جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

چالش‌های پیش‌روی کابینه میقاتی در لبنان

۱۴۰۰/۰۷/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره تشکیل کابینه جدید لبنان گفت: «کابینه نجیب میقاتی بعد از ماه‌ها خلأ نخست‌وزیری در کشور لبنان، ایجاد شد و میقاتی موفق شد با ارائه یک کابینه توافقی که اکثر احزاب و جریانات اصلی سیاسی در آن حضور دارند، موافقت رئيس‌جمهور را کسب نماید.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این پرسش که کابینه جدید لبنان دارای چه ویژگی‌هایی است و با چه چالش‌هایی مواجه خواهد بود؟ اظهار داشت: «کابینه میقاتی در شرایطی قوه مجریه را در لبنان در اختیار گرفت که این کشور از یک‌سو از بحران‌های عمیق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و از سوی دیگر با بحران امنیتی ناشی از تهدیدات مداوم رژیم صهیونیستی و تسری بحران سوریه مواجه است.»

به گفته این کارشناس، بحران اقتصادی در لبنان به حدی است که ارزش لیر لبنان به‌شدت کاهش پیدا کرده و مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند و درعین‌حال دولت قادر به پرداخت یارانه‌ها و همچنین مهیا کردن امور اجرایی خود در جهت پرداخت حقوق و مزایا نیست.

آجرلو معتقد است که بخش عمده این بحران ناشی از تحریم آمریکا و غرب علیه سوریه در قالب قانون سزار و بخش دیگر در پی ایجاد اختلال در روند تبادلات مالی لبنان است.

وی افزود: «به دلیل جایگاه لبنان در تجارت خارجی سوریه، هرگونه تحریم علیه سوریه، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم فوری بر کشور لبنان می‌گذارد.»

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به انفجار بندر بیروت به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مبادی ورود کالا و خدمات به کشور لبنان گفت این انفجار نیز بر بحران اقتصادی لبنان افزوده است.

به گفته این کارشناس مجموع بحران‌های فوق‌الذکر موجب سقوط دولت حسان دیاب شد.

وی در رابطه با نقش کشورهای عربی و غربی در بحران لبنان گفت: «این کشورها با سوءاستفاده از بحران اقتصادی و سیاسی در لبنان، شروطی را برای ارائه کمک‌های بین‌المللی به این کشور تحمیل کردند که این شروط به‌نوعی لبنان را در یک وضعیت بی‌ثباتی سیاسی قرار داد که حتی با انتخاب دو نخست‌وزیر مکلف یعنی مصطفی ادیب و سعد حریری، آن‌ها نتوانستند کابینه‌ای تشکیل دهند.»

آجرلو ادامه داد: «در این شرایط با توافق گروه‌های سیاسی، نجیب میقاتی به‌عنوان یک شخصیت میانه‌رو برای گذار از این بی‌ثباتی انتخاب شد و توانست با رایزنی‌های گسترده با طرف‌های مختلف لبنانی ازجمله میشل عون، رئیس‌جمهور و گروه‌های عمده سیاسی، کشور را از بن‌بست سیاسی خارج کند و یک کابینه توافقی تشکیل دهد.»

کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح داد که این کابینه میراث‌دار بحران‌های مختلف گذشته است و به نظر می‌رسد راه دشواری را برای موفقیت در پیش دارد.

آجرلو در رابطه با مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی کابینه جدید لبنان گفت: «اگرچه دولت میقاتی توانسته با تقسیم کابینه میان گروه‌های لبنانی موفق به تشکیل کابینه شود ولی چینش آن و حضور گروه‌ها و احزاب متعارض با یکدیگر در این کابینه همچون جریان آزاد ملی به رهبری جبران باسیل و جریان المستقبل به رهبری سعد حریری می‌تواند منجر به بروز اختلافات جدی در کابینه شده و عمر کابینه را کوتاه کند.»

وی در خصوص دیگر چالش کابینه میقاتی توضیح داد: «نخست‌وزیر جدید اعلام کرده که سعی دارد با همه طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی روابط متناسبی را برقرار کند تا بدین طریق حمایت این کشورها را جلب نماید. ولی استقبال سرد دولت‌های عربی و غربی به‌ویژه آمریکا از این دولت، نشان از تمایل کم این کشورها به همکاری با کابینه لبنان دارد.»

وی افزود: «با توجه به نیاز مبرم لبنان به حمایت‌های مالی و زیرساختی، عدم ارائه کمک‌ها و حمایت‌های کافی به لبنان عملاً دولت را در بهبود شرایط اقتصادی و زیربنایی با چالش روبرو می‌کند و این روند، کار میقاتی را برای تداوم کابینه‌ با مشکل روبرو خواهد کرد.»

سومین چالش نیز از نگاه این کارشناس به نوع تعامل نخست‌وزیر با گروه‌های مقاومت مربوط می‌شود؛ وی در این خصوص گفت: «گروه‌های مقاومت به‌خصوص حزب‌الله لبنان به دلیل اهتمام به ثبات سیاسی و کمک به بهبود شرایط اقتصادی لبنان درروند تشکیل کابینه میقاتی همکاری زیادی داشته‌اند ولی با توجه به برخی از رویکردهای نخست‌وزیر نسبت به اقدامات مقاومت به‌ویژه در موضوع واردات سوخت از ایران و مصاحبه وی در عدم موافقت دولت لبنان با این روند، به نظر می‌رسد اگر میقاتی بخواهد در تعارض با گروه‌های مقاومت برخیزد و حمایت آن‌ها را از دست بدهد تداوم کار برایش مشکل خواهد بود.»

آجرلو در ادامه با بیان این موضوع که انتخابات لبنان قرار است در سال ۲۰۲۲ برگزار شود، تأکید کرد: «ورود لبنان به عرصه انتخاباتی و لزوم تشکیل کابینه بعد از انتخابات از هم‌اکنون کابینه میقاتی را به یک کابینه موقت تبدیل کرده است که این امر مانع بسیاری از اقدامات دولت میقاتی خواهد شد و تداوم آن را در دور بعدی دشوار خواهد کرد.»

وی در نهایت در جمع‌بندی مطالب خود گفت: «کابینه میقاتی محصول یک دوره بحرانی در عرصه سیاسی لبنان است که به نظر می‌رسد برای بهبود شرایط این کشور با موانع داخلی و خارجی به‌خصوص سنگ‌اندازی‌های کشورهای غربی و عربی روبرو است.»

این کارشناس در رابطه با دیپلماسی ایران در قبال لبنان هم تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران باید با رصد دقیق تحولات لبنان ضمن کمک به ثبات سیاسی در این کشور مانع از بازیگری منفی غرب و برخی از کشورهای عربی در لبنان شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *