جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

در ماجرای تقابل اخیر ایران و اسرائیل، چین طرف تهران را گرفته اما به نظر می رسد که پکن در تلاش برای تنش زدایی از وضعیت موجود و در عین حال طعنه زدن به آمریکاست. رسانه های چینی در اولین گزارش های خود از حمله غیرمنتظره ایران به اسرائیل، در تبعیت از خط خبری رسانه های ایرانی مدعی شدند که حملات موشکی و پهپادی ایران اهداف نظامی در خاک اسرائیل را نابود کرده است. اما زمانی که مشخص شد این موضوع صحت ندارد، خبرهای مذکور و این ادعا که ایران برای تنش زدایی تلاش می کند حذف شدند. در عوض رسانه های چینی این خط خبری را در پیش گرفتند که حمله اخیر “نمادین” بوده است.

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

Loading

واکاوی موضع‌گیری نخست‌وزیر لبنان علیه واردات سوخت با ابتکار حزب‌الله

۱۴۰۰/۰۶/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در لبنان اظهارات نخست‌وزیر لبنان مبنی بر نقض حاکمیت ملی لبنان با واردات سوخت با ابتکار حزب‌الله را کاملا یکجانبه و در راستای خوشایند غرب عنوان کرد و گفت: نخست‌وزیر لبنان با اشتباه محاسباتی، تصورش این است که این مواضع از فشارها علیه لبنان می‌کاهد.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان که واردات سوخت از ایران با ابتکار حزب الله را نقض حاکمیت این کشور دانسته بود، اظهار داشت: این اظهارات موضعی سیاسی است ودربردارنده منافع لبنان نیست.

وی توضیح داد: این سوخت از سوریه، به عنوان کشور همسایه‌شان، وارد می‌شود و کشتی در بنادر لبنان پهلو نگرفته است. این سوخت نیاز اساسی مردم است و تاجر لبنانی آن را خریده و با سیستم حمل و نقل لبنانی وارد این کشور می‌شود. اگر این سوخت نمی‌رسید تا چند روز آینده باید نانوایی‌ها هم تعطیل می‌شد. نباید به خاطر خوشامد و یا نارضایتی دیگران، حقوق اساسی و ارکان اصلی معیشت مردم لبنان نادیده گرفته شود.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا تأکید کرد: آقای میقاتی کاملا یکجانبه و در راستای خوشایند غرب چنین اظهاراتی را مطرح کرده و این مواضع اشتباه ضد مردمی، پیامدهای خود را در آینده نشان خواهد داد.

وی گفت: در لبنان، به عنوان کشوری کوچک، حدود 18 طایفه زندگی می‌کنند که منابع درآمد ویژه‌ای ندارند. پیش از این، گردشگری و بانکداری از جمله منابع اقتصادی این کشور بود که در شرایط فعلی هر دو دچار رکود است. بنابراین هرکدام از این طوایف و شخصیت‌ها خود را ناچار می‌بینند که به کشور بیرونی نزدیک شوند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به استقبال گسترده مردمی از واردات سوخت خریداری شده از ایران به لبنان و تامین نیازشان به سوخت، گفت: نخست‌وزیر لبنان با این موضع‌گیری تصورش این است که این مواضع از فشارها علیه لبنان می‌کاهد و به‌واسطه آن به بلوک غرب نزدیکتر می‌شود، در حالی که این اشتباه محاسباتی است، چرا که با این مواضع چهره‌ای ضد مردمی از خود نشان می‌دهد و با توجه به عدم حمایت و پشتیبانی مردم، در همان ابتدای کار با مشکلاتی مواجه می‌شود.

دستمالچیان به مشکلاتی که مردم لبنان به دلیل کمبود سوخت در زندگی روزمره خود متحمل می‌شوند، پرداخت و افزود: احزابی که با مردم همراه هستند و در یک ائتلاف قرار دارند، این موضع‌گیری‌ها را فراموش نخواهند کرد. امروزه در لبنان حرف اول را مردم و مقاومت می‌زند، در واقع آقای سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله، با یک ابتکار نشان داد تا چه اندازه طرفدار و به فکر مردم است. ابتکار دبیرکل حزب الله، تبعات بسیار مثبتی در آینده این کشور خواهد داشت، ضمن اینکه با این اقدام کمر تحریم‌ها شکسته شد.

دستمالچیان به مواضع پیشین میقاتی به خطاب به منتقدان واردات سوخت از ایران اشاره کرد که گفته بود «به منتقدان و اتحادیه عرب می‌گویم یک شمع به ما بدهید؛ نمی‌توانیم بدون داشتن یک جایگزین به کسی نه بگوییم».

وی افزود: سالیان درازی است که نظام ساختاری طایفی لبنان، به عنوان میراث استعمار فرانسه، کارایی ندارد و منطبق با مقتضیات روز این کشور نیست، و باعث ناامنی و ناآرامی در لبنان می‌شود. در این راستا آنچه برای حل مشکلات لبنان ضروری به نظر می‌رسد گفتگوهای ملی – ملی لبنانی است.

این دیپلمات پیشین ایران در لبنان با تأکید بر ضرورت توجه به مشکلات اصلی و راهبردی مردم لبنان در شرایط فعلی از سوی مقامات این کشور و حل زمینه‌های ناکارآمدی در این خصوص اضافه کرد: هدف اصلی از تحریم لبنان این بود که میان مردم و مقاومت در این کشور جدایی ایجاد شود و مردم را نسبت به مقاومت مایوس و بدبین کنند و آن‌ها را علیه مقاومت بشورانند. در صورتی که این محاسبه‌ای اشتباه و درکی نادرست است اگر تصور کنند در لبنان، مردم و مقاومت قابل تقکیک هستند. تمام طوایف لبنانی برای دفاع از کیان این کشور در مقاومت حضور دارند و این ترفندها عامل جدایی آن‌ها نخواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *