جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

نقش فعال انگلیس در گرفتار ساختن روسیه در باتلاق اوکراین

۱۴۰۱/۰۲/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه بحران اوکراین بسیاری از معادلات سیاسی و امنیتی را تغییر داد و دیگر نمی‌توان روابط روسیه با غرب و انگلیس را با الگوهای گذشته تحلیل و تفسیر کرد، گفت: هر اندازه قدرت روسیه در عرصه جهانی و اروپا کاهش یابد نقش و جایگاه انگلیس و ناتو ارتقا پیدا خواهد کرد و اثرگذاری لندن بر روند تحولات اروپا بیشتر از گذشته خواهد شد.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به نقش فعال انگلیس در قبال جنگ اوکراین و مواضع ضد روسی این کشور و همچنین ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه تصریح کرد: دولت انگلیس روابط پرفراز و فرودی با روسیه داشته و همسویی‌اش با آمریکا و دیدگاه‌های فرا آتلانتیکی آن نیز، در مواضع فعلی این کشور در قبال مسکو نقش‌آفرینی می‌کند.

وی به موضع سخت انگلیس نسبت به برخورد روسیه با مخالفان سیاسی اشاره کرد و افزود: پیش از حمله روسیه به اوکراین نیز روابط مسکو و لندن روابطی عادی نبود و دو طرف همواره با تردید و منفی به یکدیگر نگاه می‌کردند؛ حتی مواردی پیش آمد که دیپلمات‌های طرف مقابل را از کشور خود اخراج می‌کردند.

مکی یادآور شد: خبرگزاری‌های روسی نیز پیش‌ازاین گزارش داده بودند که نزدیک به ۲۰ عضو سرویس هوایی ویژه بریتانیا در منطقه غربی اوکراین در نزدیکی مرز لهستان مستقرشده‌اند که حضور احتمالی این نیروها به‌عنوان یکی از کشورهای عضو ناتو قابل‌توجه است و روسیه نیز مدعی حضور و خرابکاری نیروهای ویژه ارتش بریتانیا در اوکراین علیه روسیه شده است.

این تحلیلگر مسائل اروپا با بیان اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و دیدگاه‌هایی که انگلیس در راستای بریتانیای جهانی دنبال می‌کند باعث شده تلاش کند نقشی متفاوت نسبت به دیگر دولت‌های اروپایی خصوصاً فرانسه و آلمان، در مواجهه با بحران اوکراین ایفا کند، گفت: انگلیس ازلحاظ انرژی وضعیتی مستقل‌تر از فرانسه و آلمان دارد و با سهولت بیشتری می‌تواند دیدگاه‌های صریح‌تری در قبال اوکراین داشته باشد.

مکی توجه به روابط پیچیده و نزدیک آمریکا و انگلیس را در همسویی آن‌ها در مواجهه با بحران اوکراین موردتوجه قرار داد و افزود: انگلیس به‌خوبی آگاه است اگر قصد دارد در معادلات امنیتی و سیاسی جهانی اثرگذار و نقش‌آفرینی جهانی داشته باشد، به همراهی و همسویی آمریکا بسیار نیاز دارد. به همین دلیل میان جانسون و بایدن در نوع تهدیدات و فشارهایی که به دولت روسیه و پوتین وارد می‌کنند، هماهنگی و همکاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه روسیه چالش جدی برای مجموعه کشورهای غربی است، گفت: با اینکه با تغییر معادلات اقتصادی و سیاسی – امنیتی جهان، اروپایی‌ها دیدگاه‌های مشترکی در همه موارد ندارند و نمی‌توانند تصمیمات سختی برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه بگیرند، اما در این میان هر میزان بریتانیا فعال‌تر باشد می‌تواند نقش‌آفرینی بیشتری برای اعمال فشار به روسیه داشته باشد.

مکی ادامه داد: با توجه به اینکه پوتین در باتلاق جدی در اوکراین گرفتار شده و خروجش از آن بسیار سخت به نظر می‌رسد و لطمات اقتصادی جدی به روسیه وارد شده است. در مقابل این مسئله موقعیت ویژه‌ای برای کشورهای فرا آتلانتیکی ایجاد کرده است که به تقویت انسجام ناتو بپردازند. در چنین شرایطی دولت‌های اروپایی نمی‌توانند مانند گذشته به دنبال سازوکار مستقل دفاعی باشند؛ چراکه هزینه‌های بالایی را در پی خواهد داشت و به لحاظ چابکی و امکان حضور در کشورهای دیگر، نمی‌توانند عملکردی مانند ناتو داشته باشند.

وی با اشاره به سفر اخیر «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس، به اوکراین و همچنین انتقاد مکرون از این سفر، اضافه کرد: رسانه‌ها اخیراً گزارش دادند لندن نگران است که دیگر متحدان ناتو، اوکراین را مجبور کنند هر چه سریع‌تر به حل‌وفصل درگیری با روسیه بپردازد؛ درحالی‌که لندن هرگونه ایده امضای توافق صلح با روسیه را رد می‌کند و در مقابل اصرار دارد که کی یف باید در قدرتمندترین موضع ممکن مذاکره کند. از همین رو شاهد ارسال گسترده و آشکار انواع تسلیحات از سوی بریتانیا به اوکراین هستیم.

مکی گفت: انگلیس در انداختن روسیه در این باتلاق بی‌نقش نبوده و سیاست‌های تندروانه‌ای که در قبال روسیه داشت و حمایتی که از عضویت اوکراین و گرجستان در ناتو داشت، در تحریک روسیه به حمله به اوکراین بی‌تأثیر نبوده است.

وی در خصوص چشم‌انداز روابط روسیه و انگلیس خصوصاً در حوزه‌های سیاسی، تجاری و اقتصادی، گفت: بحران اوکراین بسیاری از معادلات سیاسی و امنیتی را تغییر داد و دیگر نمی‌توان روابط روسیه با غرب و انگلیس را با الگوهای گذشته تحلیل و تفسیر کرد. تحریم‌هایی که علیه روسیه اعمال‌شده به‌سادگی برداشته نخواهد شد و کشورهای اروپایی از قلابی که به گردن روسیه انداخته‌اند، قطعاً حداکثر استفاده را برای تضعیف، محدود کردن و مهار آن در مرزهایش خواهند کرد.

به گفته این کارشناس مسائل اروپا، انگلیس در این شرایط، جایگاه ویژه‌ای دارد، چراکه می‌تواند با آمریکا به‌راحتی همسویی داشته باشد. هراندازه قدرت روسیه در عرصه جهانی و اروپا کاهش یابد نقش و جایگاه انگلیس و ناتو ارتقا پیدا خواهد کرد و اثرگذاری لندن در روند تحولات اروپا بیشتر از گذشته خواهد شد.

مکی به تلاش انگلیس برای تقویت موضع ضد روسیه کشورها و سفرها و رایزنی‌هایش با مقامات کشورها ازجمله هند اشاره کرد و افزود: هند قسمت عمده تسلیحات نظامی خود را از روسیه تأمین می‌کند و در روزهای اخیر درخواست کشورهای غربی برای محدود کردن روابط دوجانبه‌اش با مسکو در واکنش به حمله روسیه به اوکراین را نیز رد کرده و با انتقاد کشورهای غربی مواجه شده است. در چینی شرایطی نخست‌وزیر انگلیس به هند سفر و اعلام کرد کشورش با هند فصلی «جدید و گسترده» از شراکت در زمینه امور دفاعی و امنیتی را آغاز می‌کند که تعهدی برای چند دهه آینده خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *