جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

پیام‌های رژه حشدالشعبی و ابعاد راهبردی آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل عراق با بیان اینکه رژه حشدالشعبی جشن پذیرفته شدن این نیرو به‌عنوان نیرویی مستقل در آینده، بود، گفت: آمریکا هم به این نتیجه رسیده که حشد جزء لاینفکی از آینده عراق خواهد بود به همین دلیل رویکرد آن‌ها از انحلال این نیرو به تغییر ماهیت حشد تبدیل شده است.

محمدباقر صداقت در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، رژه راهبردی حشدالشعبی در هفتمین سالگرد تأسیس آن را حسن ختامی بر پایان چند سال دسیسه‌چینی و معامله برای از بین بردن این نیرو در عراق دانست و خاطرنشان کرد: بعد از شکست داعش در سال 2017، تلاش‌های متعددی برای انحلال حشدالشعبی و یا ادغام آن در ارتش عراق انجام شد که همه این تلاش‌ها بی‌نتیجه ماند و شکست خورد.

 

شکست دسیسه‌ها علیه حشدالشعبی

وی با اشاره به تظاهراتی که از اواسط سال 2019 با هزینه هنگفت از جانب برخی کشورهای خلیج‌فارس خصوصاً امارات در عراق سامان داده شد، گفت: هدف از این اقدامات، برجا گذاشتن وجهه‌ای منفی در میان مردم عراق از حشدالشعبی و کمرنگ کردن نقش پیروزی‌های آن‌ها در جنگ با داعش بود که با هوشمندی شهید ابو مهدی المهندس و تأکید بر عدم‌مداخله در آن رخدادها، این توطئه ناکام ماند.

این کارشناس مسائل عراق ادامه داد: بعدازاین دسیسه‌ها، شاهد اتفاقات حشد عتبات بودیم و لشکرهایی که منتسب به عتبات مقدسه بودند با توجه به اختلاف‌نظری که با سایر نیروهای حشدالشعبی که ازلحاظ فکری و ایدئولوژیکی به ایران نزدیک بودند داشتند، تصمیم گرفتند از این نیرو جدا شوند تا آخرین ضربه‌ای باشد که بتواند حشدالشعبی را از بین ببرد. اکنون بعد از پشت سر گذاشتن این دسیسه‌ها این نیرو به‌جایی رسیده که دشمنانش از به نتیجه رسیدن اهدافشان ناامید شده‌اند.

 

تلاش برای انقلاب ماهوی در حشدالشعبی

صداقت افزود: با بی‌نتیجه ماندن این تلاش‌ها، رویکرد مخالفان حشدالشعبی از انحلال آن، به انقلاب ماهوی از داخل تغییر پیداکرده و به دنبال این هستند این نیرو از آنچه حشدالشعبی را در محور مقاومت قرار می‌دهد، تبدیل به یک نیروی نظامی معمولی شود و دیگر جزئی از پازل محور مقاومت در منطقه نباشد.

این پژوهشگر اندیشکده مرصاد گفت: در واقع رویکرد آن‌ها از ضربه زدن به اصل حشدالشعبی تبدیل به هدف قرار دادن عوامل نزدیک به ایران و محور مقاومت در این نیرو شده است تا کم‌کم این انقلاب ماهوی و ایدئولوژیک در حشدالشعبی رخ دهد.

 

رژه حشدالشعبی، جشن پذیرفته شدن آن به‌عنوان نیرویی مستقل

وی با بیان اینکه ارتش عراق هم چه به لحاظ تعداد نیروهای زمینی و چه ازنظر سلاح‌های دفاعی و هجومی که داخل میدان رژه به‌کاربرده شد، کمتر چنین رژه‌ای برگزار کرده بود، تأکید کرد: راهپیمایی حشدالشعبی پیروزی در برابر دسیسه‌هایی بود که چند سال متمادی برای انحلال حشد انجام می‌شد و در آن اعلام شد همان‌طور که شهید ابو مهدی فرمودند، حشد انحلال ناپذیر است و دشمنان آن، این واقعیت را پذیرفته‌اند. درواقع این راهپیمایی جشن پذیرفته شدن حشد به‌عنوان نیرویی مستقل در آینده، بود.

صداقت با اشاره به حملات صورت گرفته آمریکا علیه مواضع حشدالشعبی که منجر به شهادت چهار نیروی عراقی شد و همچنین تاکید کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق بر ضرورت اجرای مصوبه نمایندگان برای اخراج نیروهای بیگانه در صورت تکرار «اقدام خصمانه» آمریکایی‌ها، یادآور شد: فراکسیون پارلمانی حامی حشدالشعبی در عراق اکثریت مجلس را در اختیار دارد و می‌تواند در حمایت از این نیرو ایفای نقش کند.

 

حشدالشعبی جزء لاینفک آینده عراق

وی گفت: آمریکایی‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که حشد جزء لاینفکی از آینده عراق خواهد بود و نقشش چه از حیث نظامی و میدانی و چه به لحاظ سیاسی قابل‌انکار نیست. به همین دلیل رویکرد آن‌ها به تغییر ماهیت حشد تبدیل‌شده است.

این کارشناس مسائل عراق تأکید کرد: آمریکا تلاش می‌کند با این حملات نظامی، جنگ روانی ایجاد کند تا فضای موجود در درون عراق به نفع برتری حشدالشعبی نچرخد. عملیاتی که در چند روز اخیر علیه نیروهای آمریکایی و یگان‌های لجستیکی آمریکا صورت گرفت و همچنین رژه حشدالشعبی مقداری جو روانی را به نفع این نیرو چرخاند، بنابراین آمریکا لازم دید از طریق عملیات نظامی جو را به نفع خود تغییر دهد.

وی اثبات وجود نیروهای همفکر محور مقاومت در عراق که می‌تواند در تحولات آینده این کشور و تسریع روند خروج آمریکا از عراق و سوریه ایفای نقش کند را از دیگر پیامدهای رژه حشدالشعبی عنوان کرد و افزود: در حوزه سیاسی این رژه می‌تواند ضمانتی برای تأثیرگذاری بیشتر از طریق رأی آوری نیروهای مرتبط با حشدالشعبی در مجلس عراق باشد.

 

حشدالشعبی تنها نیروی نظامی مستقل در کشورهای عربی

صداقت در تشریح ابعاد راهبردی رژه حشدالشعبی، اضافه کرد: حشدالشعبی تنها نیروی نظامی کشورهای عربی است که مستقلاً و بدون وابستگی به کشورهای غربی و شرکت‌های صاحب‌نام در فروش و تولید اسلحه، فعالیت می‌کند. این مسئله باعث تضمین بیش‌ازپیش آینده این نیرو است. اگر ارتش‌های دیگر برای استمرار حیات خود وابستگی صددرصدی به کشورهای تولیدکننده اسلحه به‌خصوص غربی‌ها دارند، حشد نه‌تنها ازلحاظ پشتیبانی نیروی انسانی پشتوانه بزرگی دارد، بلکه به لحاظ سلاح هم ثابت کرده هیچ نیازمندی به کشورهای بزرگ تولیدکننده سلاح ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *