جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

اهداف راهبردی پوتین در سفر به هند

۱۴۰۰/۰۹/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل شبه قاره با بیان اینکه هند و روسیه منافع مشترک زیادی دارند، مهم‌ترین مسئله روسیه در خصوص هند را ممانعت از جذب کامل این کشور توسط آمریکا دانست و گفت: روس‌ها با نگرانی از سرعت پیشرفت چین، در این اندیشه هستند که اگر هند را به لحاظ نظامی تجهیز کنند، توازن قدرتی میان هند و چین ایجاد خواهد شد که به سود روسیه خواهد بود.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن اشاره به بیانیه مطبوعاتی کرملین درخصوص سفر رئیس جمهور روسیه به هند و رایزنی پوتین با مودی، نخست‌وزیر این کشور درباره توسعه بیشتر روابط و مشارکت راهبردی بین دو کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست محاصره و فشاری که آمریکا علیه چین دنبال می‌کند و همچنین اختلاف ارضی 90 هزار کیلومتر مربعی هند و چین، آمریکا امیدوار است دهلی را در چارچوب پیمان «کواد»، که در آن هند، استرالیا، ژاپن و آمریکا حضور دارند، به طور کامل جذب خود نماید و بتواند برای محاصره چین از آن استفاده کند.

وی با بیان اینکه روسیه و هند از سال 2000 روابط خود را به روابطی استراتژیک ارتقا دادند و از سال 2010 این روابط به سطح روابطی «استراتژیک ویژه و ممتاز» رسید، افزود: اما هند به شکل سنتی نگاه متوازنی به منابع جهانی قدرت دارد؛ خودش اکنون به قدرتی تبدیل شده و اینگونه نیست که کشورهای دیگر بتوانند از آن به عنوان ابزاری در راستای منافع خود استفاده کنند؛ هند منافع ملی خود را پیگیری می‌کند و همچنان به اصول دورانی که عدم تعهد را رهبری می‌کرد، وفادار است و بر مبنای آن توانسته مناسبات متوازنی را با شرق و غرب ایجاد کند.

این کارشناس مسائل شبه قاره گفت: اکنون با وجود اینکه هند  به دلیل تضادهایش با چین و پاکستان به آمریکا نزدیک شده است، به معنای این نیست که هر چه آمریکا دیکته کند؛ هند بپذیرد؛ همان طور که آمریکا به شدت مخالف دریافت اس 300، اس 400 و یا اخیرا اس 500 از روسیه بود، اما هند وارد این مسیر شد.

ملازهی با بیان اینکه هند استقلال عمل خود را در رابطه با تنوع منابع تسلیحاتی‌اش حفظ می‌کند، ادامه داد: هند همچنان که از آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی سلاح می‌خرد، روسیه را هم به عنوان کشوری فروشنده سلاح مدنظر دارد و روابط سنتی‌اش را حفظ می‌کند، خصوصا اینکه روس‌ها بسیار مناسب‌تر، هم سلاح در اختیار هند قرار می‌دهند و هم تکنولوژی را منتقل می‌کنند، همانطور که شاهد مونتاژ هواپیماهای روسی توسط هند هستیم.

به گفته این تحلیلگر مسائل شبه قاره، اهمیت سفر پوتین به هند در این است که به حفظ موضع متوازن هند کمک کند، سلاح بفروشد و در خصوص مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، خصوصا مسائل افغانستان، هم رایزنی کند.

 

منافع مشترک هند و روسیه

وی با بیان اینکه روسیه و هند نگرانی‌های مشترک امنیتی نسبت به جریان‌های رادیکال مذهبی دارند، به حضور این دو کشور در سازمان‌های شانگهای، گروه بریکس و گروه 20 و همکاری نزدیک آن‌ها اشاره کرد و افزود: روسیه و هند راهبرد مشترکی در خصوص شانگهای دارند و به تدریج آن را به عنوان نیرویی که در آینده شکل نظامی پیدا کند، مطرح می‌کنند. از این زاویه، سفر پوتین اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که هند و روسیه منافع مشترک زیادی دارند و از دید روس‌ها مهم‌ترین مسئله در خصوص هند این است که این کشور به طور کامل جذب آمریکا نشود.

 

شرق‌گرایی هند؟

ملازهی در عین حال اضافه کرد: با این حال نمی‌توان رویکرد شرق‌گرایی را برای هند متصور بود؛ چرا که این کشور خود اکنون به عنوان یک قدرت مطرح است. هند هم ایده قطب‌بندی قدرت جهانی و نظام چند قطبی را مدنظر دارد و هم خود را یکی از قطب‌های قدرت می‌بیند؛ اما چون نگرانی‌هایی از جانب چین احساس می‌کند و در این نگرانی آمریکا و اروپا را هم سهیم می‌بیند، خود را با آن‌ها همراه می‌کند.

وی به تصمیم دو کشور برای همکاری جدید راهبردی در منطقه شرق دور اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش رسانه‌ها، سفر پوتین به هند نه تنها مصادف با تحویل اولین سامانه‌های موشکی زمین به هوای اس -۴۰۰ است، بلکه در این سفر مذاکراتی درباره احتمال فروش سامانه‌های موشکی فوق پیشرفته اس-۵۰۰ و اس-۵۵۰ هم انجام خواهد شد. در واقع، اگر مذاکرات به نتیجه برسد، هند ممکن است اولین خریدار خارجی سامانه‌های دفاع هوایی اس-۵۰۰ و اس-۵۵۰ روسیه باشد.

 

تاثیرات رقابت‌های پشت پرده میان روسیه و چین

این کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: در این چارچوب باید رقابت‌های پشت پرده میان روسیه و چین را هم در نظر گرفت. روس‌ها هم ضمن نگرانی از سرعت پیشرفت چین، در این اندیشه هستند که اگر هند را به لحاظ نظامی تجهیز کنند، توازن قدرتی میان هند و چین ایجاد خواهد شد که به سود روس‌ها خواهد بود. البته چین با مدنظر قراردادن این تحرکات و بررسی دقیق پیامدهای این روابط، خویشتن‌داری را در اولویت قرار می‌دهد.

ملازهی با یادآوری مناسبات عمیق نظامی هند و روسیه و همچنین همکاری‌ها در حوزه انرژی، ارتباطات و فضا میان دو کشور، تصریح کرد: هند از سال ۱۹۹۱ تاکنون ۷۰ میلیارد دلار تسلیحات از روسیه خریداری کرده و بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز قراردادهای تسلیحاتی جدیدی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار میان دو کشور امضا شد. علاوه‌براین، روسیه نیز برای فروش تسلیحات رقابتی با دیگر سازندگان سلاح دارد.

وی با بیان اینکه بخش دفاعی و هسته‌ای غیرنظامی هند توسط روسیه ساخته شده است، گفت: آمریکا در اندازه روسیه، حاضر نیست سلاح‌های پیشرفته به هند بفروشد. بنابراین هند نیز متوجه این مزیت‌های ارتباط راهبردی با روسیه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *