جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

ریشه‌های تشدید بحران سیاسی در لیبی

۱۴۰۱/۰۶/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل آفریقا درباره شدت گرفتن بحران سیاسی در لیبی به دلیل اختلاف‌نظر در حاکمیت این کشور گفت: «اختلافاتی که در پایتخت لیبی بار دیگر تجلی یافته دو چهره مختلف دارد، چهره علنی و چهره نهان.»

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «چهره علنی و ظاهری اختلافات بر سر برخی از نهادها، سازمان‌ها و موسساتی است که بین دو دولت لیبی یعنی دولت شورای هماهنگی به ریاست عبدالحمید الدبیبه و دولت منتخب پارلمان به ریاست فتحی باشاغا دست به دست می‌شود و به نوعی کوشش هر یک از دولت‌ها را برای استقرار در پایتخت به نمایش می‌گذارد.»

به گفته قنادباشی این رقابت‌ها با قدرت‌طلبی برخی گروه‌های شبه‌نظامی مستقر در طرابلس، دامنه بیشتر و ابعاد خشونت‌بارتری پیدا کرده است.

کارشناس مسائل آفریقا درباره چهره نهان و یا پشت‌پرده این درگیری‌ها توضیح داد: «در این خصوص باید به رقابت‌های جدی‌ میان قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بر سر مخازن نفت و گاز لیبی اشاره کرد؛ آن هم در شرایطی که بحران انرژی دنیای غرب را فرا گرفته است.»

وی در ادامه گفت: «با این حال هر دو طرف درگیری‌ها یعنی دو دولت کنونی در لیبی اختلافات موجود را اختلاف بر سر نحوه برگزاری انتخابات، زمان آن و چگونگی اجرای مقررات انتخاباتی عنوان می‌کنند. چنانکه آقای دبیبه بر این امر تاکید می‌کند که وی ماموریت دارد تا از طرف شورای هماهنگی و سازمان ملل متحد، مقدمات برگزاری انتخابات سراسری در لیبی را فراهم کرده و پس از آن قدرت را به دولت منتخب مردم واگذار کند. در مقابل فتحی پاشاغا مدعی است که دولت آقای دبیبه دولتی غیرقانونی است و مشروعیت این دولت از طرف پارلمان رد شده است.»

این کارشناس با اشاره به اینکه تاثیرات نبرد اوکراین در شمال آفریقا و در قالب فشرده‌تر شدن رقابت‌ قدرت‌های غربی بر سر منابع نفت سایه انداخته، گفت که احتمال حضور و نفوذ روسیه در لیبی نیز موجب تشدید رقابت‌ها شده است.

قنادباشی می‌گوید مسئله برقراری امنیت در لیبی و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده گروه‌های مخالف غرب از هرج و مرج کنونی از جمله موضوعاتی است که در دستورکار دولت‌های غربی قرار دارد؛ حال آنکه رقابت‌های گذشته میان گروه‌های اخوانی متکی به دولت آنکارا و دوحه از یک سو و گروه‌های متکی به کمک‌های ریاض و ابوظبی از سوی دیگر همچنان در جای خود باقی است و از این لحاظ موضوع برگزاری انتخابات لیبی که می‌تواند موجب ثبات و امنیت مدنظر غرب در لیبی شود را به تعویق می‌اندازد.

به گفته این کارشناس، حادترین مسئله از دیدگاه دولت‌های غربی مخالف روسیه آن است که جریان صدور نفت از لیبی همچنان ادامه داشته باشد و هیچگونه خللی در روند انتقال نفت ایجاد نشود.

وی ادامه داد: «این در حالی است که موضوع استخراج گاز از منابع تازه کشف شده لیبی در دریای مدیترانه و چگونگی بهره‌برداری هر یک از طرفین نیز از جمله دغدغه‌های اصلی تاثیرگذار بر روند تحولات لیبی محسوب می‌شود.»

قنادباشی در پاسخ به اینکه با توجه به این شرایط چه سناریوهایی را می‌توان برای آینده سیاسی لیبی متصور بود، توضیح داد: «در شرایط فعلی ضروری‌ترین و بهترین گزینه برای مردم لیبی فراهم آمدن مقدمات برگزاری انتخابات سراسری در این کشور است تا زمینه‌های تشکیل دولتی واحد و سراسری در این کشور آفریقایی فراهم گردد. در عین حال باید با ایجاد ثبات و آرامش از هرگونه مداخله دولت‌های خارجی جلوگیری و منافع ملی مردم لیبی را که در گروی تشکیل چنین دولتی است فراهم آورد. لیکن تحقق این سناریو با توجه به شرایط داخلی لیبی و تقسیم قدرت میان دو دولت و همچنین رقابت‌های مورد اشاره در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر به نظر نمی‌رسد.»

این کارشناس درباره سناریوی محتمل گفت: «سناریوی دیگری که عمدتا تحلیلگران واقع‌گرا بر آن تاکید دارند تداوم وضعیت کنونی است؛ آن هم به گونه‌ای که بر روند انتقال نفت و صدور آن تاثیرات مخربی نداشته باشد.»

وی تاکید کرد:«چرا که برای دنیای غرب و اکثر قدرت‌های منطقه‌ای پاسدار منافع غرب، اولویت اصلی عدم کاهش و یا عدم قطع صدور نفت لیبی به دنیای غرب است و برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دائمی در اولویت بعدی قرار گرفته است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *