جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

تلاش زلنسکی برای دریافت 7 سیستم پاتریوت از غرب، تسلیحات جدید غربی هدف حملات روسیه، کمک 100 میلیون دلاری استرالیا به اوکراین، قول لندن برای 10 سال حمایت از کی‌یف، مشکل جدی اجرای بسیج در اوکراین و نقض حریم هوایی بلاروس، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان و ترور ناموفق امامعلی رحمان

تهران- ایرنا- امروز سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان است که در جریان آن نیروهای ملت افغانستان آخرین دولت کمونیست را سرنگون کردند. همچنین سالها پیش ترور ناموفق امامعلی رحمان رئیس جمهوری یکه‌تاز تاجیکستان در سال ۱۹۹۷ در همین روز اتفاق افتاد.

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!
Loading

ابعاد و پیامدهای توافق روسیه و اوکراین برای صادرات غلات

۱۴۰۱/۰۵/۰۵ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: کارشناس مسائل اروپا درباره توافق حاصل شده بین هیئت‌های نظامی کشورهای روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل در استانبول پیرامون صادرات غلات از اوکراین گفت: «این توافق از منظر بحران غذایی در جهان بسیار اهمیت دارد.»

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه یکی از پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، به خطر افتادن صادرات غلات اوکراین و روسیه بود، گفت: «این دو کشور حدود ۳۰ درصد غله جهان را تامین می‌کنند و اعمال تحریم‌های شدید و سختگیرانه غرب علیه روسیه نگرانی زیادی را در جهان در خصوص بحران غذایی و افزایش قیمت غلات به دنبال داشت.»

وی با اشاره به اینکه اوکراین حدود ۲۰ میلیون تن غلات در انبارهای بندرهای خود در دریای سیاه دپو و آماده صادرات داشت، توضیح داد: «در همان زمان روسیه به اوکراین حمله کرد و با توجه به محاصره دریایی اوکراین توسط روسیه، راه صدور غلات از این کشور مسدود شد.»

مکی درباره رایزنی‌ها پیرامون صادرات غلات اوکراین نیز بیان کرد: «طی چند ماهی که از حمله روسیه به اوکراین می‌گذرد، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل رایزنی‌ها و تحرکات سیاسی را برای ایجاد کریدوری با هدف صادرات غلات اوکراین انجام داد.»

کارشناس مسائل اروپا درخصوص نقش و بازیگری ترکیه برای حل این مشکل گفت: «ترکیه با توجه به موقعیت جغرافیایی‌اش در دریای سیاه و دریای مدیترانه و دو تنگه بسفر و داردانل نقش ویژه‌ای در رایزنی‌های دبیر کل سازمان ملل پیدا کرد. در این میان رجب طیب اردوغان نیز از زمان حمله روسیه به اوکراین تلاش ویژه‌ای را برای رایزنی میان کی‌یف و مسکو انجام داد. درواقع ترکیه تلاش کرد با استفاده از فرصت، حداکثر بهره‌برداری سیاسی را از بحران اوکراین داشته باشد.»

به گفته این کارشناس، موضوع ایجاد کریدوری برای صادرات غله اوکراین، فرصت مناسبی را برای آنکارا ایجاد کرد و مذاکرات میان ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل طی دو ماه گذشته به صورتی فشرده انجام شد تا در نهایت طرفین به توافقی در این زمینه در روز پنجشنبه ۳۰ تیرماه دست یافتند.

وی تاکید کرد: «این توافق یک موفقیت سیاسی برای ترکیه در عرصه سیاست خارجی و نقش مهم آن در مقابله با بحران ناامنی غلات در کشورهای دنیا به خصوص کشورهای آفریقایی ایجاد کرد به شمار می‌رود.»

مکی با بیان اینکه ترکیه در چند سال گذشته کوشیده روابط متوازنی میان آمریکا، ناتو و روسیه برقرار کند، گفت: «این تحرکات ترکیه در جهت همان سیاست پان‌عثمانیسم و اروپاگرایی است و آنکارا می‌خواهد در هر سه رویکرد، حداکثر بهره‌برداری سیاسی و اقتصادی را داشته باشد.»

وی افزود: «ترکیه نه می‌تواند با روسیه روابط پرتنشی داشته باشد و نه می‌تواند پیوندهای نزدیک خود با ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا را نادیده بگیرد. از طرف دیگر ترکیه می‌خواهد با کشورهای اسلامی نیز روابط نزدیکی داشته باشد و نقش یک قدرت منطقه‌ای را در روند تحولات سیاسی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایفا کند.»

مکی با تاکید بر این موضوع که ترکیه در قبال بحران اوکراین تلاش کرده است نقش متوازن و بی‌طرفی را نسبت به روسیه و اوکراین ایفا کند، گفت: «خروجی این سیاست را می‌توان در توافق روز پنجشنبه در استانبول دید.»

وی افزود: «طبق این توافق که برای ۴ ماه منعقد شده و قابل تمدید به صورت خودکار است، ترکیه مسئولیت مین‌زدایی از بنادر اوکراین را پذیرفته و دولت روسیه نیز متعهد شده است که از کریدور ایجاد شده برای صادرات غلات اوکراین با هدف حمله به این کشور استفاده نکند.»

به گفتی مکی، این توافق با یک شرط از سوی روسیه منعقد شد مبنی بر اینکه صادرات غلات و کودهای شیمیایی روسیه نیز مشمول تحریم‌های غرب قرار نگیرد و کشتی‌های روسی بتوانند بدون نگرانی از توقیف محموله‌های غلات از دریای سیاه و تنگه بسفر و داردانل عبور کنند.

این کارشناس تاکید کرد که پیش از این با توجه به تحریم‌هایی که غرب علیه مسکو اعمال کرده، یک کشتی محموله غلات روسیه توسط ترکیه توقیف شده بود، لذا این توافق یک امتیاز بزرگ برای روسیه نیز به شمار می‌رود و می‌تواند صادرات یکی از مهم‌ترین کالاهای خود را انجام دهد که تاحدودی تحریم‌ها علیه این کشور را کاهش می‌دهد.

مکی در نهایت با اشاره به اینکه توافق استانبول تاحدودی نگرانی‌ها از بحران غذایی را در میان کشورهای مشتری غلات اوکراین و روسیه رفع کرده، گفت: «در عین حال این توافق از افزایش قیمت غلات در جهان جلوگیری خواهد کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *