جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

Loading

فشارهای سیاسی اقتصادی عربستان علیه لبنان و پیامدهای آن

۱۴۰۰/۰۹/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در لبنان با بیان اینکه عربستان به هر ترتیبی پیگیر ایجاد آشوب، شکل‌دهی نوعی خلاء سیاسی و بحران آفرینی در لبنان و کشاندن مقاومت به جنگ داخلی و مخدوش کردن چهره مقاومت در این کشور است، گفت: مشکل اصلی ریاض، حضور حزب الله، در این کشور است و با استعفای آقای قرداحی هم عربستان گام مثبتی برای حل مشکلات اقتصادی لبنان بر نخواهد داشت.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به استعفای جورج قرداحی، وزیر اطلاع رسانی لبنان در پی فشارهای عربستان سعودی و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بر این کشور، خاطرنشان کرد: عربستان با این رفتار ناشیانه می‌خواست مانند سایر سیاست‌های مداخله‌جویانه‌ای که دارد، مانع نشر حقایق شود، اما بر خلاف خواسته‌اش، این پیام در دایره بسیار وسیعی منتشر شد و بُرد اظهارات ضد سعودی او و در دفاع از مردم یمن، بیش از آنچه که تصور می‌شد، افزایش یافت.

 

محکومیت عربستان در افکار عمومی جهان عرب

وی با بیان اینکه از دید ملت‌های منطقه پیام آقای قرداحی واقعی و منطقی بود، به بحران انسانی و جنایات ائتلاف سعودی در یمن که بر اساس اذعان سازمان‌های حقوق بشری، عربستان سعودی مسئول آن‌ها شناخته شده است، اشاره کرد و افزود: عربستان سعودی در افکار عمومی جهان عرب محکوم است و چهره زشت و خشنی دارد. آن‌ها هیچ گاه از رفتارهای استکباری عربستان دل خوشی نداشته‌اند. باید توجه داشت در جهان عرب، نهضت آزاداندیشی رو به رشد است که می‌توان مهد آن را لبنان در نظر گرفت.

این دیپلمات پیشین کشورمان در لبنان با اشاره به اظهارات مکرون، رئیس جمهور فرانسه که گفته بود در صورتی که دولت لبنان اصلاحات لازم را انجام دهد، عربستان به ایفای نقش اقتصادی در این کشور خواهد پرداخت، گفت: فرانسه از دیرباز در کشورهای عربی نفوذ سنتی داشته و آقای قرداحی که خود مسیحی است، خواست با سفر آقای مکرون به منطقه، به نوعی احترام‌آمیز برخورد کند. آقای قرداحی خواست راهی برای وساطت مکرون باز کند تا تنش‌ها برطرف شود.

دستمالچیان با بیان اینکه افکار عمومی کاملا همراه آقای قرداحی و مخالف شیوه عربستان سعودی بود، ادامه داد: در پی انتشار سخنان قرداحی، دولت عربستان، به شیوه‌ای مداخله جویانه به او ۴۸ ساعت فرصت عذرخواهی داد و امارات، کویت و بحرین در حمایت از عربستان، سفرای خود را احضار کردند. عربستان همچنین واردات مواد غذایی از لبنان را ممنوع اعلام کرد. با افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی، قرداحی با استعفای خود در واقع ایثار کرد تا این فشارها کاهش یابد.

 

نخست وزیر لبنان، بازنده دوم مناقشه سیاسی

وی ضمن اشاره به اظهارات نجیب میقاتی پس از استعفای قرداحی که گفته بود دولتش به تعهدات درباره اصلاحات احترام می‌گذارد و تماس با ماکرون و بن سلمان گامی مهم در بازگشت به روابط تاریخی بین لبنان و عربستان است، نخست وزیر لبنان را بازنده دوم این مناقشه سیاسی دانست و افزود: متاسفانه میقاتی در ابتدای کار به وجهه و آبروی خود صدمه زد و بعید به نظر نمی‌رسد با این مواضع و اعتبار از دست رفته، بتواند تا انتهای مسیر در برابر فشارهای عربستان موفق شود.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، در رابطه به تداوم سیاست مداخله و اعمال فشار عربستان در امور داخلی لبنان، تصریح کرد: عربستان سالیان درازی است که دخالت‌های آشکار و خلاف منافع ملی لبنان را در دستور کار خود دارد. بارها مداخلات و لطمات امنیتی و سیاسی عربستان به لبنان مشاهده شده و حتی در این مسیر همکاری‌هایی با رژیم صهیونیستی داشته است.

 

تلاش عربستان برای بحران آفرینی در لبنان

وی با تاکید بر اینکه عربستان برای تسلط بر ساختار سیاسی لبنان تلاش می‌کند، تحریم لبنان به بهانه اظهارات جورج قرداحی را بهانه‌ای از سوی این کشور دانست و گفت: مشکل اصلی ریاض، حضور حزب‌الله در این کشور است. عربستان به هر ترتیبی به دنبال ایجاد آشوب، شکل دهی نوعی خلاء سیاسی و بحران آفرینی در لبنان و کشاندن مقاومت به جنگ داخلی و مخدوش کردن چهره مقاومت در این کشور است. بنابراین با استعفای آقای قرداحی هم عربستان گام مثبتی برای حل مشکلات اقتصادی لبنان بر نخواهد داشت.

دستمالچیان در عین حال به تلاش عربستان برای پرهزینه کردن انتقاد از ریاض پرداخت و گفت: در لبنان احزاب، گروه‌ها و مردم در ابراز عقیده آزاد هستند و تعدد احزاب در این کشور بسیار زیاد است. جامعه و ساختار سیاسی لبنان اساسا با عربستان متفاوت است و از سایر کشورهای عربی در این زمینه‌ها بسیار فاصله دارد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه دولت عربستان از موج‌های آزادی‌خواهی و دموکراسی‌خواهی در منطقه و در بین ملت‌های عرب هراسناک است، لذا با توسل به هر ابزاری و با رفتارهای بدوی، مانع بیان کوچک‌ترین دیدگاه مخالف می‌شود.

دستمالچیان گفت: عربستان از درون هم گرفتار جانشینی قدرت و اختلافات داخلی و جنبش اجتماعی گذار از سنت به مدرنیته است و با چنین فشارهایی از سوی کشورهای عربی، به هراس می‌افتد و به چنین اقداماتی متوسل می‌شود؛ اقداماتی که موج‌ها را گسترده‌تر و عمیق‌تر می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *