جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

تداوم رویکرد خصمانه آمریکا علیه فناوری چینی و پیامدهای راهبردی آن

۱۴۰۰/۰۹/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های آمریکا، چین از دسترسی به فناوری‌های پیشرفته این کشور و همچنین بازار بسیار گسترده و مهم آن محروم خواهد شد، گفت: آمریکا تلاش می‌کند ضمن قطع زنجیره عرضه شرکت‌های چینی، توانایی توسعه علمی و فنی و اقتصادی این کشور را تضعیف کند.

سید رضا میرطاهر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن اشاره به امضای قانون تحریمی خرید و استفاده از تجهیزات مخابراتی شرکت هوآوی چین به دلیل تهدید‌های امنیتی با یادآوری اینکه تضعیف هر چه بیشتر چین، یکی از برنامه‌های مهم آمریکا است، خاطرنشان کرد: این قانون که پیشتر به اتفاق آراء در کنگره به تصویب رسیده بود، با امضای رئیس جمهور وارد فاز اجرایی شد و با توجه به پیشرفت‌های شگرف در زمینه‌های سایبری، هوش مصنوعی و اینترنت، آمریکا تلاش می‌کند حداکثر موانع موجود را برای چین در این زمینه‌ها فراهم کند.

 

فشار حداکثری آمریکا بر حوزه فن‌آوری چین

وی با بیان اینکه ترامپ در سال آخر ریاست جمهوری خود تمام تلاش خود برای فشار حداکثری بر حوزه فن‌آوری چین را انجام داد، افزود: بر اساس برخی ارزیابی‌ها، شرکت هوآوی بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی جهان است و آمریکا تلاش می‌کند علیه این شرکت و دیگر شرکت‌های بزرگ چین انواع محدودیت‌ها و تحریم‌ها را ایجاد کند تا از توسعه فعالیت‌های فناورانه مخابراتی، اینترنتی و مبتنی بر هوش مصنوعی جلوگیری کند و مانع دستیابی این کشور به بازارهای بزرگ جهانی حتی در بلوک غرب شود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل به لغو توافقات هوآوی با آلمان، فرانسه، انگلیس و چند شرکت اروپایی برای راه‌اندازی اینترنت نسل پنجم به دلیل فشارهای آمریکا در دوره ترامپ اشاره کرد و ادامه داد: آمریکا به هیچ عنوان نمی‌خواهد چین نه از نظر پیشرفت فناوری و تحقیق و توسعه در آن و نه به لحاظ تجاری و پیامدهای اقتصادی و تجاری آن به موفقیتی نائل شود.

میرطاهر گفت: آمریکا عنوان می‌کند که استفاده از تجهیزات چینی، خصوصا در نهادهای فدرال و سازمان‌های امنیتی آمریکا، احتمال جاسوسی و رخنه چین در این نهادها را به شدت افزایش می‌دهد. آمریکا سال 2019 هم پنج شرکت بزرگ چینی فعال در زمینه ابررایانه‌ها را تحریم کرد که نشان می‌دهد با توجه به نقش بسیار مهمی که ابریارانه‌ها می‌توانند در زمینه پیشرفت‌ها در خصوص نظامی و هسته‌ای و سایر موارد مرتبط ایفا کنند آمریکا به دنبال این است که مانع دستیابی چین به ابریارانه‌ها و فناوری مربوط به آن شوند.

وی با یادآوری اینکه آمریکا، چین را بزرگ‌ترین دشمن ژئواستراتژیک خود می‌داند، اضافه کرد: واشنگتن به دنبال مانع‌تراشی برای دستیابی پکن به فناوریهایی که در لبه پیشرفت‌های علمی قرار دارد است، از جمله در زمینه‌های علوم سایبری، رایانه‌ای، هوش مصنوعی، توانمندی شبکه‌سازی و جنگ شبکه‌ای شاهد این تلاش‌ها هستیم.

 

پیامد منفی محدودیت‌ها بر بازارهای فروش تولیدات چین

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برخی تحلیل‌ها که پیشرفت چین را با توجه به سبقتی که در تعدادی از حوزه‌ها نسبت به آمریکا گرفته است، مهارنشدنی می‌داند، گفت: آمریکا از ابزار تحریم و ممنوعیت استفاده می‌کند و از جمله شاهد هستیم تمامی شرکت‌های فناوری و رایانه‌ای آمریکا، از جمله گوگل، موظف شده‌اند هیچ گونه همکاری با شرکای چینی، خصوصا هوآوی نداشته باشند و اکنون تلفن همراهی که این شرکت تولید می‌کند، دیگر فاقد سیستم عامل اندروید است. این قبیل محدودیت‌ها تاثیرات قابل توجهی بر بازار فروش این تلفن‌ها در جهان دارد.

میرطاهر با بیان اینکه با این محدودیت‌ها، چین از دسترسی به فناوری‌های پیشرفته آمریکا و همچنین بازار بسیار گسترده و مهم این کشور و احتمالا شرکای آن محروم خواهد شد، ادامه داد: آمریکا هنوز هم بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا است و با توجه به سلطه دلار بر بازارهای بین‌المللی و فشار و نفوذ آن بر سایر کشورها، می‌توان پیش بینی کرد آن‌ها حداکثر تلاش خود را خواهند کرد تا آنجا که می‌توانند مانع فعالیت شرکت‌های بزرگ چینی در سایر کشورها، خصوصا آن‌هایی شوند که روابط نزدیکی با چین دارند.

وی تأکید کرد: اساسا هدف کلی آمریکا از این قبیل اقدامات این است که تا حد ممکن از افزایش قدرت ملی چین که یکی از وجوه آن قدرت اقتصادی و به تبع آن قدرت صنعتی و فناوری است، جلوگیری کند. بنابراین پیش بینی می‌شود که این مسائل بر روند کار شرکت‌های بزرگ چینی تاثیرات منفی برجای بگذارد.

 

قطع زنجیره عرضه و تضعیف توسعه علمی و فنی

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا تلاش می‌کند ضمن قطع زنجیره عرضه شرکت‌های چینی، توانایی توسعه علمی و فنی و اقتصادی چین را تضعیف کند، افزود: در حوزه تحقیق و توسعه آمریکا به دنبال این است که دسترسی متخصصان و دانشمندان چینی را حتی در داخل آمریکا به منابع و دانشگاه‌های آمریکایی محدود کند و هر گونه طرحی که باعث شود چین بتواند به نحوی از فناوری‌ها و توانمندی‌های فناورانه آمریکا استفاده کنند، محدود کند. این مسئله باعث افزایش فشار بر این افراد خواهد شد. بنابراین اقدامات آمریکا علیه چین در این حوزه چند جانبه و فراگیر است.

میرطاهر اقدامات محدود کننده آمریکا علیه چین را عاملی در راستای تحمیل زیان‌های مالی هنگفت به شرکت‌های آمریکایی دانست و اضافه کرد: سال 2019، مسئولان ارشد شرکت چینی هوآوی اعلام کردند اقدام دولت ترامپ در قراردادن این شرکت در فهرست سیاه، خسارت مستقیمی به بیش از هزار شرکت آمریکایی وارد کرده است و همزمان ده‌ها هزار شغل در این کشور تحت تاثیر تحریم هوآوی قرارگرفتند. همچنین زیان‌های متعددی به آن دسته از شرکت‌های آمریکایی وارد شد که از تولیدات و خدمات هوآوی در 170 کشور استفاده می‌کردند.

وی در عین حال گفت: چینی‌ها اساسا مردمانی باهوش هستند و با کسب فناوری اولیه، آن را به شدت توسعه می‌دهند. بنابراین پیش بینی‌ها بر این است که با توجه به اینکه چین اکنون شالوده انسانی، صنعتی، فناورانه و علمی لازم را کسب کرده‌اند در سال‌های آینده گام‌های بزرگی در این حوزه‌ها برخواهند داشت.

1 Comment

  1. تحریم های آمریکا علیه چین میتونه فرصت بسیار بزرگی برای ایران باشه ، همین چند روز پیش آمریکا چندین شرکت چینی که در فناوری های پیشرو دخیل هستند رو تحریم کرد ، این تحریم ها علیه شرکت های چینی باعث میشه تا اونها بدون نگرانی از تحریم حاضر به همکاری با ایران باشند ، ایران هم با برجام و هم بدون برجام میتونه از این فرصت استفاده کنه و با طرح های مشترک با چنین شرکت هایی زمینه ورود فناوری های نوین به کشور رو فراهم کنه
    لطفا این فرصت بزرگ رو به اطلاع مسئولین برسونید و تا جای ممکن از آن استفاده کنید
    با تشکر

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *