جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

تلاش زلنسکی برای دریافت 7 سیستم پاتریوت از غرب، تسلیحات جدید غربی هدف حملات روسیه، کمک 100 میلیون دلاری استرالیا به اوکراین، قول لندن برای 10 سال حمایت از کی‌یف، مشکل جدی اجرای بسیج در اوکراین و نقض حریم هوایی بلاروس، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان و ترور ناموفق امامعلی رحمان

تهران- ایرنا- امروز سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان است که در جریان آن نیروهای ملت افغانستان آخرین دولت کمونیست را سرنگون کردند. همچنین سالها پیش ترور ناموفق امامعلی رحمان رئیس جمهوری یکه‌تاز تاجیکستان در سال ۱۹۹۷ در همین روز اتفاق افتاد.

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!
Loading

بلندپروازی غیرقابل‌قبول رئیس جمهوری آذربایجان برای تغییر ژئوپلیتیک قفقاز

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس بین‌الملل و منطقه با اشاره به نقش مخرب رژیم صهیونیستی در قفقاز و با توجه به اعتراف رئیس‌جمهور آذربایجان به استفاده از پهپادهای اسرائیلی، گفت: «اقدامات تحریک‌آمیز اخیر دولت الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در برگزاری مانور مشترک با ترکیه و رژیم صهیونیستی در کنار مرزهای شمال غربی ایران و اتهام‌زنی‌های علی‌اف علیه ایران در چارچوب جاه‌طلبی دیرینه و غیرقابل قبول خاندان وی برای تغییر ژئوپلیتیک قفقاز قابل‌تجزیه و تحلیل است.»

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «حضور نظامی رژیم صهیونیستی در دو منطقه حساس دریای خزر و قفقاز و در نزدیکی مرزهای ایران با ابتکار الهام علی‌اف، امنیت جمهوری اسلامی ایران را به خطر می اندازد».

هانی زاده‌ با اشاره به اینکه اخیراً چند حرکت غیردوستانه از سوی ترکیه و آذربایجان علیه امنیت ملی ایران صورت گرفت، تأکید کرد «این تحرکات در برگزاری غیرقابل‌توجیه رزمایش‌های سلسله‌وار دو کشور با پاکستان و نیز رژیم صهیونیستی تجلی یافته است.»

به گفته این کارشناس، اتهام‌زنی‌های الهام علی‌اف علیه ایران در مصاحبه با خبر‌گزاری رسمی ترکی «آناتولی» عجیب، دور از انتظار، مخرب برای روابط دوکشور و مغایر با منافع مشترک دو کشور بود.

کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: «دولت آذربایجان اخیرا بیش از 60 کامیون حامل کالای ایرانی برای ارمنستان را به بهانه اینکه این کامیون‌ها با تغییر مرزهای مشترک آذربایجان و ارمنستان باید حق ترانزیت به باکو پرداخت کنند، به‌نوعی جریمه کرد و حتی دو راننده ایرانی را به‌صورت غیرقانونی بازداشت کرده است.»

وی ادامه داد: «این در حالی است که تا قبل از جنگ قره‌باغ بین آذربایجان و ارمنستان به دلیل اینکه بخشی از این منطقه تحت حاکمیت ارمنستان قرار داشت برای عبور کامیون‌های ایران طبق توافقنامه مشترک بین ایران، آذربایجان و ارمنستان، از قره‌باغ و نخجوان هیچ‌گونه مشکلی وجود نداشت.»

هانی‌زاده معتقد است: «اما ظاهراً پیروزی نسبی باکو در جنگ دوم قره‌باغ که با پشتیبانی ترکیه و رژیم صهیونیستی صورت گرفت، شخص الهام علی‌اف را به‌شدت دچار غرور کاذب ساخته و ظاهرا درصدد است تا ژئو‌پلیتیک قفقاز را به سود خود تغییر دهدکه به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره نقش دولت‌های خارجی به‌ویژه رژیم صهیونیستی در این تنش‌ها نیز توضیح داد: «استفاده از ظرفیت نظامی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و پشتیبانی‌های سیاسی و مالی ترکیه برای تلاش جهت تغییر این ژئوپلیتیک و در راستای ایجاد ناامنی در مرزهای شمال غرب جمهوری اسلامی ایران، یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات سیاسی و امنیتی الهام علی‌اف تلقی می‌شود.»

هانی‌زاده افزود: «باید توجه داشت این تلقی که رئیس‌جمهوری آذربایجان قادر است با تغییر ژئوپلیتیک قفقاز پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه و دریای خزر باز کند یک توهم سیاسی بیش نیست، زیرا شرایط محیطی این کشور و منطقه چنین اجازه‌ای به الهام علی‌اف نخواهد داد.»

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به ترکیب جمعیت 10 میلیونی آذربایجان که بیش از 70 درصد آن‌ها دارای گرایش‌های اعتقادی به جمهوری اسلامی ایران هستند، افزود: «این افراد هرگز به رئیس‌جمهور بلندپرواز آذربایجان اجازه ماجراجویی نخواهند داد.»

وی در خصوص واکنش احتمالی ایران به چنین رفتارهایی نیز گفت: «ایران ابزارهای فشار زیادی در اختیار دارد که در زمان و مکان مناسب می‌تواند از این اهرم‌ها برای تعدیل رفتار تهاجمی الهام علی‌اف استفاده کند اما ایران در شرایط فعلی راهکارهای دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد.»

هانی‌زاده همچنین با اشاره به آغاز رزمایش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان فاتحان خیبر در مرزهای شمال غربی گفت: «این رزمایش، یک هشدار جدی به دولت آذربایجان تلقی‌ می‌شود مبنی بر اینکه ایران تحت هیچ شرایطی تغییر مرزها در کشورهای منطقه و وجود رژیم نامشروع صهیونیستی را در کنار مرزهای خود تحمل نخواهد کرد.»

وی در ادامه گفت: «همچنین اقدامات دولت رجب طیب اردوغان در تحریک الهام علی‌اف هزینه‌های سنگینی برای دولت حزب توسعه و عدالت به همراه دارد.»

هانی‌زاده با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶ رئیس‌جمهوری ترکیه با یک کودتای نفس‌گیر از سوی ارتش مواجه شد و در فرودگاه استانبول از ایران استمداد کرد، افزود: «در آن زمان، مقامات جمهوری اسلامی ایران تمام امکانات خود را صادقانه در اختیار وی قرار دادند و او را از یک بحران سیاسی، نظامی و امنیتی که نزدیک بود حاکمیت وی را برای همیشه به تاریخ بسپارد، نجات دادند.»

وی در ادامه تأکید کرد: «بنابراین هم الهام علی‌اف و هم رجب طیب اردوغان باید بدانند که ایران یک کشور دوست است و مشترکات زیادی با این دو کشور دارد اما هر گز اجازه نخواهد داد که بلند‌پروازی‌های فوق الذکر عملیاتی شوند، به‌ویژه آنکه رد پای رژیم صهیونیستی که خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است نیز در برخی از این تحرکات دیده می‌شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *