جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

چگونه با مرد یک و نیم تریلیون دلاری ابوظبی جلسه ملاقات بگیریم؟ / گزارش بلومبرگ از «شیخ طحنون» را بخوانید

شیخ طحنون بن زاید آل نهیان یکی از پرطرفدارترین مردان خاورمیانه است. مدیران اقتصادی-مالی و تامین کنندگان مالی از هنگ کنگ، لندن و نیویورک برای انجام یک ملاقات حتی ده دقیقه‌ای با او به امارات سفر می‌کنند. افراد خوش شانس معدودی می‌توانند میهمان وی بر روی عرشه کشتی تفریحی اش مریاح باشند، جایی که او دوست دارد زیر تابش خورشید بر روی آب‌های خلیج فارس شطرنج بازی کند. باریک اندام و اسپورت پوش با عینکی آفتابی که برند تجاری خودش بر روی آن خودنمایی می‌کند؛ او فرزند ثروتمندترین خانواده جهان است که بر دارایی‌های دولتی و سرمایه‌های خصوصی‌ای که مجموع آن‌ها به بیش از ۱.۵ تریلیون دلار می‌رسد نظارت می‌کند

سرکوب تظاهرات حمایت از فلسطین در پاریس

نیرو‌های پلیس به تظاهرکنندگانِ حامی مردم فلسطین در پایتخت فرانسه که به مناسبت روز جهانی کارگر گرد آمده بودند، حمله و به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کرد.

گاردین: اعتراضات دانشگاهی آمریکا، چه معنایی برای بایدن در انتخابات دارد؟

تهران-ایرنا- روزنامه «گاردین» انگلیس امروز (چهارشنبه) نوشت: کارشناسان هشدار داده‌اند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده و دموکرات‌ها در قبال اسرائیل که اعتراض هزاران دانشجو در سراسر آمریکا را برانگیخته است، می‌تواند بر رای جوانان به «جو بایدن» تاثیر گذاشته و به شانس انتخاب مجدد وی آسیب بزند.

سفیر فلسطین: زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است

نیویورک – ایرنا- سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، خواست این کار را انجام دهند و گفت: اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است.

سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه

نیروهای امنیتی فرانسه معترضان حامی فلسطین که با افزایش جنبش دانشجویی در سراسر جهان مصمم‌تر خواستار پایان جنگ در غزه هستند را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

Loading

علل ناکارآمدی و تسلیم ارتش افغانستان در مقابل طالبان

۱۴۰۰/۰۶/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان در دوره اشرف غنی به‌خاطر تبعیت او از سیاست های آمریکا روابط خوبی نبود و گروه‌های همسو با ایران منزوی شدند، گفت: دولت آقای اشرف غنی نه تنها نتوانست با ایران روابط خوبی شکل دهد، بلکه روابطش با روسیه، چین و دیگر کشورهای مخالف آمریکا هم سرد شده بود.

محسن پاک آیین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به به اقدامات منفی تاثیرگذار بر روابط دو کشور از سوی اشرف غنی ادامه داد: در این دوره ما شاهد منزوی ساختن اقوام و گروه‌های همسو با ایران، از جمله تاجیک‌ها، شیعیان و ازبک‌ها بودیم. حتی دولت اشرف غنی، در حوزه فرهنگی سعی کرد زبان فارسی را که زبان اصلی مردم افغانستان است، به حاشیه ببرد. بنابراین روابط ایران و افغانستان در این دوره روابط خوبی نبود و آقای اشرف غنی در واقع دستورات آمریکا را اجرا می‌کرد.

پاک آیین با تاکید بر اینکه دولت غنی به شدت از سیاست مستقل افغانستان فاصله گرفت، ادامه داد: اشرف غنی در اجرای سیاست آمریکا، زندانیان طالبان را آزاد کرد و موجب خروج طالبان از فهرست‌های تروریستی و یافتن جایگاه بین‌المللی شد.

 

ناکامی دولت اشرف غنی درحفظ روابط گرم با ایران، روسیه و چین

این کارشناس مسائل افغانستان گفت: دولت آقای اشرف غنی نه تنها نتوانست با ایران روابط خوبی شکل دهد، بلکه روابطش با روسیه، چین و دیگر کشورهای مخالف آمریکا هم سرد شده بود. البته او پس از اینکه نسبت به مسائل پیش روی افغانستان احساس خطر کرد، تلاش داشت از مقامات ایرانی بخواهد با طالبان وارد مذاکره شوند و آن‌ها را متقاعد کنند تا با دولت اشرف غنی وارد مذاکره شوند.

پاک آیین وابستگی شدید اشرف غنی و اعتماد بیش از حد او به آمریکا را سدی در مقابل روابط خوب این کشور با ایران دانست و افزود: اقوام مختلف مانند تاجیک‌ها، ازبک‌ها و هزاره‌ها و چهره‌هایی که از آن‌ها با عنوان «مجاهدین سابق» یاد می‌شود و در مقاطع مختلف برای استقلال افغانستان جنگیده‌اند هم به دلیل این رویکرد از دولت آقای غنی ناراضی بودند و تمایلی نداشتند از او و دولتش در مقابل طالبان حمایت کنند. به همین دلیل آن‌ها، نه خودشان وارد درگیری با طالبان شدند و نه از ایران تقاضای کمک کردند.

وی ادامه داد: طالبان در مناطق مختلف به صورت مسالمت‌آمیز با این گروه‌ها وارد مذاکره شد و به آن‌ها قول داد در آینده افغانستان نقشی داشته باشند و بدون اینکه درگیری ایجاد شود، وارد شهرهای تاجیک‌نشین، ازبک‌نشین و هزاره‌نشین شدند و حتی مردم این مناطق هم از آن‌ها استقبال کردند.

 

علل شکست ارتش در مقابل طالبان

پاک آیین با اشاره به شکست ارتش افغانستان در مقابله با طالبان و تصرف برخی ولایات بدون هیچ مقاومتی از سوی ارتش این کشور گفت: علاوه بر کوتاهی آمریکا در امر آموزش موثر و کارای نیروهای افغانی، ارتش افغانستان، نیروی زمینی است و تاکنون برای پشتیبانی عملیات از نیروی هوایی آمریکا استفاده می‌کرد و متکی به آمریکا بود؛ از آنجا که در این جنگ با طالبان نتوانست از نیروی هوایی آمریکا بهره بگیرد، به طور طبیعی در حوزه زمینی هم نتوانست کاری از پیش ببرد.

این تحلیلگر مسائل افغانستان ادامه داد: چند ماه بود که به دلیل مشکلات اقتصادی و بی‌کفایتی آقای اشرف غنی، حقوق نیروهای نظامی پرداخت نشده بود. طالبان به هر منطقه‌ای که می‌خواست وارد شود، در پیام‌هایی به ارتش آن منطقه، از انگیزه آن‌ها می‌پرسید و متذکر می‌شد که اگر وارد جنگ شوند، شکست می‌خورند. بسیاری از فرماندهان ارتش عملا در جنگ شرکت نکردند و تحت امنیت و تامین طالبان قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه طالبان در اکثر شهرها بدون درگیری و فقط با متقاعد کردن ارتش برای مبارزه نکردن وارد شد، تاکید کرد: اگر ارتش وارد جنگ هم می‌شد به دلیل اینکه پوشش هوایی نداشت، قطعا شکست می‌خورد و این سازش ارتش با طالبان باعث شد ارتش تلفات زیادی نداشته باشد. طالبان با این سیاست توانست از سد ارتش عبور کند.

رئیس پیشین ستاد افغانستان در وزارت امور خارجه اضافه کرد: در واقع بسیاری از فرماندهان ارتش تسلیم طالبان شدند؛ چرا که احساس می‌کردند اگر وارد جنگ شوند، چون نمی‌توانند پوشش هوایی آمریکایی‌ها را داشته باشند، شکست می‌خورند. در واقع ارتش به طالبان نپیوست؛ بلکه بدون جنگ و خونریزی تسلیم شد.

پاک آیین گفت: مردم افغانستان هم در آغاز درگیری‌ها مانند گذشته، نگران قتل و غارت‌ها بودند، اما طالبان مکرر اطمینان داد در رابطه با مردم و شهرها اقدامی صورت نخواهد داد و حتی امنیت هم ایجاد می‌کند، این اطمینان بخشی به تدریج باعث اطمینان مردم شد و در بسیاری از شهرها حتی مردم غیرپشتون هم به استقبال طالبان رفتند.

وی در خصوص نقش آمریکا در شکست ارتش و دولت و ناامیدی مردم تصریح کرد: مقصر اصلی ویرانی‌های افغانستان، ناتو و آمریکا هستند. آن‌ها به بهانه حمله القاعده به برج‌های دو قلو، با مجوز شورای امنیت به افغانستان لشکرکشی کردند و مدعی مبارزه با تروریسم، ایجاد دولتی دموکراتیک برای جلوگیری از تولید و قاچاق مواد مخدر، آموزش ارتش و ایجاد جامعه مدنی مبتنی بر دموکراسی بودند، اما هیچ کدام از این‌ها تحقق نیافت و عملکرد سربازان آمریکایی باعث نفرت مردم افغانستان از آن‌ها شد. ارتش آمریکا پس از 20 سال ناکامی در مبارزه با طالبان، ناچار به خروج شتابزده از این کشور شد.

پاک آیین افزود: با تنفر مردم افغانستان از آمریکا، وقتی طالبان اعلام کرد شرط اصلی استقرار صلح در افغانستان خروج نیروهای آمریکایی است، اکثر مردم از آن‌ها استقبال کردند؛ البته آمریکا تلاش داشت به گونه‌ای نشان دهد که بعد از خروج نیروهای آمریکا ناامنی بر افغانستان مستولی خواهد شد که طالبان تا اینجا با برخورد مسالمت‌آمیز با مردم و ارتش این پیام را داد که عامل اصلی جنگ و خونریزی، آمریکا بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *