جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

تاثیرپذیری نشست گروه 20 از دوران گذار بین‌المللی

۱۴۰۱/۰۹/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با اشاره به حاشیه‌های نشست گروه 20، نبود مواضع مشترک میان غرب و روسیه و بحران‌های حل نشده‌ای مانند تغییرات اقلیمی، انرژی و مواد خوراکی و چشم‌انتظاری شرکت‌های بزرگ برای حل برخی مسائل تجاری به واسطه توافق قدرت‌های بین‌المللی گفت: آنچه در نشست گروه 20 رخ داد قابل پیش‌بینی بود و به نظر می‌رسد سایه اختلافات امنیتی در روابط بین‌الملل، سایر حوزه‌ها را فراخواهد گرفت و آن‌ها را متضرر خواهد کرد.

دکتر سیامک باقری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حواشی برگزاری نشست گروه 20 در اندونزی و ابراز تردید برخی کشورها نسبت به دستیابی به نتایج قابل توجه پیش از آغاز آن، تصریح کرد: بحران‌های متعدد بین‌المللی و شکاف‌های عمیق و تشدید رقابت‌ها میان کشورها آثار خود را در این نشست نشان داد و حواشی آن باعث شد این دوره از نشست سران، متفاوت‌تر از نشست‌های قبلی برگزار شود.

وی با بیان اینکه آنچه در نشست گروه 20رخ داد قابل پیش بینی بود، ادامه داد: گفته می‌شد این نشست نمی‌تواند گامی برای حل بحران‌ها بردارد و از درون آن همگرایی بیرون نخواهد آمد؛ چرا که جهان در حال تحولی جدی است و با توجه به جهت‌گیری جبری که پیدا کرده، به سمت گذار در حال حرکت است. در این مرحله گذار، ساختارهای گذشته به طور خودبخودی تحلیل خواهند رفت، بازیگری خود از دست می‌دهند و یا نمی توانند آنچنان که باید، مانند گذشته ایفای نقش کنند.

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به غیبت تاریخی پوتین در نشست 20 و سخنرانی ولادومیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به صورت ویدئو کنفرانس، گفت: ما این چالش‌ها را در ساختار گروه 20 و یا گروه 8 شاهد هستیم. این ساختارها برآمده از دوره جنگ سرد و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است و ما اکنون همگرایی و صدای واحدی میان کشورها شاهد نیستیم. همانطور که این شکاف‌ها خود را در صدور بیانیه پایانی نیز نشان داد و در نهایت این عبارت در این بیانیه گنجانده شد که «بیشتر اعضا جنگ در اوکراین را به شدت محکوم می‌کنند».

باقری افزود: با توجه به رویه‌ها و اقدامات آمریکا و در پی آن‌ها، اروپا، در آینده نیز چشم‌انداز روشنی وجود ندارد. چینی‌ها موضع خود را حفظ کرده‌اند و با اینکه غرب تصور می‌کرد می‌تواند در نشست 20 اجماعی نشان دهد و چینی‌ها را علیه روسیه متقاعد کند و یا بیانیه واحدی علیه روس‌ها صادر شود، اما دستاوردی نداشتند و در واقع این جریان، به مثابه شکستی بزرگ برای گروه 20 بود.

وی با اشاره به پیامدهای اختلافات عمیق، نبود مواضع مشترک میان غرب و روسیه و کشورهای جنوب در خصوص اوکراین و همچنین مسائلی مانند اقلیم، بحران‌های انرژی و غذایی و چشم‌انتظاری شرکت‌های بزرگ برای حل برخی مسائل تجاری، به تشریح هشدارها نسبت به رکود اقتصادی در سال‌های آینده پرداخت و ادامه داد: توافق شکننده‌ای بر سر برخی مسائل جهانی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد سایه اختلافات امنیتی در روابط بین‌الملل، سایر حوزه‌ها را فراخواهد گرفت و آن‌ها را متضرر خواهد کرد. آینده از این حیث مبهم است و روشن نیست مسائل کلان و زیست بشری در جهان که همه از آن متضرر هستند به کدام سمت و سو خواهد رفت. این روندی نگران کننده است.

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به اولین دیدار روسای جمهور چین و آمریکا که در حاشیه نشست گروه 20 صورت گرفت و تاکید دو طرف بر مواضعی قاطع و ضرورت همکاری برای حل برخی موضوعات و اجتناب از بن بست سیاسی، اظهار داشت: آمریکا به هیچ وجه نمی خواهد در ارتباطش با چین، تنش‌ها به سمت بحران پیش رود. آن‌ها در عین حفظ هدف اصلی شان برای مهار چین، به دنبال مدیریت شرایط هستند. در وضعیت فعلی ما در فضای بین‌الملل، شاهد پرونده‌های حل نشده متعددی هستیم که مذاکرات روسای جمهور چین و آمریکا را سه ساعت به درازا کشاند.

وی با اشاره به تحلیل برخی رسانه‌ها از لحن و کلام توام با نگرانی بایدن پیش از دیدار با شی جین پینگ، تصریح کرد: چین و برخی متحدان و بازیگران بین‌المللی منتقد آمریکا که عموما در مناطق ژئوپلیتیک قرار دارند، به طور جدی محل نگرانی کاخ سفید هستند. راهبرد آمریکا ضربه‌های نرم به چین و دور ساختن آن از روسیه و متقاعدسازی نسبت به ایران است. این موضوعات آمریکا را به شدت درگیر کرده است.

وی با اشاره به تصاویر منتشر شده از گفتگوی گلایه آمیز رئیس جمهور چین با نخست وزیر کانادا که روابط سرد و اختلافات دو کشور در ماه‌های گذشته را نشان می‌داد، گفت: تاریخ سیاست خارجی کانادا بیانگر این است که ارکان آن، به شدت تحت سیاست‌های کلان آمریکا تعریف می‌شود و تاکنون کانادایی‌ها خلاف سیاست‌های آمریکا اقدامی انجام نداده‌اند. اوتاوا در سازمان‌های بین‌المللی همراه و همدوش واشنگتن است و در مناطقی که آمریکا در آن منازعه و رقابت دارد، خود را کنار آن تعریف می‌کنند. با توجه به اینکه آمریکا چین را تهدید درجه اول خود تعریف می‌کند، بالتبع کانادا نیز در حلقه سد نفوذ علیه چین قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه به توضیح تئوری «سد نفوذ» میان آمریکا و همپیمانانش در دوره جنگ سرد و حلقه‌ها و ائتلاف‌های صورت گرفته علیه شوروی پرداخت و ادامه داد: در این دوره نیز ما شاهد چنین ائتلاف‌ها و حلقه‌هایی هستیم، مسئله‌ای که اندیشکده‌ها و صاحبنظران آمریکایی به آن و ضرورت کنترل چین پرداخته‌اند. در واقع آمریکا به تناسب ظرفیت کشورها در حال یارگیری علیه چین است.

باقری به اهمیت پیمان آکوس برای غرب علیه چین اشاره کرد و افزود: چین به خوبی تشخیص داده است که کانادا در زمین کدام بازیگر ایفای نقش می‌کند و لحن سخنان شی جین پینگ و در عین حال چهره خندان او، بیانگر تلاش پکن برای مدیریت تنش‌ها است. ضمن اینکه اذعان نخست وزیر کانادا بر اینکه «ما نمی توانیم بر سر برخی موضوعات به توافق برسیم» حاکی از جدی بودن این شکاف‌ها است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *