جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

مسئولیت سازمان ملل و شورای امنیت در قبال فاجعه انسانی در میانمار

۱۴۰۰/۰۸/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد حقوق بین‌الملل با بیان اینکه آنچه در میانمار می‌گذرد، فاجعه‌ای انسانی است و با تأکید بر مسئولیت سازمان ملل در این خصوص، یادآور شد: مکانیسمی که باعث شده شورای امنیت سازمان ملل برای اقدام در ارتباط با نسل کشی از سوی دولت میانمار ناکارآمد شود، وتوی اعضای شورای امنیت است.

دکتر امیر بی پروا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس بخش «مکانیسم مستقل تحقیق برای میانمار» در سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه شواهد اولیه جمع‌آوری شده از زمان روی کار آمدن ارتش نشان‌دهنده حمله گسترده و سیستماتیک علیه غیرنظامیان است که جنایت علیه بشریت تلقی می‌شود، اظهار داشت: وضعیت انسانی در میانمار بسیار وخیم است و می‌توان عنوان «فاجعه» را به آن نسبت داد. با توجه به شواهد، مطابق با «ماده یک» کنوانسیون منع نسل‌کشی، یک گروه قومی رو به از بین رفتن گذاشته است.

وی به محافظه‌کاری و سختگیری‌های دیوان بین‌المللی کیفری برای اطلاق عنوان «نسل‌کشی» پرداخت و افزود: وضعیت گروه قومی روهینگیا و همچنین خشونت‌ها در میانمار بسیار خطرناک است. با وجود توافقی که سازمان ملل با میانمار امضا کرده بود که بر اساس آن صدها هزار روهینگیایی آواره در بنگلادش اجازه بازگشت با انتخاب همراه به زادگاه خود را داشته باشند، اما سیل گسترده مهاجران به بنگلادش و دیگر کشورها بیانگر وضعیت شکننده‌ای است که این گروه قومی را تهدید می‌کند.

این کارشناس شورای حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اقدامات ضد حقوق‌بشری و جنایات صورت گرفته علیه مسلمانان روهینگیایی و افزایش تنش‌ها و خشونت در میانمار از سوی نظامیان در این کشور که منجر به کشته شدن تعدادی معترض شده است، گفت: این اقدامات از لحاظ حقوق بین‌الملل کیفری دارای عنوان مجرمانه است، اما از حیث بررسی «نسل کشی» یا «جنایت علیه بشریت» محل بحث است. با این حال، با توجه به ظاهر آن و مطابقت آن با تعریف نسل‌کشی در «کنوانسیون منع نسل کشی» عنوان «نسل کشی» را می‌توان به آن اطلاق کرد.

بی پروا اضافه کرد: در هر حال آنچه در میانمار می‌گذرد، فاجعه‌ای انسانی است که در آن یک گروه قومی و مذهبی در معرض نابودی قرار دارند و اقداماتی به صورت سیستماتیک و مداوم علیه آن‌ها در حال انجام است و همه منطقه تحت تاثیر این اقدامات خلاف حقوق بین‌الملل کیفری قرار گرفته است.

این تحلیلگر مسائل حقوق بین‌الملل با تأکید بر مسئولیت سازمان ملل و شورای امنیت در قبال جنایاتی که در میانمار صورت می‌گیرد، ادامه داد: بر اساس گزارش‌ها، ارتش میانمار از انواع تاکتیک‌ها از جمله آتش زدن روستاها و مناطق مسکونی، غارت اموال، دستگیری‌های دسته جمعی، شکنجه، اعدام زندانیان و خشونت جنسی علیه غیرنظامیان استفاده می‌کند و در حال انجام عملیات پاک‌سازی در ایالت «چین» و چند ایالت دیگر است.

وی افزود: دیده‌بان حقوق بشر نیز در بیانیه‌ای از سوی ۵۲۱ سازمان ملی و بین‌المللی، از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا با تصویب قطعنامه‌ای، مقابل اقدامات ارتش میانمار در ایالت «چین» که هم مرز با هند است، بایستد.

بی‌پروا به کودتای نظامی صورت گرفته در میانمار و تسلط ارتش در این کشور و سرکوب تظاهرات ضد کودتا اشاره کرد و درخصوص واکنش‌های منفعلانه شورای امنیت سازمان ملل نسبت به این خشونت‌ها گفت: 24 اکتبر سال 2018، شورای امنیت سازمان ملل با رأی مثبت فرانسه، بریتانیا و آمریکا دولت میانمار را به نسل کشی مسلمانان روهینگیا محکوم کرده بود و این مسئله در دیوان بین‌المللی کیفری نیز در مرحله ارزیابی مقدماتی قرار دارد.

 

نقش مخرب وتوی اعضای شورای امنیت

وی افزود: اما کشورهایی مانند چین و روسیه در شورای امنیت رأی منفی دادند و اکنون نیز چین و روسیه، به عنوان اعضای اصلی که حق وتو دارند، مانع از این می‌شوند که این مسئله در شورای امنیت به‌طور جدی پیگیری شود و سازمان ملل تاکنون نتوانسته اقدامی جدی و راهبردی در این رابطه انجام دهد.

به گفته این تحلیلگر حقوق بین‌الملل، مکانیسمی که باعث شده شورای امنیت سازمان ملل برای اقدام در ارتباط با نسل کشی مسلمانان روهینگیا از سوی دولت میانمار ناکارآمد شود، وتوی اعضای شورای امنیت است.

وی با بیان اینکه بر اساس برخی گزارش‌ها از زمان کودتا در میانمار بیش از ۱۲۰۰ غیرنظامی توسط نیروهای امنیتی کشته و ۳۷ هزار نفر آواره شده‌اند، اضافه کرد: حکومت نظامیان در میانمار از طریق کودتا روی کار آمده و اساسا در حقوق بین‌الملل، دولتی که از طریق کودتا به قدرت برسد، مغایر با حق تعیین سرنوشت ملت‌ها و منشور ملل متحد ارزیابی می‌شود؛ چرا که اعمال زور برای رسیدن به قدرت خلاف قانون است. نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار نیز به رسمیت شناختن نظامیان میانمار را عاملی برای کمک به کاهش خشونت‌ها ندانسته است.

بی پروا تأکید کرد: دولت کودتا، حقوق مدنی و سیاسی ملت و حق تعیین سرنوشت را به عنوان حقی جمعی نادیده گرفته و اساسا ایجاد حکومت نظامیان، نقض حق مشارکت سیاسی شهروندان و نقض حق تعیین سرنوشت است و پذیرش دولت برآمده از کودتا در میانمار مغایرت آشکار با مفاد میثاق حقوق مدنی و سیاسی و حق تعیین سرنوشت به عنوان یکی از قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *