جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

رسانه‌های اسرائیل: دولت نتانیاهو در تلاش برای جلوگیری از صدور حکم «جلب بین‌المللی» مقامات اسرائیلی است

رسانه‌های اسرائیل از تلاش حکومت این رژیم برای جلوگیری از صدور حکم جلب برخی مقامات ارشد دولت بنیامین نتانیاهو در رابطه با جنگ غزه خبر داده‌اند.روزنامه هاآرتص اسرائیل روز دوشنبه، دهم اردیبهشت، خبر داد که کریم احمد خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، احتمالا برای صدور حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، یوآو گالانت، وزیر دفاع، و هرتصی لوی رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در چند روز آینده آماده می‌شود.

دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان مخالف اسرائیل را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد  

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که از رسیدن به توافق با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، ناتوان مانده و رئیس دانشگاه با همکاری پلیس، دست به سرکوب دانشجویان زده است، اکنون در پی پایان نیافتن این اعتراض ها، دانشجویان را تهدید کرد اعتراض ها را متوقف کنند، در غیر اینصورت از ادامه تحصیل تعلیق خواهند شد.

نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد

پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا پنج روز پس از کنار گذاشتن وظایف عمومی خود بمنظور تامل در مورد ادامه کار در این سمت، گفت که استعفا نخواهد کرد.

Loading

تعویق انتخابات و چشم‌انداز تحولات سیاسی در لیبی

۱۴۰۰/۱۰/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه برگزاری عجولانه انتخابات در لیبی به نتیجه‌ای نمی‌رسد و حتی تنش‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: گرچه تصمیم برای برگزاری انتخابات در این کشور حاصل روندهای سیاسی و مذاکرات متعددی بود، اما اکنون این انتخابات به تعویق افتاده و همچنان چشم‌انداز روشنی در خصوص برگزاری انتخابات در این کشور وجود ندارد.

صبری انوشه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به محاصره مقر نخست وزیری لیبی در طرابلس از سوی شبه نظامیان مسلح و هشدار سازمان ملل مبنی بر اینکه تحرکات نظامی و امنیتی در این شهر ممکن است منجر به درگیری شود، اظهار داشت: لیبی اکنون، شرایط نه جنگ و نه صلح را تجربه می‌کند و تا زمانی که بازیگران داخلی و خارجی در این کشور به توافقی نرسیده‌اند، این ناآرامی‌ها همچنان وجود خواهد داشت.

وی افزود: در شرایط فعلی ما شاهد نوعی تنش و جنگ میان شبه نظامیان در لیبی هستیم که بیشتر جنگ قدرت میان قبایل و خاندان‌هایی است که در طرابلس و یا اطراف آن حضور دارند. اختلافات میان این قبایل با توجه به تصمیم لیبی برای برگزاری انتخابات ابعاد گسترده‌تری یافته و در این شرایط حمایت کشورهای خارجی از این قبایل امکان بروز ناآرامی‌ها را افزایش داده است.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا و آفریقا، با اشاره به حمایت فرانسه از حفتر و همچنین حمایت پنهان برخی کشورها از سیف الاسلام قذافی و کمک برخی قبایل بزرگ و نخبگان دوران پدرش از او اضافه کرد: شبه‌نظامیانی که در طرابلس اطراف مقر نخست وزیری را محاصره کرده بودند، نیروهای نزدیک به عبدالباسط مروان بودند که سال‌ها رئیس منطقه نظامی طرابلس بود که پس از صدور حکمی از سوی شورای ریاستی برکنار شد. گرچه برخی منابع این شبه نظامیان را نیروهای دولتی و حافظ امنیت عنوان کرده بودند.

وی به اظهارات سخنگوی مجلس لیبی درخصوص تمرکز بر تعویق شش ماهه برگزاری انتخابات و ادامه گفتگوی جامع میان احزاب و همچنین انتقاد شورای همکاری خلیج‌فارس نسبت به تعویق برگزاری انتخابات که قرار بود 24 دسامبر جاری برگزار شود، اشاره کرد و ادامه داد: با اینکه تنش‌های اخیر چندان خشونت آمیز نبوده است، اما با توجه به تصمیم این کشور برای برگزاری انتخابات اهمیت یافته است.

این دیپلمات پیشین کشورمان ضمن تشریح مواضع طرف‌های درگیر در لیبی و مسائل متعددی که عامل ایجاد این تنش‌ها در دوره 10 سال گذشته و پس از سقوط حکومت قذافی شده است، گفت: گرچه تصمیم برای برگزاری انتخابات حاصل روندهای سیاسی و مذاکرات متعددی بوده است، اما اکنون این انتخابات به تعویق افتاده و همچنان چشم انداز روشنی در خصوص برگزاری انتخابات وجود ندارد.

انوشه با بیان اینکه طرف‌های متعددی هستند که مایل نیستند لیبی به شرایط صلح و آرامش برگردد، اضافه کرد: اگر لیبی به تولید نفت طبیعی خود که روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه بود برگردد، بر بازار جهانی نفت و شرکت‌های نفتی تاثیراتی خواهد داشت. سود برخی از قدرت‌های بین‌المللی، بازیگران منطقه‌ای و داخلی در این است که لیبی همواره در حال جنگ و تنش باشد، چرا که در این شرایط است که با حفظ نفوذ و قدرت خود، می‌توانند از بازار نابسامان این کشور سودجویی کنند.

وی به استعفای «یان کوبیس»، فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی، 18 روز قبل از برگزاری انتخابات 24 دسامبر در این کشور اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از ناامیدی نسبت به هر گونه توافق میان طرف‌های داخلی دانست و گفت: این مسئله تاثیرات منفی بر روند برگزاری انتخابات خواهد داشت و وضعیت نابسامان آن را نشان می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه نگرانی‌ها از محکم شدن جای پای طرف‌های خارجی در این کشور از سوی دیگر، دولت موقت لیبی را با چالش مواجه کرده است، به درگیری‌های اخیر میان طرفداران حفتر و دولت وحدت ملی پرداخت و تصریح کرد: اکثریت مردم از چهره‌های گذشته که در 10 سال اخیر نقشی در تنش‌ها داشته اند، مانند حفتر، عقیله، سیف‌الاسلام قذافی و عبدالحمید الدبیبه متنفرند. متاسفانه این چهره‌ها همچنان کاندیدای انتخابات شده‌اند.

انوشه به نقش آمریکا در تحولات لیبی اشاره کرد و گفت: شورای عالی دولت لیبی با توجه به تحصن معترضان به روند جاری انتخابات پیشنهاد داده که به دلیل تداوم اختلاف‌ها میان احزاب رقیب و نیز مداخلات خارجی، انتخابات ریاست جمهوری از روز ۲۴ دسامبر، به ماه فوریه موکول شود؛ اما با توجه به شرایط لیبی و تنش‌هایی که اکنون و پیش از برگزاری انتخابات شاهد آن هستیم، به نظر می‌رسد برگزاری عجولانه انتخابات در این کشور به نتیجه‌ای نمی‌رسد. همان طور که در 10 سال گذشته شاهد برگزاری انتخابات‌هایی هم بوده‌ایم، اما برگزاری آن‌ها تنش در این کشور را دو چندان کردند.

وی ادامه داد: بعد از انتخابات 2014 لیبی به شرایط دو دولتی رسید و در دسامبر سال 2015 که دولت آقای سراج در مراکش شکل گرفت با مخالفت شرق، جنگ میان شرق و غرب در جریان بود. بنابراین آنچه مهم است توافق میان مردم و نخبگان لیبی است تا مسئله را میان خود حل کنند. برگزاری انتخابات به خودی خود، نه تنها مسائل را حل نمی‌کند، بلکه شرایط را پیچیده تر خواهد کرد.

انوشه با اشاره به قطعنامه‌های سازمان ملل در پشتیبانی از برگزاری انتخابات در لیبی و همچنین کنفرانس بی‌نتیجه در پاریس، تاکید کرد: در این شرایط جنگ ادامه خواهد داشت و قربانی آن مردم لیبی هستند که در طول این جنگ آواره شده و کشته داده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *