جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

قطر: حمله زمینی به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه و مشاور وزیر قطر، امروز (یکشنبه) نسبت به حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم اسرائیل به رفح ابراز نگرانی کرد و گفت: احتمال اینکه حمله به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر بیاندازد و باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان شود، وجود دارد.

خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد

یک نشریه آمریکایی با محکوم کردن استانداردهای دوگانه دولت این کشور در قبال مردم جهان تاکید کرد که خیزش دانشجویی در آمریکا به خاطر خشونت وحشتناک و بی رویه اسرائیل علیه مردم فلسطین بوده و بیانگر بحران سیاست خارجی آمریکاست.

Loading

نتایج و پیام‌های نشست طالبان با مخالفان در تهران

۱۴۰۰/۱۰/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک دیپلمات پیشین کشورمان نشست اخیر طالبان با مخالفانش در تهران را گامی مهم در راستای قرار گرفتن این گروه در «مسیر صحیح گفتگو» توصیف کرد و گفت: طالبان به این نتیجه رسیده که «مخالفان» اهمیت دارند و باید با آن‌ها گفتگو کرد؛ این گامی است که قبلاً برداشته نشده بود.

محسن روحی صفت در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به سفر هیئت طالبان به تهران به سرپرستی وزیر خارجه این گروه و دیدار با برخی مخالفان ازجمله «احمد مسعود»، خاطرنشان کرد: یکی از اصول کلی جمهوری اسلامی ایران نسبت به افغانستان، حمایت از گفتگو میان رهبران این کشور برای حل مسائل آن و تأکید بر بی‌نتیجه بودن مسیر جنگ، درگیری و بی‌ثباتی است. این سیاست در 20 سال گذشته که میان طالبان و دولت درگیری‌هایی صورت می‌گرفته وجود داشته و تأکید ایران همواره بر گفتگوهای بین الافغانی بوده است.

وی یادآور شد: قبل از سقوط دولت اشرف غنی، در اجلاسی در تهران، رهبران طالبان و مخالفان آن نیز با حضور در تهران اعلام کردند این تنها گفتگویی بوده که در آن به مسائل اصلی پرداخته شده و به دستور کار وارد شده است؛ درحالی‌که در گفتگوهای مسکو یا دوحه در بسیاری مواقع بر روش کار و تشریفات گفتگو صحبت می‌کردند.

 

اهمیت نشست تهران در حل مشکلات مردم افغانستان

این کارشناس مسائل بین‌الملل به برگزاری اجلاس کشورهای همسایه در تهران پس از سقوط کابل و همچنین تلاش برای حضور هم‌زمان گروه‌های مقاومت و طالبان در آن‌که میسر نشده بود، اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر هیئت طالبان به ایران، دو هدف مدنظر بود: هدف اول، کاستن از مشکلات معیشتی مردم و نقش‌آفرینی در حل مشکلات اقتصادی این کشور دنبال شد و این گفتگوها تسهیل‌کننده ارسال کمک‌های ایران به افغانستان و شکل‌دهی به زیرساخت‌های اقتصادی برای کمک به مردم این کشور بود.

روحی صفت بابیان اینکه در این سفر به‌منظور کاستن از مشکلات مردم با بالاترین مقامات اجرایی ایران گفتگوهایی انجام شد، تأکید کرد: قبل از اینکه دولت افغانستان را به رسمیت بشناسیم، این گام‌ها برداشته شد تا مردم این کشور از این همکاری‌ها بهره‌مند شوند.

وی هدف دیگر این سفر را که به درخواست ایران دنبال شد، گفتگو میان مخالفان طالبان و طالبان دانست و ادامه داد: ایران از قبل این گفتگوها را دنبال می‌کرده و بدیهی است می‌تواند با توجه به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی نقش مهمی در موضوعات افغانستان ایفا کند؛ اما آمریکا در 20 سال گذشته، مانع از ایفای نقش مثبت ایران می‌شد. حتی در مصاحبه‌های رهبران افغانستان، به اهمیت نقش ایران و تأثیر فشارهای آمریکا در ممانعت از همکاری با ایران پرداخته شده است.

این دیپلمات پیشین کشورمان بابیان اینکه اکنون ایران نقش طبیعی و عادی خود را در افغانستان ایفا می‌کند، گفت: خوشبختانه برخی رهبران گروه‌های مخالف طالبان، ازجمله اسماعیل‌خان، احمد مسعود و حسام‌الدین به تهران سفر کردند و گفتگوهای صریحی در چند دور مذاکره صورت گرفت. به نظر می‌رسد این گام بسیار مهمی بود.

روحی صفت با تأکید بر اینکه این گفتگوها قطعاً گام آخر نیست و تنها قدم‌های اولیه است، اضافه کرد: نمی‌توان انتظار داشت در چند جلسه این گفتگوها به نتیجه برسد و گفتگوها و فرصت‌های بیشتری نیاز دارد؛ اما نشان می‌دهد این موضوع در مسیر صحیح گفتگو قرار داده شده است تا مشکلات افغانستان از طریق گفتگو میان رهبران این کشور حل شود و نه توسط کشورهای خارجی و خصوصاً فرامنطقه‌ای. این مسیری است که ایران بر آن تأکید دارد.

 

تأکید بر اهمیت دیدارهای سیاسی طالبان در تهران

روحی صفت نشست تهران را بسیار مؤثر دانست و با اشاره به ابراز رضایت طالبان از این گفتگوها و همچنین بیانیه جبهه مقاومت ملی که گفته بود طالبان به دنبال تشکیل حکومت فراگیر نیست و خواهان ادامه وضع موجود است، تصریح کرد: طالبان گروه مسلحی بوده که سابقه حکومت‌داری ندارد و اکنون به حاکمیت رسیده است. ابتدا باید ذهنیت آن‌ها روشن شود، در همین راستا است که ملاقات سیاسی در تهران نیز اهمیت زیادی داشت. اکنون آن‌ها در حال مواجه‌شدن با مشکلات اصلی حکمرانی و دولت‌داری هستند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل بابیان اینکه طالبان باید در گام اول به لحاظ ذهنی آماده انتقال به مرحله سیاسی شوند تا درکی از اهمیت فراگیر بودن نظام سیاسی و توجه به ارزش‌های مردم ولو مغایر باارزش‌های حاکمیت به دست آورند، گفت: این تفکر اکنون در طالبان ضعیف است و لازم است در تعامل و گفتگوهای مختلف به‌مرور به این درک برسند که افغانستان به‌عنوان کشوری چند قومی، چند نژادی و چند فرهنگی، نیازمند انتقال به مرحله‌ای سیاسی است که دارای نظام فراگیر ملی باشد.

 

اهمیت «مخالفان» برای طالبان

روحی صفت در تشریح پیام این سفر و دیدار طالبان با مخالفانشان، گفت: در درجه اول طالبان به این نتیجه رسیده است که «مخالفان» اهمیت دارند و این گامی است که قبلاً برداشته نشده بود. طالبان تا قبل از این سفر هیچ اهمیتی به مخالفانش نمی‌داد و به هیچ شکلی آن‌ها را در نظر نمی‌گرفت، اما اکنون قدم جدیدی برداشته و به این نتیجه رسیده که لازم است آن‌ها را ببیند.

وی ادامه داد: طالبان به این نتیجه رسیده است که اگر مخالفانی دارد این اختلافات از طریق گفتگو باید بررسی و حل شود. این نیز پیام مهمی است که این گفتگوها آن را نشان داد و باید فرصت داد این ذهنیت‌ها به‌خوبی میان سایر رهبران شکل بگیرد؛ چراکه در نشست تهران آقای امیر خان متقی به‌تنهایی حضور داشت و باید سایر رهبران طالبان نیز کم‌کم با این مفهوم آشنا و قانع شوند و پس‌ازآن، زمینه برای برگزاری نشست مشترک همه مخالفان و طالبان فراهم شود که ممکن است زمان زیادی نیاز داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر پیچیدگی مسائل افغانستان به دلیل چند قومیتی و چند فرهنگی بودن آن، توضیح داد: به نظر می‌رسد در اولین گام اقدام مؤثری صورت گرفته است. قطعاً آقای متقی در بازگشت به کابل با موافقت‌ها و مخالفت‌هایی مواجه خواهد شد و لازم است گام‌های دیگری برداشته شود تا این ذهنیت‌ها به جریان غالب در طالبان تبدیل و به‌مرور از اختلافات داخلی کاسته شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *