جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاه‌ها است

نیویورک- ایرنا- سخنگوی کاخ سفید در پی انتقادها به حضور پلیس آمریکا در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، مدعی شد: تصمیم برای حضور پلیس به عهده خود دانشگاه‌ها است.

برگزاری نشست آتی وزرای دفاع ناتو در حمایت از اوکراین در بروکسل

تهران- ایرنا- دفتر مطبوعاتی ناتو در بیانیه‌ای اعلام کرد که نشست آتی وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) با تمرکز بر موضوع حمایت از اوکراین در بروکسل برگزار خواهد شد.

Loading

بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی و سناریوهای احتمالی

۱۴۰۱/۰۱/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل غرب آسیا درباره خروج ناگهانی یک عضو ارشد حزب نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از ائتلاف حاکم گفت: «کابینه بنت در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و اگر یک نفر دیگر استعفا دهد، کابینه سقوط خواهد کرد.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «رژیم صهیونیستی از نظر امنیتی در شرایط سختی به‌سر می‌برد و رخدادهای داخلی، کابینه شکننده نفتالی بنت را نیز دچار چالش کرده است.»

وی با اشاره به بحث افزایش جمعیت فلسطینیان گفت: «افزایش این جمعیت و مطالبه حقوق‌شان در سرزمین‌های 1948 همزمان با روی کار بودن یک دولت راستگرا یک تعارض جدی ایجاد کرده است. یعنی اغلب افراد کنست راستگرای افراطی نسبت به فلسطینیان بدبین هستند و این در حالی است که یک سری واقعیت‌هایی مانند افزایش جمعیت فلسطینیان و تامین حقوق آن‌ها اکنون مطرح است.»

آجرلو تاکید کرد: «این تعارض به مرور در حال نمایان شدن است و رخدادهای اخیر در سرزمین‌های اشغالی نیز این روندها را تشدید کرده است.»

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به استعفای خانم ایدیت سیلمان از ائتلاف حاکم گفت: «باید توجه داشت ائتلافی که دولت را تشکیل داده یک ائتلاف بسیار ضعیف است و دولت با میزان 61 کرسی در برابر 59 کرسی اکثریت را به دست آورده بود.»

وی افزود: «در حال حاضر با استعفای خانم سیلمان، این تعداد 60-60 و تعداد کرسی‌های اپوزیسیون و ائتلاف حاکم برابر شده است که در چنین شرایطی عملا دولت فلج خواهد شد.»

این کارشناس معتقد است که شرایط کنونی فعلا منجر به سقوط دولت نخواهد شد، چرا که طبق عرف و قانون رژیم صهیونیستی، دولت باید اکثریت را از دست بدهد.

آجرلو در ادامه با بیان این موضوع که اگر یک نفر دیگر از کابینه استعفا دهد منجر به فروپاشی کابینه خواهد شد، گفت: «این احتمال که افراد دیگر هم از کابینه استعفا دهند خیلی دور از تصور نیست، چرا که کابینه بنت بر اساس یک ایدئولوژی ثابت شکل نگرفت و به نوعی هویت این کابینه “ضدنتانیاهو” بودن است.»

وی ادامه داد: «زمانی که کابینه بنت در حال شکل‌گیری بود با هدف اینکه نتانیاهو را برکنار کنند، احزاب از جناح‌ها و نگاه‌های مختلف وارد این ائتلاف شدند؛ یعنی از راست‌افراطی همچون حزب یامینا تا احزاب چپ و عربی عضو این کابینه هستند.»

آجرلو با اشاره به اینکه از یک سو این اتهام به کابینه بنت وارد است که از فلسطینیان حمایت می‌کند و از سوی دیگر در سرزمین‌های اشغالی فضا به دلیل رخدادهای اخیر علیه فلسطینیان تشدید شده است، گفت: «لذا این مسئله احتمالا منجر به آن خواهد شد که برخی افراد از احزاب دست راستی چون یامینا و بیتنا خارج شوند.»

این کارشناس همچنین گفت با استعفای خانم سیلمان، نتانیاهو به وی قول داد که در کابینه بعدی حزب لیکود پست وزارت بهداشت را به این خانم بدهد.

آجرلو تاکید کرد که اگر ترور شخصیتی افراد، فشار سیاسی و وعده به آنها از سوی احزاب مخالف ادامه داشته باشد، احتمال خروج آن‌ها از ائتلاف و سقوط کابینه افزایش خواهد یافت.

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره سناریوهای پیش‌روی کابینه رژیم صهیونیستی گفت: «نخستین سناریو این است که اگر یک نفر دیگر استعفا دهد، کابینه سقوط خواهد کرد و طبق توافق قبلی، اگر کابینه سقوط کند تازمان برگزاری انتخابات و روی کار آمدن دولت جدید، یائیر لاپید به عنوان نخست وزیر اشتراکی، دولت را در اختیار خواهد گرفت. سناریوی دیگر این است که یک کابینه نجات ملی شکل بگیرد یعنی اعراب حمایت کنند و کابینه پابرجا بماند. البته با توجه به اختلافات آنها با بنت این سناریو دور از تصور است.»

آجرلو با اشاره به سناریوی سوم که نتانیاهو آن را دنبال می‌کند، توضیح داد: «این سناریو این است که چند تا از احزاب راستگرا از نتانیاهو حمایت کنند تا بتوانند بدون برگزاری انتخابات یک دولت جدید شکل دهند. البته این سناریو هم ضعیف است، چرا که در خصوص رهبری نتانیاهو بین احزاب اختلاف نظر زیادی وجود دارد.»

این کارشناس در جمع‌بندی نیز گفت: «با توجه به رخدادهای اخیر به نظر می‌رسد چالش‌های درونی رژیم در حال پررنگ‌تر شدن است و به نوعی ثبات سیاسی این رژیم را به خطر انداخته است. به طوری که از یک سو احزاب راست‌گرا در کابینه صهیونیستی هر روز افراطی‌تر می‌شوند و از سوی دیگر فلسطینی‌ها نیز روز به روز بر قدرت‌شان افزوده می‌شود که این امر، ثبات دولت صهیونیستی را متزلزل خواهد کرد.»

وی ادامه داد: «در میان مدت احتمالا دولت بنت سقوط خواهد کرد و کار به انتخابات جدید کشیده می‌شود. همچنین باید توجه داشت که رژیم صهیونیستی از سال 2019 وارد یک روند بی‌ثباتی سیاسی شده که هنوز از آن خارج نشده و همچنان نیز ادامه خواهد داشت.»

آجرلو تاکید کرد که عمده‌ترین مسائل نیز اکنون به بحث‌های امنیتی و هویتی بازمی‌گردد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *