جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

لزوم درایت ایران در تعامل با طرح تازه غرب برای رویارویی با روسیه

لزوم درایت ایران در تعامل با طرح تازه غرب برای رویارویی با روسیه

سعید هاشمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: احوط است، رفتار سیاسی ایران در این قائله ی مکارانه به گونه ای باشد تا کارت تهران در بازی برد-برد هزینه شود، و شاید راه چاره آن: "رای ممتنع" باشد، برای اقناع و ترغیب دوستان همیشگی و همراهان قدیمی.

ضرب و شتم نظامیان زن اسرائیلی بعد از امتناع از حضور در ارتش

رسانه‌های عبری با اشاره به وضعیت نابسامان نظامیان زن در ارتش این رژیم اعلام کردند که آنها بعد از امتناع از حضور در جنگ، در معرض رفتارهای خشن و وحشیانه فرماندهان قرار دارند و مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و دچار وحشت و اختلالات روانی و جسمی شده‌اند.

تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی

دولت انگلیس در حالی از امروز سه شنبه کنترل‌های جدید برگزیتی برای واردات برخی محصولات از اتحادیه اروپا را آغاز می‌کند که کارشناسان درباره عواقب و هزینه‌های سنگین این اقدام برای مصرف کنندگان انگلیسی هشدار می‌دهند.

مذاکرات نظامی مغرب و ناتو

وزیر دفاع مغرب با رئیس کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» درباره تقویت روابط دو جانبه گفت‌وگو کرد.

روایت «سی ان ان»؛ خشم و ناامیدی جوانان آمریکایی از شرایط موجود کشورشان

تهران-ایرنا- شبکه «سی ان ان» با انتشار نتایج یک نظرسنجی که توسط این رسانه خبری انجام و منتشر شد، تاکید کرد: جوانان آمریکایی از گزینه های موجود برای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور راضی نیستند، ریاست جمهوری بایدن را شکست خورده می دانند و آمریکا را در مسیر درستی نمی‌بینند.

Loading

سیاست مداخله گرانه عربستان در لبنان و پیامدهای آن بر محور مقاومت

۱۴۰۰/۰۹/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه استعفای وزیر اطلاع رسانی لبنان مسائل ریاض با بیروت را حل و فصل نخواهد کرد، گفت: کمک‌های عربستان تابعی از اعمال سیاست‌های ریاض در بیروت، یعنی تلاش برای انزوای حزب الله و محور مقاومت است.

حسن هانی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به تحرکات اخیر عربستان سعودی علیه لبنان که با میانجی گری فرانسه به معرفی کاردار جدید ریاض در بیروت منجر شد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عربستان نفوذ معنوی و پایگاه مردمی خود را در لبنان از دست داده است، اخیرا به بهانه انتقادات وزیر اطلاع رسانی لبنان نسبت به حمله عربستان به یمن، اقدامات متعددی علیه این کشور در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه این اقدامات با هدف تحت فشار قرار دادن دولت میقاتی و با همراهی کشورهایی مانند امارات، بحرین و کویت انجام شد، افزود: در هفته‌های گذشته این کشورها بحران سیاسی – اقتصادی برای لبنان ایجاد کردند که با وساطت رئیس جمهور فرانسه و مجبور به استعفا شدن آقای قرداحی، در ظاهر فروکش کرده است؛ درنتیجه به نظر می‌رسد سیاست‌های عربستان در جهت کاهش تنش سیاسی با لبنان حرکت خواهد کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: عربستان در تلاش بود نشان دهد همچنان نفوذ سیاسی خود را در لبنان دارد و با به نتیجه رسیدن استعفای آقای قرداحی و اعمال سلطه سیاسی بر دولت لبنان، طبیعتا خود را به عنوان بازیگر مهم این کشور جلوه دهد.

 

بهانه‌تراشی عربستان

هانی زاده با اشاره به برخی مواضع منتقدانه دموکرات‌های آمریکا نسبت به سیاست‌های حقوق بشری، منطقه‌ای و داخلی عربستان، سفر رئیس جمهور فرانسه را در راستای ارتقای مناسبات ریاض با پاریس و ایجاد چتری حمایتی برای این کشور دانست و گفت: در چنین شرایطی اظهارات آقای قرداحی، مشکل اصلی عربستان نسبت به لبنان نیست و با اینکه عربستان تلاش کرد فشارهای گسترده سیاسی به بیروت وارد کند، استعفای او مسائل میان این دو کشور را حل و فصل نخواهد کرد.

وی ضمن تشریح اوضاع دشوار و پیچیده سیاسی – اقتصادی لبنان و تشدید پیامدهای آن بر معیشت مردم این کشور پس از اعمال فشارهای سیاسی محور عربی – غربی، اضافه کرد: وزیر خارجه عربستان پیش از این اعلام کرده بود «بحران با لبنان نیست، بلکه بحران در لبنان است و سیاسیون لبنان باید آنچه لازم است انجام دهند تا لبنان را از تسلط حزب‌الله رها کنند! و شرایط در لبنان باید به شیوه‌ای تغییر کند که به روند مثبتی بازگردد.»

هانی زاده ادامه داد: کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی، سعی می‌کنند حزب الله و محور مقاومت را بهانه قرار داده و فشارهای اقتصادی گسترده‌ای به لبنان وارد کنند. درواقع هدف آن‌ها حذف حزب الله از ساختار سیاسی و امنیتی – نظامی لبنان و ایجاد امنیتی پایدار برای رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان است. ازطرف‌دیگر آن‌ها می‌خواهند حزب الله از سوی مردم و دولت لبنان نیز تحت فشار قرار گیرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تشدید فشارهای عربستان علیه لبنان در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی اهداف گسترده تری دارد و حزب الله و مقاومت در این کشور هدف قرار گرفته شده، تصریح کرد: سعودی‌ها مدعی هستند حزب الله بر لبنان سیطره یافته است؛ بنابراین ضمن تلاش برای بحران آفرینی در این کشور به دنبال مقصر جلوه دادن مقاومت و حزب الله هستند.

هانی زاده در عین حال تاکید کرد: جایگاه حزب الله و حضور آن در ساختار اجتماعی و سیاسی لبنان قابل انکار نیست و همه احزاب و گروه‌های سیاسی در لبنان و همچنین دیگر کشورها معترفند که حزب الله در ساختار سیاسی و امنیتی لبنان نقش تاثیرگذاری دارد. بنابراین با اینکه به نظر می‌رسد این فشارها به شرایط ناپایدار اقتصادی لبنان دامن خواهد زد، اما حزب الله در هر حال ضمن برخورد هوشیارانه با این سیاستها، سعی در کمک به مردم این کشور خصوصا در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی و حفظ جایگاه خود دارد.

 

عدم گشایش اقتصادی از سوی عربستان

وی با بیان اینکه کمک‌های اقتصادی عربستان، کویت و امارات به لبنان جنبه سیاسی دارد، افزود: ممکن است عربستان در ظاهر تنش سیاسی با لبنان را پایان یافته نشان دهد اما با ادامه این شرایط در حوزه اقتصادی گشایشی ایجاد نخواهد کرد. در واقع این کشورها تلاش می‌کنند با کمک‌های قطره چکانی به لبنان، آن را در بحرانی اقتصادی نگه دارند تا بتوانند امتیازات بیشتری از دولت‌های این کشور بگیرند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه لبنان در شرایط فعلی، بحران اقتصادی کم‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند، گفت: این کشور 85 میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و با افزایش تورم و سقوط ارزش پول، نرخ بیکاری در این کشور به بیش از 40 درصد رسیده است. لبنان اکنون به کمک مالی 20 میلیارد دلاری فوری نیاز دارد تا بتواند از این مرحله به طور موقت عبور کند. با این حال کمک‌های عربستان تابعی از اعمال سیاست‌های ریاض در بیروت، یعنی انزوای حزب الله و محور مقاومت است.

هانی زاده ضمن اشاره به پیامدهای این مداخلات در لبنان، ادامه داد: هر میزان وضعیت اقتصادی لبنان ناپایدارتر باشد، فشارها به حزب الله و مقاومت اسلامی افزایش می‌یابد و آسیب جدی به آن‌ها وارد خواهد کرد. اما نباید فراموش کرد لبنان و مردم آن با این فشارها بیگانه نیستند و آن را معلول شرایط منطقه، تبعات همه گیری کرونا و نبود درآمدهای پایدار برای لبنان می‌دانند. درنتیجه با درنظر گرفتن این شرایط وضعیت لبنان همچنان ناپایدار و شکننده خواهد بود.

وی گفت: کمک‌ها به لبنان مشکل ریشه‌ای اقتصاد این کشور را حل نخواهد کرد و به نظر می‌رسد مشکلات این کشور همچنان ادامه خواهد داشت. لیکن در این شرایط مقاومت اسلامی با هدف کمک به حل بحران‌ها و بهبود وضعیت مردم، به تلاش خود ادامه خواهد داد.

هانی زاده به بیانیه مشترک عربستان و فرانسه در خصوص اینکه سلاح باید منحصرا در دست دولت لبنان باشد، اشاره کرد و افزود: قطعا سیاست اصولی حزب الله دفاع از تمامیت ارضی لبنان در برابر رژیم اسرائیل است. با این حال هر میزان فشار بر حزب الله افزایش یابد شرایط برای اعمال این سیاست دشوارتر خواهد شد، اما از آنجا که این جنبش تجربه بسیار گرانقدری در دولت سازی و مشارکت در سیاست گذاری لبنان دارد اگرچه این فشارها به صورت مقطعی مشکلاتی برای آن ایجاد خواهد کرد، اما به مفهوم خروج حزب الله از ساختار قدرت نخواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *