جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

مقام حزب‌الله: ایران بازدارندگی ساختگی اسرائیل را نابود کرد

رئیس فراکسیون حزب‌الله با اشاره به اینکه صحنه‌های شکست صهیونیست‌ها در جنگ غزه کاملا آشکار شده تاکید کرد عملیات تلافی‌جویانه «وعده صادق» ایران ضد رژیم اشغالگر به اهداف خود رسید و بازدارندگی ساختگی اسرائیل در منطقه را نابود کرد.

خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین

لندن – ایرنا – هزاران تن از حامیان فلسطین در انگلیس امروز (شنبه) برای بیست‌وهشتمین هفته متوالی در خیابان‌های مرکز لندن سرازیر شدند تا ضمن محکوم کردن جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، با مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین اعلام همبستگی کنند.

انتقاد دوشنبه از مسکو به خاطر امتناع از ورود شهروندان تاجیک به فدراسیون روسیه

تهران – ایرنا – وزارت امورخارجه تاجیکستان با دعوت از سفیر روسیه در دوشنبه به این وزارت‌خانه، نسبت به آنچه که امتناع از ورود شهروندان تاجیک به فدراسیون روسیه عنوان شد، انتقادکرد و در این مورد از مسکو توضیح خواست.

Loading

پیامدهای فروش بیشتر تسلیحات آمریکا به عربستان بر جنگ یمن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه آمریکا و متحدان غربی عربستان به دنبال پایان جنگ در یمن نیستند، گفت: متاسفانه با وجود ادعاهایی که بایدن علیه جنگ در یمن داشت و علی رغم همه هشدارهای سازمان‌های بین‌المللی نسبت به وخامت اوضاع انسانی در یمن، حمایت‌های سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از عربستان، جنگ یمن را طولانی‌تر خواهد کرد.

اصغر زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تمدید مجدد آتش‌بس در یمن برای دو ماه دیگر تصریح کرد: بیش از هفت سال از تهاجم سبعانه عربستان و متحدان غربی آن می‌گذرد و ما اکنون شاهد قدرت گرفتن فزاینده مقاومت در یمن علیه متجاوزان هستیم، به طوری که به توانایی و امکانات دفاعی و فیزیکی انصارالله و اعنتماد به نفس آن‌ها افزوده شده است و ائتلاف سعودی نتوانسته توفیقی در اهداف خود داشته باشد.

وی با بیان اینکه عربستان در پی راه‌های آبرومندانه خروج از این بحران است، افزود: توانمندی‌ها و دسترسی انصارالله به انواع امکانات دفاعی و تجهیزات پیشرفته مانند موشک‌های نقطه زن و پهپادهایی که پدافند کشورهای عربی مانند امارات و عربستان را ناکارآمد کرده است، در این جنگ تعیین کننده بود. با ضربات و خسارات سنگینی که به جبهه ائتلاف عربستان وارد شد، آن‌ها در پی این بودند که با چندین دور مذاکرات پیوسته‌ای که در مقاطع مختلف برگزار شد، آنچه را در عرصه میدانی کسب نکرده بودند، در صحنه مذاکره و دیپلماسی به دست آورند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: انصارالله و نیروهای مقاومت یمن حاضر به هیچ گونه عقب نشینی و سازش در عرصه دیپلماسی و مذاکراتی که با نظارت سازمان ملل برگزار می‌شد، نبودند و این ائتلاف سعودی – غربی بود که با فشار و توصیه سازمان ملل ناچار شد آتش بس را به ظاهر بپذیرد. این روند باعث شد که نیروهای مقاومت نیز در این دوره خود را بازسازی کنند.

زارعی به نقض مکرر آتش‌بس از سوی سعودی‌ها اشاره کرد و ادامه داد: اکنون ما شاهد تلاش ائتلاف عبری – عربی – غربی برای تجهیز عربستان و ارائه امکانات بسیار مدرن‌تر و پیشرفته‌تر برای به کارگیری در جنگ یمن هستیم. در سفر اخیری که بایدن به جده داشت وعده‌هایی در جهت ارائه امکانات پدافندی مدرن‌تر به عربستان داد. این نشان می‌دهد آمریکا و متحدان غربی عربستان، هیچ گونه صداقت و تعهدی نسبت به آتش بس و مسئولیت‌پذیری نسبت به وضعیت مردم یمن، شرایط منطقه و پیامدهایی که این جنگ هفت ساله داشته است، ندارند. پیش از این نیز، با وجود تبلیغات و همه ادعاهای حقوق بشری و با وجود مخالفت کنگره در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ مهمات هدایت‌شونده دقیقPGM به عربستان فروخته شد.

وی با اشاره به توافقات تسلیحاتی امارات و عربستان با آمریکا در سفر بایدن به غرب آسیا خاطرنشان کرد: بایدن در هیچ یک از شعارهای انتخاباتی خود نسبت به خاورمیانه دستاوردی نداشته است و اکنون نیز با ارائه این تسلیحات سعی در تغییر در توازن قوای جنگ در یمن دارد. با توجه به حمایت‌های سیاسی و نظامی که آمریکا از عربستان انجام داد، این آتش بس دو ماهه در جنگ یمن، منجر به آتش بس پایدار نخواهد شد؛ بلکه فقط فرصتی برای رفع نقاط ضعف عربستان و ایجاد هماهنگی است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا به اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه دولت بایدن در حال بررسی لغو احتمالی ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی آمریکایی به عربستان سعودی است، اشاره کرد و گفت: نیروهای مقاومت در یمن، با وجود همه محدودیت‌های ناشی از محاصره تمام عیار و کامل، امروز با ظرفیت مردمی و تجربه بسیار سنگینی که در جنگ هفت ساله کسب کرده قطعا توان و قدرت بیشتری برای مقابله با اقدامات جدید ائتلاف عربستان دارد.

زارعی یادآور شد: در هفت سال گذشته نیز غربی‌ها تا آنجا که می‌توانسته‌اند به عربستان علیه یمن کمک کرده‌اند، از همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی گرفته تا ارسال تسلیحات و استفاده از هواپیماهای پیشرفته و جنگنده‌های رژیم صهیونیستی و متحدان غربی‌اش، که هیچ یک امر پوشیده‌ای نبوده است. به نظر می‌رسد بایدن در دو سال باقی مانده دوره ریاست جمهوری اش، علنی‌تر و شفاف‌تر به حمایت و پشتیبانی از عربستان خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد: بایدن در پی این است که بتواند از همکاری عربستان و دولت‌های عرب در صحنه تحولات بین‌المللی و مدیریت بازار انرژی جهان برخوردار باشد و در عین حال، مانع از گرایش آن‌ها به سمت چین و روسیه شود.

زارعی با تشریح پیامدهای ارسال بیشتر تجهیزات نظامی آمریکا به عربستان و به کارگیری آن‌ها در جنگ یمن، اظهار داشت: متاسفانه با وجود ادعاهایی که بایدن علیه جنگ در یمن داشت و علی رغم همه هشدارهای سازمان‌های بین‌المللی نسبت به وخامت اوضاع انسانی در یمن، حمایت‌های سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از عربستان، جنگ یمن را طولانی‌تر خواهد کرد و همچنان جنگ فرسایشی را پیش رو خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سازمان عفو بین‌الملل گزارش داده بود به کارگیری بمب‌های آمریکایی هدایت دقیق در حملات هوایی عربستان، منجر به کشته شدن ده‌ها یمنی در یک بازداشتگاه شد، تاکید کرد: آمریکا و متحدان غربی عربستان به دنبال پایان جنگ در یمن نیستند و می‌خواهند در شرایط «نه جنگ، نه صلح»، منافع و حضور خود را در منطقه به واسطه فروش تسلیحات، امتیازگیری و پیشبرد طرح‌هایی مانند «صلح ابراهیم»، گسترش دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *