جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

پیامدهای راهبردی پیشروی‌های میدانی انصارالله در مأرب

۱۴۰۰/۰۹/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه برای سعودی‌ها پذیرش گفتگوی سیاسی در شرایط کنونی بسیار دشوار و غیرممکن است و قبل از آزادسازی مأرب، راه حلی برای آغاز مذاکرات سیاسی و یا روشن شدن وضعیت جنگ یمن وجود نخواهد داشت، گفت: انصارالله در آزادسازی مأرب مصمم است و در آینده شاهد این اتفاق خواهیم بود.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با وجود همه تلاش‌های ائتلاف سعودی برای کاستن از فشار جبهه مأرب، به پیشروی‌های خود در دروازه جنوبی مأرب ادامه دادند، خاطرنشان کرد: مأرب به کانون اصلی درگیری‌های زمینی بین نیروهای یمنی و شبه‌نظامیان وابسته به ائتلاف سعودی تبدیل شده؛ چرا که  به دلیل وجود منابع انرژی فراوان و نقش آن در تأمین انرژی مناطق مختلف یمن این استان از اهمیت راهبردی برخوردار است.

وی افزود: نیروهای وابسته به هادی، رئیس جمهور مستعفی، در روزهای گذشته شکست‌های سنگینی را تجربه کردند و بسیاری از مواضع خود را نیز در «البلقین» شرقی و مرکزی از دست داده‌اند.

 

عزم انصارالله برای آزادسازی مأرب

میرابیان تصریح کرد: تحولات سریع یمن و دست برتر انصارالله در جنگ نشان می‌دهد چیزی تا شکست رسمی عربستان در مأرب باقی نمانده و به نظر می‌رسد با توجه به شرایط کنونی، انصارالله در آزادسازی مأرب مصمم است و در آینده شاهد این اتفاق خواهیم بود. آزادسازی مأرب موقعیت بهتری را در مذاکرات سیاسی به انصارالله خواهد داد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به چندین دور مذاکرات سیاسی مستقیم و غیرمستقیم صورت گرفته میان انصارالله و عربستان سعودی گفت: انصارالله هیچ گاه بسته راه حل سیاسی را رد نکرده است؛ اما پنج شرط را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات سیاسی اعلام کرده بودند که در شرایط فعلی دو شرط «لغو محاصره یمن» و «توقف تجاوزات» را در اولویت قرار داده‌اند. با این حال سعودی‌ها این شروط را نپذیرفته‌اند.

میرابیان به اظهارات وزیرخارجه دولت نجات ملی یمن مبنی بر اینکه «سعودی‌ها برای رسیدن به صلح عادلانه باید فرودگاه صنعا و بنادر را بازکنند تا نشانه‌هایی از صلح وجود داشته باشد» اشاره کرد و ادامه داد: سعودی‌ها مایل هستند ضمن ادامه حملاتشان و محاصره، مذاکره سیاسی را انجام دهند، اما انصارالله با رد چنین شرایطی، تاکید کرده این شرایط آن‌ها را در موضع ضعف قرار می‌دهد.

به گفته این کارشناس مسائل غرب آسیا، اکنون که وضعیت نبرد میدانی در مأرب به شدت حاد شده و این استان در آستانه سقوط قرار گرفته و از سوی دیگر هم شاهد اخبار منتشر شده در خصوص عقب‌نشینی نیروهای دولتی و احتمال عقب‌نشینی‌های دیگر در آینده هستیم، مجددا به این مسائل پرداخته می‌شود.

وی با اشاره به گزارش منتشر شده در روزنامه انگلیسی وال استریت ژورنال مبنی بر رد درخواست مقامات عربستان از دولت آمریکا برای حمایت اطلاعاتی و نظامی در خصوص هدف قراردادن مواضع مورد استفاده انصارالله یمن برای حمله به عمق خاک عربستان اضافه کرد: در شرایط فعلی فشار آمریکا بر سعودی‌ها بیشتر شده و آن‌ها عنوان می‌کنند که سعودی‌ها باید با کمترین خسارت، راه‌حل سیاسی را بپذیرند. البته تاکنون سعودی‌ها به این شرایط تن نداده‌اند و تا زمانی که آن‌ها واقعیت‌ها را نپذیرند، مذاکره سیاسی به نتیجه نخواهد رسید.

میرابیان به مذاکرات انصارالله با قبایل استان‌های جنوبی یمن و احتمال دستیابی به توافقات میان آن‌ها گفت: انصارالله ضمن اینکه راه حل سیاسی را با عربستان را نبسته است، در میدان و پیشروی‌های نظامی هم دست بالا را دارد. ما شاهد بازدارندگی و حملات به عمق عربستان هم هستیم. در این شرایط نه نیروهای دولتی دست‌نشانده عربستان و نه نیروهای اماراتی و سعودی توان مقابله با انصارالله را ندارند.

وی با تاکید بر اینکه برای سعودی‌ها پذیرش گفتگوی سیاسی در این شرایط بسیار دشوار و غیرممکن است، افزود: به نظر می‌رسد قبل از آزادسازی مأرب، راه حلی برای آغاز مذاکرات سیاسی و یا روشن شدن وضعیت جنگ یمن وجود نخواهد داشت. انصارالله هم رسما اعلام کرده که چه مذاکره انجام شود و چه نشود، قبل از آزادسازی مأرب پای مذاکرات نخواهد نشست. البته با توجه به شرایط میدانی و تحولات سیاسی مربوط به یمن، نمی‌توان زمان خاصی برای آزادسازی مأرب پیش‌بینی کرد و در کوتاه مدت جنگ همچنان ادامه دارد.

میرابیان در عین حال گفت: رسانه‌های غربی نیز در روزهای گذشته اذعان کرده‌اند که ریاض درحال بازنگری مجدد استراتژی خود در داخل یمن است. تصاویر ماهواره‌ای نیز روشن کرده‌اند که عربستان درحال کاهش حضور نظامی خود در یمن به منظور تقویت حفاظت از مرزهایش است و به نظر می‌رسد این تصمیم با پیش‌بینی تسلط نیروهای انصارالله بر مأرب اتخاذ شده است.

 

آگاهی آمریکا از ضعف عربستان

وی با اشاره به حمایت‌های نظامی، تسلیحاتی و سیاسی آمریکا از عربستان در جنگ یمن ادامه داد: اکنون حمایت‌های آمریکا از عربستان نسبت به قبل محدودتر شده است. آمریکایی‌ها به عربستان برای توقف سریع جنگ فشارهایی می‌آورند؛ چرا که آن‌ها نیز می‌دانند خسارت‌های آینده بیشتر برای عربستان خواهد بود.

میرابیان گفت: آمریکا به شیوه‌های مختلف به عربستان متذکر شده که با ادامه جنگ راه بازگشت مسالمت‌آمیز عربستان از یمن بسته خواهد شد. بنابراین باید سعودی‌ها با کمترین خسارت از جنگ یمن خارج شوند. با توجه به تحولات شش سال گذشته، آمریکایی‌ها می‌دانند عربستان توان مقابله با انصارالله را ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *