جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

تزلزل آتش‌بس در یمن به خاطر عدم اجرای تعهدات عربستان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد گفت: با توجه به اینکه ادامه آتش‌بس در یمن، از تاسیسات نفتی عربستان در برابر حملات انصارالله حفاظت می‌کند و غرب اهمیت بسیاری برای تداوم جریان تولید و صادرات نفت سعودی در شرایط کنونی قایل است، تکاپوی سازمان ملل و کشورهای غربی برای تمدید این آتش‌بس افزایش پیدا کرده است، اما از آنجا که انصارالله تاکنون به امتیازاتی که برای ادامه آتش‌بس طلب کرده بود، نرسیده است، احتمال آغاز دوباره جنگ وجود دارد.

احمدحاجی صادقیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری نشست وزرات خارجه انگلیس درخصوص یمن که با حضور نمایندگان آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات، عمان و نماینده سازمان ملل و بدون دعوت از نمایندگان دولت نجات ملی برگزار شده بود، تصریح کرد: بعد از دوره رکود دو – سه ماهه همراه با آتش‌بس، مجددا شاهد اوج گرفتن تحولات و موضع‌گیری‌ها در فضای سیاسی هستیم که بیشتر توسط سازمان ملل، آمریکا و غربی‌ها با هداف تمدید آتش‌بس انجام می‌شود.

وی افزود: در سفر بایدن به منطقه، تنها موضوعی که وی توانست به عنوان دستاورد دولت خود در خاورمیانه بر آن تکیه کند، موضوع آتش‌بس در یمن بود. او در احیای برجام دستاوردی نداشته، در برخوردش با بن سلمان نیز موفق نبوده و موضوع یمن، تنها مسئله‌ای بود که رسانه‌های آمریکایی می‌توانستند به عنوان دستاورد دولت بایدن در خاورماینه روی آن مانور دهند. بنابراین ادامه این آتش‌بس تا زمان برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا برای آن‌ها بسیار اهمیت دارد.

این تحلیلگر مسائل یمن با بیان اینکه برای تمدید آتش‌بس در دور دوم، انصارالله یک سلسله شرایطی گذاشته بود، از جمله اینکه فرودگاه صنعا فعال بماند و پروازها از این فرودگاه ادامه یابد، مسیرهای مورد مناقشه بازگشایی شود و فشار اقتصادی عربستان کاهش یابد که هیچ کدام از آن‌ها عملیاتی نشد، ادامه داد: با اینکه عربستان قول داده بود فرودگاه صنعا بازگشایی شود، اما این اتفاق نیفتاد و فرودگاه مجددا تعطیل شد. ورود کشتی‌های سوخت هم با مشکل روبروست. به همین دلیل انصارالله با انتشار بیانیه شورای عالی سیاسی تاکید کرد در صورت ادامه وضع موجود این آتش را تمدید نخواهند کرد.

 

اهداف نشست «پنج جانبه»

حاجی صادقیان گفت: با توجه به اینکه ادامه آتش‌بس در یمن، از تاسیسات نفتی عربستان در برابر حملات انصارالله حفاظت می‌کند و غرب اهمیت بسیاری برای تداوم جریان تولید و صادرات نفت سعودی در شرایط کنونی قایل است، تکاپوی سازمان ملل و کشورهای غربی برای تمدید این آتش‌بس افزایش پیدا کرده است.

این کارشناس مسائل یمن افزود: در «نشست پنج جانبه» که با ابتکار انگلیس برای هماهنگی در مورد سرنوشت آتش‌بس با توجه به مواضع دولت نجات ملی و بررسی اعطای امتیازات مورد درخواست انصارالله برگزار شد، پیشنهادهایی مانند این مطرح شد که علاوه بر امان، بغداد و مسقط نیز به مقصدهای پروازهای فرودگاه صنعا اضافه شود. البته مصر که قبلا یک پرواز از مبدا صنعا به آن انجام شده است، اخیرا اعلام کرده به دلایل امنیتی تا زمان حل شدن برخی مسائل، اجازه ورود پرواز از مبدا صنعا به فرودگاه قاهره را نمی‌دهد.

وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین پیشنهادها و شروطی که انصارالله از ابتدای آتش‌بس به دنبال آن بود، پرداخت حقوق کارمندان دولتی بود تا از این طریق فشار اقتصادی به جامعه یمن کمتر شود. از زمان انقلاب 2014 انصارالله، براساس توافقی که با دولت هادی صورت گرفت، قرار بود از محل درآمدهای گمرکی بنادر عدن و الحدیده و فروش نفت و میعانات گازی، حقوق کارمندان در سراسر یمن پرداخت شود. بعد از حمله عربستان، دولت منصور هادی این توافق را زیرپا گذاشت و بعد از آن نیز با انتقال بانک مرکزی از صنعا به عدن که در سال 2017 رخ داد، عملا دست انصارالله و مردمی که در مناطق تحت کنترل دولت نجات ملی زندگی می‌کردند، از محل این درآمدهای ملی کوتاه شد.

مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد با بیان اینکه به نظر می‌رسد این بحث در «نشست پنج جانبه» مطرح شده و مذاکراتی در مسقط نیز برای ادغام بانک مرکزی صنعا و عدن صورت گرفته است؛ ادامه داد: در عمل به نظر نمی‌رسد این پیشنهادها عملیاتی شوند، چرا که یکی از پیشنهادهایی که انصارالله مطرح کرده و روی آن تاکید دارد بحث اعمال حاکمیت بر بندر الحدیده و فردگاه صنعا است. پروازها و کشتی‌هایی که به یمن وارد می‌شوند، تماما تحت کنترل و مدیریت عربستان است. مسافران با هماهنگی سعودی اجازه ورود به یمن یا خروج از آن را پیدا می‌کنند و زمان تردد کشتی‌ها و هواپیماها توسط عربستان تعیین می‌شود که به وضوح نقض حاکمیت ملی یمن است.

حاجی صادقیان افزود بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و بندر الحدیده فشار محاصره را از دولت نجات ملی بر می‌دارد و درخصوص ادغام بانک‌های مرکزی نیز با توجه به اینکه یکسری منابع مالی جدید در اختیار انصارالله و دولت نجات ملی قرار خواهد گرفت که موجب تغییر جدی در وضعیت سیاسی و میدانی بحران یمن می‌شود؛ از این رو عربستان در نهایت از اجرای آن ممانعت می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد مانند دو مرحله قبلی، تنها دادن وعده‌هایی از سوی سعودی و غربی‌ها در حال انجام است.

وی با بیان اینکه چگونگی تحقق این وعده‌ها به انصارالله مشخص نیست و با توجه به مواضع غربی‌ها، روشن نیست این آتش‌بس این بار نیز تمدید خواهد شد یا خیر، گفت: انصارالله در حال آماده کردن خود برای همه سناریوها است. در طرف مقابل نیز سعودی‌ها و ائتلاف عربی به طور جدی در حال تقویت نیروهای خود هستند. از جمله اینکه با ایجاد گروه جدیدی به نام «الیمن السعید» با 14 تیپ در شرق یمن، آن را سازماندهی و مجهز کرده‌اند. درگیری‌های جزئی نیز در دو هفته اخیر در در مناطقی مانند تعز، البیضا و اطراف مارب صورت گرفته که به نظر می‌رسد می‌تواند شعله درگیری‌ها را مجددا برافروخته کند.

این تحلیلگر مسائل یمن با بیان اینکه انصارالله پیش از این شروطش را برای تمدید آتش‌بس اعلام کرده و غربی‌ها به دنبال ایجاد هماهنگی هستند، افزود: انصارالله به طور قاطع مواضع خود را اعلام کرده است. باید دید غرب چگونه می‌تواند پیشنهاد عملیاتی ارائه دهد. با در نظر گرفتن مجموع شرایط در حال حاضر نمی‌توان نسبت به سرنوشت این آتش‌بس پیش‌بینی دقیقی داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *