جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

علل ناکارآمدی و تسلیم ارتش افغانستان در مقابل طالبان

۱۴۰۰/۰۶/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان در دوره اشرف غنی به‌خاطر تبعیت او از سیاست های آمریکا روابط خوبی نبود و گروه‌های همسو با ایران منزوی شدند، گفت: دولت آقای اشرف غنی نه تنها نتوانست با ایران روابط خوبی شکل دهد، بلکه روابطش با روسیه، چین و دیگر کشورهای مخالف آمریکا هم سرد شده بود.

محسن پاک آیین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به به اقدامات منفی تاثیرگذار بر روابط دو کشور از سوی اشرف غنی ادامه داد: در این دوره ما شاهد منزوی ساختن اقوام و گروه‌های همسو با ایران، از جمله تاجیک‌ها، شیعیان و ازبک‌ها بودیم. حتی دولت اشرف غنی، در حوزه فرهنگی سعی کرد زبان فارسی را که زبان اصلی مردم افغانستان است، به حاشیه ببرد. بنابراین روابط ایران و افغانستان در این دوره روابط خوبی نبود و آقای اشرف غنی در واقع دستورات آمریکا را اجرا می‌کرد.

پاک آیین با تاکید بر اینکه دولت غنی به شدت از سیاست مستقل افغانستان فاصله گرفت، ادامه داد: اشرف غنی در اجرای سیاست آمریکا، زندانیان طالبان را آزاد کرد و موجب خروج طالبان از فهرست‌های تروریستی و یافتن جایگاه بین‌المللی شد.

 

ناکامی دولت اشرف غنی درحفظ روابط گرم با ایران، روسیه و چین

این کارشناس مسائل افغانستان گفت: دولت آقای اشرف غنی نه تنها نتوانست با ایران روابط خوبی شکل دهد، بلکه روابطش با روسیه، چین و دیگر کشورهای مخالف آمریکا هم سرد شده بود. البته او پس از اینکه نسبت به مسائل پیش روی افغانستان احساس خطر کرد، تلاش داشت از مقامات ایرانی بخواهد با طالبان وارد مذاکره شوند و آن‌ها را متقاعد کنند تا با دولت اشرف غنی وارد مذاکره شوند.

پاک آیین وابستگی شدید اشرف غنی و اعتماد بیش از حد او به آمریکا را سدی در مقابل روابط خوب این کشور با ایران دانست و افزود: اقوام مختلف مانند تاجیک‌ها، ازبک‌ها و هزاره‌ها و چهره‌هایی که از آن‌ها با عنوان «مجاهدین سابق» یاد می‌شود و در مقاطع مختلف برای استقلال افغانستان جنگیده‌اند هم به دلیل این رویکرد از دولت آقای غنی ناراضی بودند و تمایلی نداشتند از او و دولتش در مقابل طالبان حمایت کنند. به همین دلیل آن‌ها، نه خودشان وارد درگیری با طالبان شدند و نه از ایران تقاضای کمک کردند.

وی ادامه داد: طالبان در مناطق مختلف به صورت مسالمت‌آمیز با این گروه‌ها وارد مذاکره شد و به آن‌ها قول داد در آینده افغانستان نقشی داشته باشند و بدون اینکه درگیری ایجاد شود، وارد شهرهای تاجیک‌نشین، ازبک‌نشین و هزاره‌نشین شدند و حتی مردم این مناطق هم از آن‌ها استقبال کردند.

 

علل شکست ارتش در مقابل طالبان

پاک آیین با اشاره به شکست ارتش افغانستان در مقابله با طالبان و تصرف برخی ولایات بدون هیچ مقاومتی از سوی ارتش این کشور گفت: علاوه بر کوتاهی آمریکا در امر آموزش موثر و کارای نیروهای افغانی، ارتش افغانستان، نیروی زمینی است و تاکنون برای پشتیبانی عملیات از نیروی هوایی آمریکا استفاده می‌کرد و متکی به آمریکا بود؛ از آنجا که در این جنگ با طالبان نتوانست از نیروی هوایی آمریکا بهره بگیرد، به طور طبیعی در حوزه زمینی هم نتوانست کاری از پیش ببرد.

این تحلیلگر مسائل افغانستان ادامه داد: چند ماه بود که به دلیل مشکلات اقتصادی و بی‌کفایتی آقای اشرف غنی، حقوق نیروهای نظامی پرداخت نشده بود. طالبان به هر منطقه‌ای که می‌خواست وارد شود، در پیام‌هایی به ارتش آن منطقه، از انگیزه آن‌ها می‌پرسید و متذکر می‌شد که اگر وارد جنگ شوند، شکست می‌خورند. بسیاری از فرماندهان ارتش عملا در جنگ شرکت نکردند و تحت امنیت و تامین طالبان قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه طالبان در اکثر شهرها بدون درگیری و فقط با متقاعد کردن ارتش برای مبارزه نکردن وارد شد، تاکید کرد: اگر ارتش وارد جنگ هم می‌شد به دلیل اینکه پوشش هوایی نداشت، قطعا شکست می‌خورد و این سازش ارتش با طالبان باعث شد ارتش تلفات زیادی نداشته باشد. طالبان با این سیاست توانست از سد ارتش عبور کند.

رئیس پیشین ستاد افغانستان در وزارت امور خارجه اضافه کرد: در واقع بسیاری از فرماندهان ارتش تسلیم طالبان شدند؛ چرا که احساس می‌کردند اگر وارد جنگ شوند، چون نمی‌توانند پوشش هوایی آمریکایی‌ها را داشته باشند، شکست می‌خورند. در واقع ارتش به طالبان نپیوست؛ بلکه بدون جنگ و خونریزی تسلیم شد.

پاک آیین گفت: مردم افغانستان هم در آغاز درگیری‌ها مانند گذشته، نگران قتل و غارت‌ها بودند، اما طالبان مکرر اطمینان داد در رابطه با مردم و شهرها اقدامی صورت نخواهد داد و حتی امنیت هم ایجاد می‌کند، این اطمینان بخشی به تدریج باعث اطمینان مردم شد و در بسیاری از شهرها حتی مردم غیرپشتون هم به استقبال طالبان رفتند.

وی در خصوص نقش آمریکا در شکست ارتش و دولت و ناامیدی مردم تصریح کرد: مقصر اصلی ویرانی‌های افغانستان، ناتو و آمریکا هستند. آن‌ها به بهانه حمله القاعده به برج‌های دو قلو، با مجوز شورای امنیت به افغانستان لشکرکشی کردند و مدعی مبارزه با تروریسم، ایجاد دولتی دموکراتیک برای جلوگیری از تولید و قاچاق مواد مخدر، آموزش ارتش و ایجاد جامعه مدنی مبتنی بر دموکراسی بودند، اما هیچ کدام از این‌ها تحقق نیافت و عملکرد سربازان آمریکایی باعث نفرت مردم افغانستان از آن‌ها شد. ارتش آمریکا پس از 20 سال ناکامی در مبارزه با طالبان، ناچار به خروج شتابزده از این کشور شد.

پاک آیین افزود: با تنفر مردم افغانستان از آمریکا، وقتی طالبان اعلام کرد شرط اصلی استقرار صلح در افغانستان خروج نیروهای آمریکایی است، اکثر مردم از آن‌ها استقبال کردند؛ البته آمریکا تلاش داشت به گونه‌ای نشان دهد که بعد از خروج نیروهای آمریکا ناامنی بر افغانستان مستولی خواهد شد که طالبان تا اینجا با برخورد مسالمت‌آمیز با مردم و ارتش این پیام را داد که عامل اصلی جنگ و خونریزی، آمریکا بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *