جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

واکنش زلنسکی به اظهارات پوتین درباره حمله مرگبار مسکو: او بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به اظهارات همتای روس خود درباره حمله تروریستی در مسکو واکنش نشان داد.رئیس جمهوری اوکراین گفت که پوتین «بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند. همه چیز کاملا قابل پیش‌بینی بود.»

آمریکا حمله تروریستی مرگ‌بار در حومه مسکو را به‌ شدت محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه چهارم فروردین، با انتشار بیانیه‌ای کوتاه، «حمله تروریستی مرگ‌بار» روز جمعه سوم فروردین، در مسکو را به‌شدت محکوم کرد. او ضمن ابراز مراتب همدردی با خانواده‌ها و عزیزان قربانیان این «جنایت شنیع» گفت: «تروریسم را در همه اشکال آن محکوم می‌کنیم و در غم جان‌باختن ناشی از این رویداد هولناک، در همبستگی با مردم روسیه می‌ایستیم.»

چالش جدید بایدن در منطقه؛ ایران و روسیه چگونه تجربه‌ها و فناوری‌های نظامی در جنگ اوکراین و خاورمیانه را به اشتراک گذاشتند؟

گزارش‌های رسانه‌ای همچنین حاکی است، ایران قرار است چندین هزار فروند پهپاد شاهد ۱۰۱ و پهپاد‌های پیشرفته‌تر شاهد ۱۰۷ به روسیه بفروشد. به علاوه، کارخانه مستقر در جمهوری تاتارستان نیز خط تولید این نوع از پهپاد‌ها را راه اندازی خواهند کرد. در حالی که گروه‌های مورد حمایت ایران در هر عملیات خود در خاورمیانه حداکثر از دو یا سه شاهد ۱۰۱ استفاده می‌کنند، ارتش روسیه ظرفیت انجام حملات پهپادی گسترده در اوکراین را دارد و این امکان آزمایش و ارتقاء توان رزم این تسلیحات را فراهم می‌سازد. همه اینها نشانه هایی است از اینکه چگونه درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه رویدادهایی در هم تنیده اند و فن آوری های نظامی در هر دو جبهه بین گروه های درگیر به اشتراک گذاشته می شوند.

سنتکام: حوثی‌ها روز شنبه به یک نفتکش چینی حمله کردند

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد حوثی‌های یمن در روز شنبه ۴ فروردین‌ماه به یک نفتکش متعلق به چین حمله کردند.به گزارش سنتکام این گروه  ابتدا بین ساعت ۲:۵۰ تا ۴:۳۰ بامداد روز شنبه با چهار موشک  به نفتکش چینی «هووانگ پو» در دریای سرخ حمله کردند که این موشکها به کشتی برخورد نکرد و دوباره در ساعت ۴:۲۵ دقیقه بعد از ظهر پنجمین موشک را به سمت نفتکش «هووانگ پو» شلیک کردند که این موشک به پیرامون کشتی برخورد کرد و آسیب مختصری به آن وارد کرد و کشتی بدون تلفات جانی به مسیر خود ادامه داد.

سیل و رانش زمین در برزیل؛ ۱۲ تن جان باختند

مقامات برزیل اعلام کردند که طی شبانه‌روز گذشته در پی بارش شدید باران و رانش زمین در ایالت‌های ریو دو ژانیرو و اسپیریتو سانتو، ۱۲ نفر جان خود را از دست داده و شماری مفقود شده‌اند. در  همین حال، مقامات ایالت ریودوژانیرو به دلیل طوفان و گردباد شدید وضعیت فوق العاده اعلام کردند.

تشدید جنگ در اوکراین؛ موشک‌ روسی حریم هوایی ناتو را نقض کرد

همزمان با تشدید حملات روسیه به خاک اوکراین و همچنین حمله هوایی گسترده نیرو‌های اوکراینی به مواضع روسیه در کریمه، ارتش لهستان صبح روز یکشنبه پنجم فروردین از نقض حریم هوایی این کشور توسط یک موشک کروز روسی خبر داد. ارتش لهستان می‌گوید این موشک تا زمان خروج از حریم هوایی لهستان، توسط یک سیستم راداری رصد شد.

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره تحولات اخیر در غزه

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان امروز – یکشنبه پنجم فروردین – طی تماس تلفنی، موضوعات روابط دوجانبه و تحولات اخیر در نوار غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

العربیه: در پی حمله  اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند

خبرگزاری العربیه نوشت: در پی حمله اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که ملیت کشته‌شدگان این حمله سوری است.

Loading

چالش‌های پیش‌روی کابینه میقاتی در لبنان

۱۴۰۰/۰۷/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره تشکیل کابینه جدید لبنان گفت: «کابینه نجیب میقاتی بعد از ماه‌ها خلأ نخست‌وزیری در کشور لبنان، ایجاد شد و میقاتی موفق شد با ارائه یک کابینه توافقی که اکثر احزاب و جریانات اصلی سیاسی در آن حضور دارند، موافقت رئيس‌جمهور را کسب نماید.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این پرسش که کابینه جدید لبنان دارای چه ویژگی‌هایی است و با چه چالش‌هایی مواجه خواهد بود؟ اظهار داشت: «کابینه میقاتی در شرایطی قوه مجریه را در لبنان در اختیار گرفت که این کشور از یک‌سو از بحران‌های عمیق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و از سوی دیگر با بحران امنیتی ناشی از تهدیدات مداوم رژیم صهیونیستی و تسری بحران سوریه مواجه است.»

به گفته این کارشناس، بحران اقتصادی در لبنان به حدی است که ارزش لیر لبنان به‌شدت کاهش پیدا کرده و مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند و درعین‌حال دولت قادر به پرداخت یارانه‌ها و همچنین مهیا کردن امور اجرایی خود در جهت پرداخت حقوق و مزایا نیست.

آجرلو معتقد است که بخش عمده این بحران ناشی از تحریم آمریکا و غرب علیه سوریه در قالب قانون سزار و بخش دیگر در پی ایجاد اختلال در روند تبادلات مالی لبنان است.

وی افزود: «به دلیل جایگاه لبنان در تجارت خارجی سوریه، هرگونه تحریم علیه سوریه، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم فوری بر کشور لبنان می‌گذارد.»

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به انفجار بندر بیروت به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مبادی ورود کالا و خدمات به کشور لبنان گفت این انفجار نیز بر بحران اقتصادی لبنان افزوده است.

به گفته این کارشناس مجموع بحران‌های فوق‌الذکر موجب سقوط دولت حسان دیاب شد.

وی در رابطه با نقش کشورهای عربی و غربی در بحران لبنان گفت: «این کشورها با سوءاستفاده از بحران اقتصادی و سیاسی در لبنان، شروطی را برای ارائه کمک‌های بین‌المللی به این کشور تحمیل کردند که این شروط به‌نوعی لبنان را در یک وضعیت بی‌ثباتی سیاسی قرار داد که حتی با انتخاب دو نخست‌وزیر مکلف یعنی مصطفی ادیب و سعد حریری، آن‌ها نتوانستند کابینه‌ای تشکیل دهند.»

آجرلو ادامه داد: «در این شرایط با توافق گروه‌های سیاسی، نجیب میقاتی به‌عنوان یک شخصیت میانه‌رو برای گذار از این بی‌ثباتی انتخاب شد و توانست با رایزنی‌های گسترده با طرف‌های مختلف لبنانی ازجمله میشل عون، رئیس‌جمهور و گروه‌های عمده سیاسی، کشور را از بن‌بست سیاسی خارج کند و یک کابینه توافقی تشکیل دهد.»

کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح داد که این کابینه میراث‌دار بحران‌های مختلف گذشته است و به نظر می‌رسد راه دشواری را برای موفقیت در پیش دارد.

آجرلو در رابطه با مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی کابینه جدید لبنان گفت: «اگرچه دولت میقاتی توانسته با تقسیم کابینه میان گروه‌های لبنانی موفق به تشکیل کابینه شود ولی چینش آن و حضور گروه‌ها و احزاب متعارض با یکدیگر در این کابینه همچون جریان آزاد ملی به رهبری جبران باسیل و جریان المستقبل به رهبری سعد حریری می‌تواند منجر به بروز اختلافات جدی در کابینه شده و عمر کابینه را کوتاه کند.»

وی در خصوص دیگر چالش کابینه میقاتی توضیح داد: «نخست‌وزیر جدید اعلام کرده که سعی دارد با همه طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی روابط متناسبی را برقرار کند تا بدین طریق حمایت این کشورها را جلب نماید. ولی استقبال سرد دولت‌های عربی و غربی به‌ویژه آمریکا از این دولت، نشان از تمایل کم این کشورها به همکاری با کابینه لبنان دارد.»

وی افزود: «با توجه به نیاز مبرم لبنان به حمایت‌های مالی و زیرساختی، عدم ارائه کمک‌ها و حمایت‌های کافی به لبنان عملاً دولت را در بهبود شرایط اقتصادی و زیربنایی با چالش روبرو می‌کند و این روند، کار میقاتی را برای تداوم کابینه‌ با مشکل روبرو خواهد کرد.»

سومین چالش نیز از نگاه این کارشناس به نوع تعامل نخست‌وزیر با گروه‌های مقاومت مربوط می‌شود؛ وی در این خصوص گفت: «گروه‌های مقاومت به‌خصوص حزب‌الله لبنان به دلیل اهتمام به ثبات سیاسی و کمک به بهبود شرایط اقتصادی لبنان درروند تشکیل کابینه میقاتی همکاری زیادی داشته‌اند ولی با توجه به برخی از رویکردهای نخست‌وزیر نسبت به اقدامات مقاومت به‌ویژه در موضوع واردات سوخت از ایران و مصاحبه وی در عدم موافقت دولت لبنان با این روند، به نظر می‌رسد اگر میقاتی بخواهد در تعارض با گروه‌های مقاومت برخیزد و حمایت آن‌ها را از دست بدهد تداوم کار برایش مشکل خواهد بود.»

آجرلو در ادامه با بیان این موضوع که انتخابات لبنان قرار است در سال ۲۰۲۲ برگزار شود، تأکید کرد: «ورود لبنان به عرصه انتخاباتی و لزوم تشکیل کابینه بعد از انتخابات از هم‌اکنون کابینه میقاتی را به یک کابینه موقت تبدیل کرده است که این امر مانع بسیاری از اقدامات دولت میقاتی خواهد شد و تداوم آن را در دور بعدی دشوار خواهد کرد.»

وی در نهایت در جمع‌بندی مطالب خود گفت: «کابینه میقاتی محصول یک دوره بحرانی در عرصه سیاسی لبنان است که به نظر می‌رسد برای بهبود شرایط این کشور با موانع داخلی و خارجی به‌خصوص سنگ‌اندازی‌های کشورهای غربی و عربی روبرو است.»

این کارشناس در رابطه با دیپلماسی ایران در قبال لبنان هم تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران باید با رصد دقیق تحولات لبنان ضمن کمک به ثبات سیاسی در این کشور مانع از بازیگری منفی غرب و برخی از کشورهای عربی در لبنان شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *