جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

Loading

اهداف آمریکا از اتهام زنی‌های بی‌اساس به ایران در عراق

۱۴۰۰/۰۴/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه واکنش نیروهای عراقی در دفاع از خود و علیه ادامه حضور نیروهای اشغالگر و تجاوزکاران را از حقوق طبیعی آن‌ها دانست و گفت: آمریکا با فرافکنی و متهم کردن ایران به حمایت از گروه‌های حمله کننده به مواضعش در عراق و برنامه‌ریزی حمله، به دنبال بهره‌برداری‌های سیاسی در این کشور است.

دکتر داود احمدزاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ادعای یک مقام وزارت دفاع آمریکا مبنی بر اینکه «حمله به نظامیان آمریکا در عراق از سوی ایران و شبه نظامیان مورد حمایت این کشور برنامه ریزی شده است»، اظهار داشت: با وجود سیاست رسمی آمریکا درخصوص خروج تدریجی نیروها از منطقه غرب آسیا، بدعهدی‌هایی که نیروهای آمریکایی به ویژه در عراق و سوریه داشتند، باعث شد یا این خروج اتفاق نیفتد و یا در یک بازه زمانی مشخص شاهد اقدامات اساسی از سوی آمریکا نباشیم.

وی با اشاره به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا در دوره ترامپ و به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان و همچنین مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور، ادامه داد: اکثریت گروه‌های عراقی حضور آمریکایی‌ها را یکی از دلایل ناامنی در کشورشان می‌دانستند و از این مصوبه حمایت کردند، اما بی‌توجهی به خواست مردم و باقی ماندن در این کشور به تنشها دامن زده است. متاسفانه شاهدیم آمریکا برخی از پایگاه‌های خود را در عراق و سوریه تقویت کرده و اقداماتی هم علیه محور مقاومت انجام داده است.

 

واکنش طبیعی نیروهای عراقی به حضور اشغالگران

این تحلیلگر مسائل عراق گفت: در این شرایط طبیعی است که نیروهای عراقی در دفاع از خود علیه ادامه حضور نیروهای اشغالگر و تجاوزکاران واکنش نشان دهند. ادامه حضور نیروهای اشغالگر به پیچیدگی اوضاع سیاسی در عراق و همچنین در سوریه دامن زده است.

احمدزاده یادآور شد: ایران بارها اتهامات آمریکا را رد کرده و آن را فاقد اعتبار قانونی و باطل دانسته است.

 

حملات آمریکا به نیروهای عراقی نقض حقوق بین‌الملل

وی تاکید کرد: در واقع آمریکا این ادعاها علیه ایران را بهانه‌ای برای حمله به نیروهای مقاومت در عراق و همچنین مرز این کشور با سوریه قرار می‌دهد. حملاتی که نقض حاکمیت کشورهای منطقه و نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد است و تنها به قدرت‌یابی و فعالیت بیشتر گروه‌های تروریستی در این کشورها کمک می‌کند.

احمدزاده، ادامه حضور نیروهای آمریکا در عراق و سوریه را یکی از دلایل اصلی بحران منطقه دانست و افزود: از آنجا که نیروهای بسیج مردمی در عراق طیف‌های مختلفی را در بر می‌گیرند، پیچیدگی‌های قومی و بافت جمعیتی باعث می‌شود به رغم هماهنگی‌ها با دولت مرکزی، برخی نیروها به دلیل حملات صورت گرفته علیه مواضعشان و در پاسخ به آن، پایگاه‌ها و مواضع آمریکایی را هدف قرار دهند.

 

اتهامات آمریکا علیه ایران، فرافکنی برای بهره برداری سیاسی

وی گفت: از آنجا که آمریکایی‌ها در سرکوب نیروهای بسیج مردمی حشدالشعبی عراق و یا نیروهای بسیج مردمی سوریه و همچنین حفظ منافع حداکثری خود در این کشورها عاجز هستند واکنش آنها را برای فرافکنی به ایران ربط می‌دهند و می‌خواهند به شکلی به افکار عمومی القا کنند که این حملات را ایران مدیریت می‌کند؛ در صورتی که نیروهای بسیج مردمی عراق خودشان با توجه به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا در کشورشان در مقام پاسخگویی برآمده‌اند. قطعا آن‌ها برای پاسخگویی به آمریکا نیازمند کسب اجازه و یا مشورت با ایران نیستند.

احمدزاده با اشاره به اظهارات یک عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق عراق» مبنی بر اینکه گروه‌های مقاومت عراق، مخالف حضور آمریکا در این کشور هستند و حملات به پایگاه‌های آمریکا به خاطر عهدی است که آن‌ها پس از جنایات متوالی آمریکا علیه نیروهای حشدالشعبی و ترور شهیدان سلیمانی و المهندس با خود بسته‌اند، تصریح کرد: آن‌ها تاکید کرده‌اند که عملیات خود را علیه حضور آمریکایی‌ها افزایش خواهند داد؛ چرا که این کشور به حاکمیت عراق و مصوبات پارلمان و دولت احترام نمی‌گذارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا با متهم کردن ایران به دنبال بهره برداری‌های سیاسی در عراق است، تصریح کرد: دولت عراق با مشکلات اقتصادی مواجه است و به دلیل برخی ضعف‌هایی که وجود دارد به واسطه مطالبات مردمی تحت فشار قرار دارد. این مساله عاملی برای تقویت برخی گروه ها از سوی آمریکا شده است که با محور مقاومت و حتی با دولت زاویه دارند و وانمود می‌کنند عامل اصلی تداوم بحران همکاری مستشاری ایران در عراق و سوریه است.

احمدزاده با تاکید بر اینکه آمریکا در عمل سیاست ادامه تفرقه افکنی میان گروه‌های سیاسی عراق را دنبال می‌کند که باعث تشدید ناامنی‌ها در این کشور می‌شود، اضافه کرد: مواضع ایران در خصوص عراق و سوریه و حمایت از محور مقاومت آشکار است. این حمایت‌ها باعث شده که گروه‌های تکفیری و داعش و برخی گروه‌ها که از سوی بعضی کشورهای عرب منطقه پشتیبانی‌های مالی و نظامی شدند در اقدامات خود برای ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در عراق و سوریه ناکام باشند.

به گفته این تحلیلگر مسائل عراق؛ آمریکا تلاش دارد به محض خروج از منطقه، برای ادامه تنش و درگیری‌ها با بهره گیری از برخی گروه‌های تکفیری و با تسلیح مجدد آن‌ها، اجازه ندهد بحران منطقه با حضور کشورهای منطقه و بدون نیروهای اشغالگر حل و فصل شود.

 

اتهام زنی با هدف امتیازگیری در مذاکرات برجام

وی با تاکید بر اینکه اتهام‌زنی به ایران در شرایط خاص منطقه‌ای با هدف امتیازگیری و باج خواهی از ایران در جریان انجام مذاکرات برجام صورت می‌گیرد، ادامه داد: اکثریت گروه‌های شیعه عراقی با مواضع ایران هیچ زاویه‌ای ندارند. حضور ایران باعث شکست داعش در این کشور شده و گروه‌های عراقی آن را به دفعات قبول کرده‌اند.

احمدزاده اضافه کرد: در این شرایط، با توجه به اشتراک منافع دو کشور به رغم اختلاف افکنی آمریکا و همچنین دخالت‌هایی که عربستان، امارات و برخی کشورهای همسو دارند، گروه‌های عراقی و دولت مرکزی خواهان روابط مستحکم در حوزه‌های مختلف با ایران هستند و اتهام‌زنی‌های آمریکا باعث نشده دولت و بیشتر گروه‌های سیاسی از ایران دلسرد و خواستار تغییر در روابط سیاسی شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *