جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقش جمهوری آذربایجان در پشتیبانی اقتصادی از رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت. در حال حاضر، روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی به سطح استراتژیک رسیده است.

جنبش حماس: تسلیم فشارهای آمریکا نخواهیم شد/ در رسیدن به توافق جدی هستیم

تهران-ایرنا- یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با بیان اینکه هر توافقی با صهیونیست‌ها باید توقف تجاوزها به نوار غزه را شامل شود، تاکید کرد که این جنبش تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد.

بلینکن وارد عربستان شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

Loading

اهداف سند شراکت راهبردی شورای همکاری خلیج‌فارس با اتحادیه اروپا

۱۴۰۱/۰۴/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی انلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه امضای سند مشارکت راهبردی، بازتابی از نگرانی رهبران اروپا نسبت به گسترش روابط کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس با چین و خصوصا روسیه در مقطع فعلی است، گفت: سند مشارکت راهبردی در آینده ممکن است بستر مناسب‌تری برای افزایش حضور امنیتی اروپایی‌ها در منطقه خلیج‌فارس فراهم نماید.

آرش صفار در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به امضای سند مشارکت راهبردی اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج‌فارس خاطرنشان کرد: این توافق طیف گسترده‌ای از موضوعات، از جمله ثبات و امنیت در منطقه، امنیت انرژی در بازار جهانی، همکاری‌های فرهنگی در حوزه علمی و تبادل دانشجو و انرژی‌های سبز را در برمی‌گیرد. آنچه اهمیت این سند را بالا می‌برد، همزمانی آن با برخی تحولات بین‌المللی است که طی آن شاهد گسترش روابط کشورهای شورای همکاری با چین و روسیه و پیامدهای ناشی از جنگ اوکراین هستیم.

 

اروپا نگران گسترش روابط کشورهای خلیج‌فارس با چین و روسیه

وی با بیان اینکه امضای این سند، بازتابی از نگرانی رهبران اتحادیه نسبت به گسترش روابط کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس با چین و خصوصا روسیه در مقطع فعلی است، ادامه داد: کشورهای شورای همکاری پیش از این نیز روابط گسترده‌ای با اروپا داشتند و گرچه احتمال افزایش آن وجود دارد، اما نمی‌توان گفت ابعاد جدیدی در روابط میان آن‌ها با این سند ایجاد خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا به حجم روابط تجاری اروپا با کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا از چند سال قبل در قطر گشایش یافته بود و احتمال می‌رود در ماه‌های آینده این دفتر در عمان نیز تاسیس شود. اتحادیه سفیری نیز برای کار با کشورهای شورای همکاری معرفی کرده بود.

وی با بیان اینکه توانایی پیشبرد این طیف گسترده موضوعات از سوی دو طرف، مسئله‌ای قابل بحث است، گفت: اتحادیه اروپا، تاکنون نقشه راهی برای اجرایی شدن این موضوعات منتشر نکرده و مشخص نیست این طیف گسترده از اهداف بلندپروازانه، قرار است از چه مسیری پیش رود. ضمن اینکه برخی از موضوعات، از جمله مسائل مورد اختلافی میان کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا، مانند موضوعات حقوق بشری و حقوق زنان، نیز مطرح هستند.

صفار تاکید کرد: طبیعتا این مسائل نمی‌تواند در کشورهای عربی منطقه مورد مذاکره قرار گیرد و ارزش‌های اروپایی نیز نمی‌تواند در قالب این گفتگوها پیاده شود و یا اصلاحات احتمالی که اروپایی‌ها انتظار دارند، در این کشورها پیش رود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا درخصوص پیامدهای امضای سند شراکت راهبردی با اروپا تصریح کرد: به دلیل جنگ اوکراین و با توجه به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، کشورهای شورای همکاری در کوتاه مدت این قابلیت را دارند که بتوانند بخشی از نیازهای انرژی فسیلی اروپا را تامین کنند. از سوی دیگر، کشورهای شورای همکاری طرح‌های بلندپروازانه‌ای برای رفتن به سمت اقتصادهایی دارند که مصرف کربن در آن به شدت کاهش و بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش یابد؛ اتحادیه اروپا نیز در قالب توافق پاریس تعهدات بین‌المللی در این رابطه دارد. این موضوع می‌تواند بستری برای همکاری ایجاد کند.

وی با بیان اینکه نمی‌توان در کوتاه مدت شاهد تحول عمده و قابل توجهی در روابط میان کشورهای خلیج‌فارس و اروپا و یا معادلات منطقه‌ای ناشی از سند شراکت راهبردی بود، گفت: با توجه به تحولات در سطح بین‌الملل و همچنین تحولات در نظم امنیتی منطقه، این سند در بلندمدت می‌تواند حائز اهمیت باشد و در آینده پیامدهای امنیتی داشته باشد. در واقع در آینده ممکن است این سند، بستر مناسب تری برای افزایش حضور امنیتی اروپایی‌ها در منطقه خلیج‌فارس فراهم نماید. این حضور، با توجه به منافعی که اروپا در منطقه دنبال می‌کند، شرایط متفاوتی را نسبت به آنچه در دوره حضور آمریکا شاهد هستیم، ایجاد خواهد کرد.

 

عدم تغییر راهبرد شورای همکاری در روابط با چین و روسیه

این کارشناس مسائل غرب آسیا درخصوص تاثیر امضای سند راهبردی با اتحادیه اروپا بر خواسته آنها از رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس برای ایجاد فاصله با چین و روسیه اظهار داشت: به نظر نمی‌رسد اتحادیه اروپا بتواند در آن سطح که انتظار دارد مانع گسترش روابط کشورهای شورای همکاری با چین و روسیه شود و تغییری در راهبرد بلندمدت آن‌ها ایجاد کند. این کشورها یک سلسله نیازهایی دارند که معتقدند می‌توانند آن‌ها را از شرق تامین کنند. تا زمانی که شاهد اقتصادی پویا و رشد یابنده در چین هستیم که نیازهای توسعه‌ای کشورهای شورای همکاری را تامین می‌کند؛ این گرایش از بین نخواهد رفت.

صفار ادامه داد: کشورهای شورای همکاری نشان داده‌اند آنچنان قابلیت و انعطاف سیاسی و دیپلماتیک دارند تا بتوانند منافع متعارض خود در روابط شرق و غرب را هماهنگ کنند؛ بنابراین فشارهایی که از سوی آمریکا و اروپا به آن‌ها برای جلوگیری از توسعه روابط با چین و روسیه وارد می‌شود؛ چندان مانع جدی ایجاد نخواهد کرد. آن‌ها شرق را مانند غرب واقعیت سیاسی می‌بینند و برخورداری از روابط متوازن با شرق و غرب، به آن‌ها امکان تحرک دیپلماتیک بیشتر و پیگیری بهتر منافعشان را می‌دهد.

وی با اشاره به مواضع ضد ایرانی در این سند، از جمله درخصوص برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و فعالیت‌های موشکی دفاعی، گفت: گرچه دو طرف نگرانی‌هایی در این موارد دارند، اما تفاوت‌هایی در راهبرد آن‌ها وجود دارد. اتحادیه اروپا نسبت به نهایی شدن مذاکرات و دستیابی به توافق بسیار مشتاق است، اما کشورهای شورای همکاری به طور جمعی و انفرادی نگاه‌های متفاوتی نسبت به این مذاکرات دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *