جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading

اهداف راهبردی تقویت حضور ناتو در عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل عراق حضور نیروهای ناتو در عراق را مغایر با اصل حاکمیت کشورها و عامل افزایش اختلافات داخلی در این کشور دانست و گفت: گروه‌های عراقی، پارلمان این کشور و دولت آقای الکاظمی باید توجه داشته باشد که فرقی میان ناتو و آمریکا نیست و باید با در نظر گرفتن پیامدهای راهبردی این حضور، با سیاست سنجیده‌تری با نیروهای ناتو مواجه شوند.

سید محمدرضا سید احمد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به دیدار نخست‌وزیر عراق با دبیر کل ناتو و اعلام آمادگی این پیمان نظامی برای گسترش روابط با عراق اظهار داشت: به نظر می‌رسد غرب به دنبال این است که با خروج آمریکا از عراق، کشورهای ناتو را جایگزین آن کند؛ درواقع در سیاست جدید، آمریکا از عراق خارج و با ظاهری جدید و در قالب ناتو دوباره وارد این کشور شود.

وی با بیان اینکه تلاش برای کاهش حضور نیروهای نظامی آمریکایی و افزایش حضور نیروهای امنیتی و جاسوسی ناتو را در عراق شاهد هستیم، افزود: این تقسیم‌کار به علل اقتصادی و امنیتی میان ناتو و آمریکا صورت گرفته و آمریکا در برنامه ای که طراحی کرده، سعی می‌کند با در نظر گرفتن فشارهای گروه‌های مردمی عراق برای اجرای مصوبه پارلمان این کشور مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی، در پشت‌صحنه حضور داشته باشد.

 

ضرورت توجه عراق به تجربه ناکام افغانستان

این کارشناس مسائل عراق با تأکید بر ضرورت توجه گروه‌های عراقی و دولت این کشور به تجربه افغانستان و ناتوانی نیروهای خارجی در ایجاد ثبات و امنیت و دامن زدن به بحران‌ها تأکید کرد: دبیرکل ناتو مدعی تلاش برای جلوگیری از قدرت‌یابی مجدد داعش در عراق است، درحالی‌که نیروهای امنیتی عراق و حشدالشعبی توان کافی برای محافظت از امنیت و ثبات این کشور را دارند.

وی اضافه کرد: گروه‌های مقاومت در عراق، ظرفیت بسیار بزرگی برای تأمین امنیت هستند. رژه‌ای که در پادگان اشرف با حضور نخست وزیرعراق برگزار شد بسیار تعیین‌کننده بود. در واقع حضور نخست‌وزیر دهن‌کجی به آمریکا و سفارت آمریکا بود و نشان می‌دهد به لحاظ امنیتی نخست‌وزیر هم در کنار نیروهای مقاومت است.

سید احمد با یادآوری اینکه طرح‌های اولیه برای گسترش مأموریت ناتو در عراق با درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، بود، ادامه داد: نیروهای مقاومت در عراق در بعد نظامی دست برتر را دارند و تهدیدها را برنمی‌تابند و نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. قطعاً اگر عراق با تهدیدی مواجه شود نیروهای مقاومت واکنش قوی خواهند داشت و آمریکا هم از این قدرت آگاه است.

 

حضور ناتو در راستای سرکوب گروه‌های مقاومت

وی به مصوبه ائتلاف نظامی ناتو برای هشت برابر کردن نیروهایش در عراق اشاره کرد و گفت: هدف این تصمیمات آن است که بتوانند با سرکوب گروه‌های مقاومت، از فشار آن‌ها علیه متجاوزان بکاهند و آمریکا با حفظ نیروهای امنیتی، نیروهای نظامی‌اش را خارج کند.

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه گروه‌های عراقی، پارلمان و دولت آقای الکاظمی باید توجه داشته باشند که فرقی میان ناتو و آمریکا نیست و باید با سیاست سنجیده‌تری با نیروهای ناتو مواجه شوند، بر ضرورت توجه به پیامدهای راهبردی این حضور و همچنین نفوذ در بعد فرهنگی و امنیتی در عراق تأکید کرد.

سید احمد افزود: پارلمان عراق باید توجه داشته باشد که اشغالگر، «بد» و «خوب» ندارد. درواقع باید زمین‌بازی را با تأکید بر خروج همه اشغالگران تغییر داد تا این نقشه شوم از بین برود.

وی حضور آمریکا و ناتو را در راستای تقویت نیروهای متمایل به آمریکا برشمرد و یادآور شد: این گروه‌ها در عراق وزنی ندارند و تعیین‌کننده نیستند. همین مسئله آمریکا را واداشته که آن‌ها را تقویت کند. دست برتر نیروهای مقاومت به لحاظ امنیتی و نظامی باعث شده در بعد سیاسی هم بتوانند تأثیرگذار باشند.

 

ناتو و آمریکا به دنبال تغییر موازنه در عراق

این پژوهشگر مسائل عراق اضافه کرد: ناتو و آمریکا به دنبال این هستند که با تغییر موازنه، با فشار به گروه‌های مقاومت، آن‌ها را وادارد واکنش بدون فکر و شتاب‌زده انجام دهند تا انتقادها و فشارهایی از داخل عراق به این گروه‌ها شکل گیرد و گروه‌های مقاومت منزوی شوند.

سید احمد ضرورت اقدامات سیاسی علیه نیروهایی که تلاش دارند حضور امنیتی، سیاسی و فرهنگی ناتو را در عراق افزایش دهند، مورد تأکید قرار داد و گفت: حضور نیروهای ناتو، مغایر با اصل حاکمیت کشورها است و اختلافات داخلی در این کشور را افزایش می‌دهد. در این شرایط، گروه‌های مقاومت و دلسوزان عراق باید به توازن نیروها در این کشور توجه داشته باشند و باید علاوه بر بعد نظامی، در ابعاد فرهنگی، رسانه‌ای و سیاسی هم توان نیروهای مقاومت افزایش یابد.

وی با اشاره به اظهارات برخی تحلیلگران عرب‌زبان مبنی بر اینکه ائتلاف ناتو از زمان تأسیس برای تجزیه منطقه و تسلط بر ثروت‌ ملت‌های مختلف تلاش می‌کند، ادامه داد: گروه‌ها و کشورهای مقاومت باید بهانه و ادعای ایجاد زیرساخت‌ها و شکوفا کردن عراق را از نیروهای ناتو بگیرند و خود در این زمینه دست برتر را داشته باشند.

سید احمد توجه به مشکلات معیشتی مردم عراق را ضروری برشمرد و افزود: به‌هرحال مردم عراق در موضوعاتی مانند تأمین آب، برق و سوخت مشکلاتی دارند. کشورهای عضو گروه مقاومت باید این تدبیر را داشته باشند و در این راستا با هم همکاری کنند تا مردم عراق جذب ادعاهای غرب نشوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *