جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading

تعویق انتخابات و چشم‌انداز تحولات سیاسی در لیبی

۱۴۰۰/۱۰/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه برگزاری عجولانه انتخابات در لیبی به نتیجه‌ای نمی‌رسد و حتی تنش‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: گرچه تصمیم برای برگزاری انتخابات در این کشور حاصل روندهای سیاسی و مذاکرات متعددی بود، اما اکنون این انتخابات به تعویق افتاده و همچنان چشم‌انداز روشنی در خصوص برگزاری انتخابات در این کشور وجود ندارد.

صبری انوشه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به محاصره مقر نخست وزیری لیبی در طرابلس از سوی شبه نظامیان مسلح و هشدار سازمان ملل مبنی بر اینکه تحرکات نظامی و امنیتی در این شهر ممکن است منجر به درگیری شود، اظهار داشت: لیبی اکنون، شرایط نه جنگ و نه صلح را تجربه می‌کند و تا زمانی که بازیگران داخلی و خارجی در این کشور به توافقی نرسیده‌اند، این ناآرامی‌ها همچنان وجود خواهد داشت.

وی افزود: در شرایط فعلی ما شاهد نوعی تنش و جنگ میان شبه نظامیان در لیبی هستیم که بیشتر جنگ قدرت میان قبایل و خاندان‌هایی است که در طرابلس و یا اطراف آن حضور دارند. اختلافات میان این قبایل با توجه به تصمیم لیبی برای برگزاری انتخابات ابعاد گسترده‌تری یافته و در این شرایط حمایت کشورهای خارجی از این قبایل امکان بروز ناآرامی‌ها را افزایش داده است.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا و آفریقا، با اشاره به حمایت فرانسه از حفتر و همچنین حمایت پنهان برخی کشورها از سیف الاسلام قذافی و کمک برخی قبایل بزرگ و نخبگان دوران پدرش از او اضافه کرد: شبه‌نظامیانی که در طرابلس اطراف مقر نخست وزیری را محاصره کرده بودند، نیروهای نزدیک به عبدالباسط مروان بودند که سال‌ها رئیس منطقه نظامی طرابلس بود که پس از صدور حکمی از سوی شورای ریاستی برکنار شد. گرچه برخی منابع این شبه نظامیان را نیروهای دولتی و حافظ امنیت عنوان کرده بودند.

وی به اظهارات سخنگوی مجلس لیبی درخصوص تمرکز بر تعویق شش ماهه برگزاری انتخابات و ادامه گفتگوی جامع میان احزاب و همچنین انتقاد شورای همکاری خلیج‌فارس نسبت به تعویق برگزاری انتخابات که قرار بود 24 دسامبر جاری برگزار شود، اشاره کرد و ادامه داد: با اینکه تنش‌های اخیر چندان خشونت آمیز نبوده است، اما با توجه به تصمیم این کشور برای برگزاری انتخابات اهمیت یافته است.

این دیپلمات پیشین کشورمان ضمن تشریح مواضع طرف‌های درگیر در لیبی و مسائل متعددی که عامل ایجاد این تنش‌ها در دوره 10 سال گذشته و پس از سقوط حکومت قذافی شده است، گفت: گرچه تصمیم برای برگزاری انتخابات حاصل روندهای سیاسی و مذاکرات متعددی بوده است، اما اکنون این انتخابات به تعویق افتاده و همچنان چشم انداز روشنی در خصوص برگزاری انتخابات وجود ندارد.

انوشه با بیان اینکه طرف‌های متعددی هستند که مایل نیستند لیبی به شرایط صلح و آرامش برگردد، اضافه کرد: اگر لیبی به تولید نفت طبیعی خود که روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه بود برگردد، بر بازار جهانی نفت و شرکت‌های نفتی تاثیراتی خواهد داشت. سود برخی از قدرت‌های بین‌المللی، بازیگران منطقه‌ای و داخلی در این است که لیبی همواره در حال جنگ و تنش باشد، چرا که در این شرایط است که با حفظ نفوذ و قدرت خود، می‌توانند از بازار نابسامان این کشور سودجویی کنند.

وی به استعفای «یان کوبیس»، فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی، 18 روز قبل از برگزاری انتخابات 24 دسامبر در این کشور اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از ناامیدی نسبت به هر گونه توافق میان طرف‌های داخلی دانست و گفت: این مسئله تاثیرات منفی بر روند برگزاری انتخابات خواهد داشت و وضعیت نابسامان آن را نشان می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه نگرانی‌ها از محکم شدن جای پای طرف‌های خارجی در این کشور از سوی دیگر، دولت موقت لیبی را با چالش مواجه کرده است، به درگیری‌های اخیر میان طرفداران حفتر و دولت وحدت ملی پرداخت و تصریح کرد: اکثریت مردم از چهره‌های گذشته که در 10 سال اخیر نقشی در تنش‌ها داشته اند، مانند حفتر، عقیله، سیف‌الاسلام قذافی و عبدالحمید الدبیبه متنفرند. متاسفانه این چهره‌ها همچنان کاندیدای انتخابات شده‌اند.

انوشه به نقش آمریکا در تحولات لیبی اشاره کرد و گفت: شورای عالی دولت لیبی با توجه به تحصن معترضان به روند جاری انتخابات پیشنهاد داده که به دلیل تداوم اختلاف‌ها میان احزاب رقیب و نیز مداخلات خارجی، انتخابات ریاست جمهوری از روز ۲۴ دسامبر، به ماه فوریه موکول شود؛ اما با توجه به شرایط لیبی و تنش‌هایی که اکنون و پیش از برگزاری انتخابات شاهد آن هستیم، به نظر می‌رسد برگزاری عجولانه انتخابات در این کشور به نتیجه‌ای نمی‌رسد. همان طور که در 10 سال گذشته شاهد برگزاری انتخابات‌هایی هم بوده‌ایم، اما برگزاری آن‌ها تنش در این کشور را دو چندان کردند.

وی ادامه داد: بعد از انتخابات 2014 لیبی به شرایط دو دولتی رسید و در دسامبر سال 2015 که دولت آقای سراج در مراکش شکل گرفت با مخالفت شرق، جنگ میان شرق و غرب در جریان بود. بنابراین آنچه مهم است توافق میان مردم و نخبگان لیبی است تا مسئله را میان خود حل کنند. برگزاری انتخابات به خودی خود، نه تنها مسائل را حل نمی‌کند، بلکه شرایط را پیچیده تر خواهد کرد.

انوشه با اشاره به قطعنامه‌های سازمان ملل در پشتیبانی از برگزاری انتخابات در لیبی و همچنین کنفرانس بی‌نتیجه در پاریس، تاکید کرد: در این شرایط جنگ ادامه خواهد داشت و قربانی آن مردم لیبی هستند که در طول این جنگ آواره شده و کشته داده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *