافات موجود در پارلمان آلمان دانست و گفت: یکی از دلایل مخالفت منتقدان اعزام تانک‌های لئوپارد به اوکراین به تجربه تاریخی آن‌ها از جنگ جهانی دوم بازمی‌گشت. بسیاری از آلمانی‌ها معتقدند اعزام تانک‌های آلمانی به اوکراین همان وضعیتی را ایجاد می‌کند که آلمان در جنگ جهانی دوم با آن مواجه شد. در این رابطه رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان، با انتقاد از سخنان وزیر خارجه در مورد «جنگ اتحادیه اروپا علیه روسیه»، خواستار استعفای وزیر خارجه آلمان شد. به گفته وی، رفتار غیرحرفه‌ای وزیر خارجه، موجودیت آلمان را به خطر انداخته است.

عسکری اضافه کرد: مخالفان معتقدند اگر تحویل این تانک‌ها به اوکراین موجب تقویت کی‌یف در برابر پوتین شود، ممکن است پوتین ضمن تشدید جنگ به استفاده از تسلیحات هسته‌ای روی آورد. این مسئله، یکی از دلایل تاخیر اولاف شولتس در تصمیم برای ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین بود. روسیه نیز در واکنش به تصمیم دولت آلمان برای ارسال تانک به کی‌یف،آن را تصمیمیِ «بسیار خطرناک» دانست که درگیری را به سطح جدیدی از رویارویی می‌برد و اعلام کرد تصمیم برلین به این معنی است که این کشور از مسئولیت تاریخی خود در قبال روسیه ناشی از جنایات نازی‌ها در جنگ جهانی دوم چشم پوشی می‌کند.

مدیر مرکز پژوهشی – خبری مطالعات اروپا، با بیان اینکه شولتس می‌خواست کشورش تنها تامین کننده تانک‌های سنگین برای اوکراین نباشد، اما این نگرانی‌ها و مخالفت‌ها، دولت آلمان را در تامین تانک‌های سنگین و تهاجمی با تردید مواجه کرد، یادآورشد: آلمان پس از ایالات متحده و بریتانیا سومین تامین کننده تسلیحات و ادوات نظامی اوکراین از زمان آغاز جنگ بوده است و هفته گذشته نیز اعلام کرد به عنوان بخشی از حمایت نظامی از اوکراین، موشکهای بیشتری را برای سامانه دفاع هوایی Iris-T SLM ارسال کرده که برای دفاع هوایی استفاده می‌شود.

این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه این خودروهای جنگی می‌توانند به اوکراین کمک کنند تا مواضع نیروهای روسی را شناسایی کند، سربازان را انتقال دهد و به خودروهای زرهی روسیه شلیک کند، گفت: بیش از ۱۲کشور اروپایی و متحد آلمان در ناتو، تجهیزات تانک‌های لئوپارد را در اختیار دارند. آن‌ها نیز می‌توانند نیازهای ارتش اوکراین را در زمینه تجهیزات جانبی تانک‌های لئوپارد تامین کنند.

عسکری در عین حال حمایت از سیاستهای دولت آلمان در میان شهروندان آلمانی را با برتری شکننده عنوان کرد و توضیح داد: در نظرسنجی که در 19ژانویه انجام شد، مشخص شد که 46درصد از مشارکت کنندگان موافق حمایت برلین از اوکراین بوده‌اند. در حالی که 43درصد با این سیاست برلین مخالفت داشتند. اما تحویل تانک‌های لئوپارد زمانی مهم دانسته می‌شود که از تانک‌های آمریکایی آبرامز و چلنجرهای آمریکایی نیز یاد شود. این ترکیب می‌تواند برای کی‌یف و حتی کارشناسان نظامی یک ترکیب قابل توجه و قدرتمند باشد.

وی زمان تحویل و نحوه به کارگیری تانک‌ها و همچنین آموزش‌های لازم برای ارتش اوکراین را مشکلات اساسی پیش روی اوکراین و غرب برشمرد و ادامه داد: از آنجا که لئوپارد2 یکی از مدرنترین تانک‌های جهان محسوب می‌شود، جایگزینی آن‌ها با تانک‌های ساخت شوروی که درحال حاضر توسط اوکراین استفاده می‌شود، می‌تواند بار آموزشی سنگینی را به دولت اوکراین تحمیل کند. بهره برداری از این ماشین‌های جنگی به آموزش نیاز دارد؛ بنابراین احتمالا چند ماه طول می‌کشد تا آن‌ها در میدان نبرد ظاهر شوند.

عسکری با بیان اینکه سفیر اوکراین در فرانسه اعلام کرد که کشورهای غربی قول داده‌اند در مجموع 321 دستگاه تانک سنگین را به کی‌یف منتقل کنند، اضافه کرد: گزارش‌ها حاکی است که آمریکا و فرانسه هم قصد دارند خودروهای زرهی برای پشتیبانی از ارتش اوکراین به این کشور بفرستند، تانک‌هایی که اغلب بسیار پیشرفته‌تر و کارآمدتر از تانک‌های تی۷۲ ساخت شوروی هستند. پاریس هم گفته آماده است در هفته‌های آینده تانک‌های «لکلر» را به کی‌یف تحویل دهد. زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تحویل تانک‌های نظامی از سوی آلمان و ایالات متحده را «گامی مهم برای پیروزی نهایی در نبرد با روسیه» خوانده است.

این تحلیلگر مسائل اروپا افزود: تصمیم آلمان برای اسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین به عنوان تابعی از تصمیم ایالات متحده دیده می‌شود. به همین خاطر دولت آلمان تنها می‌تواند بخشی از این نیازها را تامین کند. به احتمال زیاد پس از ارسال تانک‌های لئوپارد، واشنگتن و لندن نیز از این کشور تبعیت کنند.

وی با اشاره به انتقادات رهبر حزب میهن پرستان فرانسه و نماینده سابق این کشور در پارلمان اروپا مبنی بر اینکه زلنسکی با درخواستهایش برای تامین هواپیمای جنگنده و موشک‌های دوربرد، سعی دارد درگیری کنونی را به سمت یک جنگ هسته‌ای بین ناتو و روسیه هدایت کند، ادامه داد: این سیاستمدار فرانسوی پیش از این نیز گفته بود که ایالات متحده خواهان راه اندازی یک جنگ جهانی در اروپا است و برای این منظور به تأمین سلاح‌های سنگین به اوکراین ادامه می‌دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *