جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

پیامدهای راهبردی اقدام خصمانه انگلیس علیه حماس در منطقه

۱۴۰۰/۰۹/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اقدام دولت انگلیس در قرار دادن نام گروه فلسطینی حماس در لیست گروه‌های تروریستی گفت: «اقدام اخیر دولت بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در قرار دادن جنبش حماس در لیست سازمان‌های تروریستی نشان می‌دهد که دولت انگلیس در همراهی با لابی صهیونیستی، تقابل با جهان اسلام را پیگیری می‌کند.»

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: «پیش‌ازاین نیز دولت انگلیس، حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن را تحت‌فشار رژیم صهیونیستی در لیست سازمان‌های تروریستی قرار داده و هرگونه ارتباط با این دو جنبش مبارز ضد صهیونیستی را جرم تلقی کرد.»

هانی‌زاده درباره تأثیر چنین اقدامی در روند فعالیت‌های حماس توضیح داد: «این اقدام که با واکنش ملت‌های اسلامی و فلسطین همراه بوده، تأثیر چندانی در روند مبارزات حماس علیه اشغالگران صهیونیستی باقی نخواهد گذاشت و حتی آنها را در مبارزه مصمم‌تر می‌کند، از طرف دیگر این امر به لحاظ حقوقی پیامدهای خطرناکی برای منافع انگلیس در منطقه خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «علت این امر این است که اقدام فوق‌الذکر این حق را به حماس می دهد که با  برخورداری از عقبه‌های قدرتمند مردمی در منطقه و جهان اسلام بتواند منافع نامشروع دولت انگلیس را مورد تهدید قرار دهد».

این کارشناس با اشاره به اینکه حماس در سال 1987 با هدف رهبری جریان مقاومت ملت فلسطین در اراضی اشغالی تأسیس شد، افزود: «این جریان هیچ‌گاه خارج از چارچوب تعریف شده عمل نکرد بلکه عمده مبارزه خود را علیه رژیم صهیونیستی متمرکز ساخت.»

به گفته هانی‌زاده، منشور سازمان ملل نیز صراحتاً این حق را به ملت‌ها داده که در برابر اشغال کشورهای خود با سازوکارهای مناسب مبارزه کنند و با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی از سال 1948 عملاً فلسطین را اشغال کرده لذا این حق ملت فلسطین است که در برابر این رژیم ایستادگی کند.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: «در طول 34 سال گذشته حماس هرگز خارج از محدوده اراضی اشغالی 1967 و 1948 دست به عملیات میدانی نزد؛ زیرا اساسنامه داخلی حماس بر ضرورت مبارزه در سرزمین‌های اشغالی تأکید دارد.»

وی تأکید کرد: «اما علیرغم آن، رژیم صهیونیستی در طول این مدت ده‌ها تن از رهبران حماس را در داخل اراضی اشغالی و خارج از آن ترور کرده اما هیچ‌یک از کشورهای غربی این عملیات تروریستی را محکوم نکردند.»

این کارشناس توضیح داد: «این امر نشان می‌دهد که غرب به‌ویژه انگلیس نگاه دوگانه‌ای نسبت به پدیده شوم تروریسم منطقه‌ای و جهانی دارد و هرگاه تروریسم، موافق منافع غرب باشد «تروریسم خوب» و هرگاه با منافع انگلیس، آمریکا و غرب در تضاد باشد «تروریسم بد» تلقی می‌شود.»

هانی‌زاده در ادامه درباره دلایل این اقدام دولت جانسون گفت: دولت بوریس جانسون با این اقدام خود ثابت کرد که تابعی از سیاست‌های آمریکا و لابی صهیونیستی است و نفوذ نمایندگانی در دو مجلس عوام و لردهای انگلیس که دارای رگه‌های یهودی هستند در تصمیم دولت بوریس جانسون بی‌تأثیر نبوده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا توضیح داد: «درواقع بریتانیا پس از جنگ اول جهانی و هم‌زمان با وعده شوم بالفور در سال 1917 که شکل‌گیری و تأسیس رژیم اشغالگر قدس را وعده داده بود از تمام ظرفیت‌های منطقه‌ای و جهانی خود برای تأسیس، تقویت و بقای رژیم صهیونیستی استفاده کرد.»

وی ادامه داد: «ارتور جیمز بالفور، وزیر خارجه وقت بریتانیا در سال 1917 میلادی با ارسال یادداشتی برای والتر روتشیلد، سیاستمدار یهودی الاصل و عضو مجلس عوام انگلیس وعده تأسیس رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین را به وی داد. از آن زمان تاکنون دولت‌های مختلف انگلیس بر خلاف رویه نسبتاً منصفانه برخی کشورهای اروپایی تمام توان مالی، سیاسی، نظامی و اقتصادی خود را برای تقویت رژیم صهیونیستی به کار گرفتند.»

به گفته این کارشناس، یکی از دلایل مهم خروج انگلیس از اتحادیه اروپا «برگزیت» این بود که این کشور مسیر جداگانه و همسو با آمریکا و رژیم صهیونیستی را بتواند در پیش بگیرد؛ زیرا لابی یهودی نفوذ فوق‌العاده‌ای در زوایای سیاسی و فرهنگی انگلیس دارد.

وی درباره واکنش‌ها به این تصمیم دولت لندن نیز گفت: «در طول روزهای گذشته که خانم پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس تصمیم دولت جانسون برای قرار دادن حماس در لیست سازمان‌های تروریستی را اعلام کرد، ملت فلسطین و اغلب ملت‌های اسلامی و سازمان‌های منطقه‌ای این اقدام را به‌شدت محکوم کردند.»

هانی‌زاده در خصوص واکنش جنبش‌های مبارز فلسطینی به این اقدام انگلیس هم گفت: «تصمیم رهبران جنبش‌های ده‌گانه مبارز فلسطینی در داخل اراضی اشغالی برای تشکیل یک جبهه پایداری در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم نخستین واکنش منطقی رهبران جریان‌های مبارز فلسطین تلقی می‌شود.»

این کارشناس در نهایت درباره پیامدهای این تصمیم برای انگلیس توضیح داد: «این حرکت خودجوش مردمی در نهایت موجب به خطر افتادن منافع جهانی این کشور خواهد شد.

وی افزود: حماس از یک پایگاه مردمی در سطح داخلی و جهانی برخوردار است. لذا اگر دولت بوریس جانسون در تصمیم خود تجدیدنظر نکند، مفهوم مبارزه جهانی با پدیده شوم تروریسم جایگاه بین‌المللی خود را از دست خواهد داد و رهبران حماس نیز این حق را خواهند داشت تا رفتار‌های مسالمت‌آمیز خود را نسبت به دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی تغییر دهند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *