جدیدترین مطالب

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اول آوریل رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد روانه سرزمینهای اشغالی کرد تا یک پیام روشن به اسرائیل بدهد؛ از این پس دیگر می زنیم؛ آن هم نه از طریق نیروهای جبهه مقاومت، بلکه مستقیم از خاکمان به سرزمین‌های اشغالیتان!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

نامه وزیر خارجه اسرائیل به ۳۲ کشور برای قراردادن سپاه در لیست تروریسم و تحریم برنامه موشکی ایران

کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در نامه‌ای به ۳۲ کشور از آن‌ها خواست تا تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند و سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

پاسخ نظامی اسرائیل به تهران ممکن است در قالب حمله به نیرو‌های نیابتی در خارج از ایران باشد / انتظار نمی‌رود که تل آویو مقامات ارشد ایرانی را هدف قرار دهد

مقامات ایالات متحده انتظار دارند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله آخر هفته ایران محدود باشد و به احتمال زیاد شامل حمله به نیرو‌های نظامی ایران و نیرو‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از ایران باشد.

بورل: اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند / تحریم‌های جدید علیه تهران مستلزم وجود چیز‌هایی است که قابل تحریم باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که این اتحادیه در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند.

Loading

حقوق بین‌الملل و ضرورت پایان اشغالگری‌ها در سوریه

۱۴۰۰/۰۵/۱۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه حضور آمریکا در سوریه، نه با تقاضای دولت حاکم صورت گرفته و نه برای کمک به مردم سوریه انجام شده، بلکه حضوری قلدرمآبانه و نقض منشور ملل متحد و قواعد بین‌الملل است، گفت: دولت سوریه باید از طریق شورای امنیت سازمان ملل، خواستار خروج آمریکا و دیگر اشغالگران از سرزمین‌های خود شود و دولت‌های دیگر هم باید به این کشور کمک کنند.

دکتر خیرالله پروین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با تشریح وضعیت حقوقی حضور آمریکا در سوریه اظهارداشت: دولت سوریه، حاکمیتی مستقل، عضو سازمان ملل و از سه شرط اصلی دولت–کشور به معنای برخورداری از حاکمیت، جمعیت و سرزمین برخوردار است.

وی افزود: در زمانی که سوریه درگیر جنگ داخلی بود، نماینده سوریه همچنان به صورت رسمی در سازمان ملل فعالیت داشته و دارد و هیچ کشور، حزب و گروهی نمی‌تواند جانشین دولت سوریه شود، بنابراین از نظر سازمان ملل نیز دولت سوریه، به عنوان دولتی مستقل و دارای حاکمیت به رسمیت شناخته شده است.

این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: در چنین وضعیتی و مطابق منشور سازمان ملل، حاکمیت برابر یک اصل به رسمیت شناخته شده بین‌المللی است و هیچ دولتی حق دخالت در امور داخلی دیگر کشورها را ندارد.

پروین با بیان اینکه بر اساس منشور ملل متحد، هر نوع وضعیتی که خدشه‌ای در حاکمیت کشورها ایجاد کند، ممنوع است، گفت: قطعاً نابرابری در منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل در بحث «حق وتو» و «عضویت دائم در شورای امنیت» وجود دارد، اما هیچ کشوری حق دخالت در امور داخلی کشور دیگری را ندارد و همان طور که در منشور هم تصریح شده است، نمی‌تواند حضور نظامی خود را بر کشور دیگری تحمیل و یا برایش خط مشی تعیین کند.

وی با تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن حق حاکمیت برابر برای سوریه افزود: چنانچه کشوری دچار جنگ داخلی یا بحران‌های طبیعی شود و نیاز به کمک داشته باشد، در اینصورت با تقاضا و دعوت رسمی دولت حاکم از سازمان ملل و دوستان این کشور، دیگر دولت‌ها می‌توانند با ورود به آن کشور، به کمکش بشتابند؛ اما این اقدام باید با تقاضای دولت حاکم، هماهنگی سازمان ملل و برای مدت محدود باشد.

این کارشناس حقوق بین‌الملل اضافه کرد: حضور آمریکا در سوریه، نه با تقاضای دولت حاکم صورت گرفته و نه برای کمک به مردم سوریه انجام شده، بلکه حضوری قلدرمآبانه و نقض منشور ملل متحد و قواعد بین‌الملل است. رویه دولت آمریکا در روابط بین‌الملل این گونه بوده که گویی خود را صاحب حق ویژه می‌داند.

پروین همچنین به پیامدهای حضور آمریکا در برخی مناطق و کشورها مانند عراق، افغانستان و سوریه و تشدید ناامنی‌ها، بی‌ثباتی، افراط‌گرایی، کشتار مردم و غارت منابع طبیعی در آن‌ها اشاره کرد و گفت: همه این‌ها گویای این حقیقت است که حضور آمریکا در این کشورها و همچنین سوریه، حضوری نامشروع و غیرقانونی است. امروز آمریکا در سوریه، کشوری اشغالگر است و بخشی از سرزمین‌های آن را از کنترل دولت مستقر خارج کرده است و منابع زیرزمینی و نفت ملت سوریه را غارت می‌کند؛ ضمن اینکه گروه‌هایی را هم به عنوان گروه‌های تجزیه طلب در این کشور تقویت کرده که در مناطقی از این کشور فعال هستند.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه راهکارها برای مقابله حقوقی با اشغالگری آمریکا در سوریه مشخص است، اما موانعی در این مسیر وجود دارد، تصریح کرد: دولت سوریه به علت جنگ داخلی که از سال 2011 در این کشور جریان داشته، دچار ضعف‌هایی شده، اما با کمک کشورهای دیگر توانسته خود را از آن وضعیت رهایی بخشد و حاکمیت سابق خود را جز در مناطقی که در اختیار دولت آمریکا و برخی گروه‌های تجزیه‌طلب است، به دست آورد. دولت سوریه باید از طریق شورای امنیت سازمان ملل، خواستار خروج آمریکا و دیگر اشغالگران از سرزمین‌های خود شود و دولت‌های دیگر هم باید به آن کشور کمک کنند.

پروین به نابرابری‌ها در حقوق بین‌الملل و «حق وتو» برای آمریکا اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای جهان باید به اتفاق در مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار خروج آمریکا و دیگر اشغالگران از سوریه شوند. کشورهای منطقه، جهان اسلام و جهان عرب و همچنین دیگر کشورهای مستقل هم می‌توانند در این مسیر نقش ایفا کنند.

وی با تأکید بر اهمیت ایفای نقش فعالانه کشورهایی مانند چین، روسیه و دیگر کشورهای مستقل برای ایستادگی در برابر اشغالگری‌ها در سوریه، تبیین این اقدامات برای افکار عمومی کشورها و افزایش فشار به آمریکا با اهمیت دانست.

این استاد دانشگاه مقاومت و پایداری را مهم‌ترین مسیر در برابر نقش مخرب آمریکا در کشورهای منطقه، محور مقاومت و جهان اسلام ارزیابی کرد و ادامه داد: همه کشورها، خصوصا دولت‌های عرب باید بدانند که در آینده از این تجاوزها، در امان نخواهند بود و با چنین رویه‌ای هر زمان آمریکا اراده کند، می‌تواند به آن‌ها ضربه بزند.

وی درپایان افزود: دولت سوریه کنترل همه اراضی خود را در دست گرفته و امنیت را برقرار کرده است و بهانه‌های قبلی برای مقابله با گروه‌های تروریستی از جانب کشورهای مختلف قابل قبول نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *