جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد  

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که از رسیدن به توافق با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، ناتوان مانده و رئیس دانشگاه با همکاری پلیس، دست به سرکوب دانشجویان زده است، اکنون در پی پایان نیافتن این اعتراض ها، دانشجویان را تهدید کرد اعتراض ها را متوقف کنند، در غیر اینصورت از ادامه تحصیل تعلیق خواهند شد.

Loading

دلایل مخالفت گروه ۷ با تأمین بودجه واکسن برای کشور‌های فقیر

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل درباره بی‌تفاوتی سران کشور‌های عضو گروه ۷ با درخواست‌های جهانی برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به‌منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر گفت؛ نشست‌های اخیر گروه هفت برای تصمیم‌گیری پیرامون کمک به کشورهای فقیر جهان در راستای مقابله با ویروس کرونا تنها در حد یک مانور سیاسی و رسانه‌ای باقی ماند.

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «به‌رغم وعده هفت کشور بزرگ صنعتی جهان موسوم به گروه ۷ درباره اختصاص یک میلیارد دوز واکسن کرونا به کشورهای نیازمند، منتقدان این طرح می‌گویند این کمک مشکلات ساختاری این کشورها در عرضه واکسن را حل نمی‌کند.»

این کارشناس توضیح داد: «هفت کشور بزرگ صنعتی نتوانستند در طول یک سال گذشته در برابر ویروس کرونا سازوکار مناسبی برای کمک به کشورهای فقیر که خود قربانی رقابت‌های بین‌المللی شده‌اند ایجاد کنند.»

به گفته این کارشناس، بسیاری از این هفت کشور صنعتی به وعده‌های خود برای کمک به کشورهای جهان سوم عمل نکردند؛ چراکه این کشورها انحصار واکسن کرونا را در اختیار خود قرار داده‌اند.

هانی‌زاده افزود: «محرومیت کشورهای فقیر از دسترسی به واکسن مناسب، نتیجه شکست سیاست‌های جهانی هفت قدرت بزرگ تلقی می‌شود؛ زیرا این قدرت‌ها اهمیتی برای سرنوشت ملت‌های جهان سوم قائل نیستند.»

در ادامه وی تأکید کرد: «لذا در جریان نشست سران گروه‌ هفت علیرغم اختصاص مبالغی برای کمک به کشورهای فقیر، مخصوصاً کشورهای آفریقایی، عملیاتی شدن این تصمیم مطمئن نیست. چراکه سازوکارهای این نوع کمک‌ها کاملاً شفاف نیست.»

وی درباره تغییر توجهات جهان سوم و کشورهای فقیر از سوی غرب به رهبری آمریکا به سمت چین اظهار داشت: «نظام جدید بین‌الملل که پس از اخراج ارتش عراق از کویت و به‌طور مشخص بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سوی جورج بوش پدر شکل گرفت، پس از سه دهه دچار ناکارآمدی شده و در حال فروپاشی است. ازآنجایی‌که ایالات‌متحده پس از سقوط شوروی سابق تلاش کرد تا مدیریت جهان را به‌صورت تک‌قطبی اداره کند، لذا تمام امکانات اقتصادی، سیاسی و نظامی خود را برای تسلط برجهان به کار گرفت.»

به گفته هانی‌زاده، اشغال عراق در سال 2003 و اشغال افغانستان در سال 2001 میلادی نزدیک به 15 هزار میلیارد دلار هزینه مالی و 40 هزار کشته و مجروح برای آمریکا به همراه داشت.

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: «این ماجراجویی یک‌سویه و انحصارطلبانه، آمریکا را با شکل‌گیری سه جبهه جدید اقتصادی، نظامی و عقیدتی مواجه ساخت.»

وی ادامه داد: «در جبهه اقتصادی، چین توانست در طول سه دهه گذشته حجم تبادلات اقتصادی خود را سالانه به بیش از 4 هزار میلیارد دلار ارتقا دهد درحالی‌که روسیه برگرفته از اتحاد جماهیر شوروی سابق به یک قدرت برتر نظامی در سطح جهان تبدیل شده است. در غرب آسیا نیز جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت تأثیرگذار منطقه‌ای با تکیه‌بر اعتقادات دینی در عرصه‌ منطقه‌ای حضوری فعال داشته است.»

هانی‌زاده با بیان اینکه سه کشور ایران، چین و روسیه در طول یک دهه گذشته و هم‌زمان با تلاش آمریکا برای برهم زدن شطرنج سیاسی منطقه، در جبهه مشترکی قرار گرفته اند افزود: «این جبهه به ناکامی تلاش‌های آمریکا با هدف تسلط کامل بر ملت‌های غرب آسیا ازجمله سوریه، عراق، لبنان و یمن منجر شده است.»

وی درباره شرایط اقتصادی ایالات‌متحده نیز گفت: «امروز آمریکا با یک بحران اقتصادی و یک بدهی 22 تریلیون دلاری مواجه است درحالی‌که چین حجم سرمایه‌گذاری‌های خود در کشورهای غرب آسیا و آفریقا را به‌شدت افزایش داده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که در یک دهه آینده، چین به قدرت اقتصادی برتر جهان تبدیل شود و روسیه نیز بزرگ‌ترین کشور صادرکننده سلاح‌های استراتژیک می‌شود. ایران هم با حضور فعال در منطقه و کمک به محور مقاومت یک قدرت برتر منطقه‌ای خواهد شد و به‌طور طبیعی موازنه‌های اقتصادی، نظامی و ژئوپلیتیک در آینده به نفع تهران، پکن و مسکو تغییر خواهد یافت.»

هانی زاده درنهایت با اشاره به اینکه طبیعی است در چنین فرایندی توجه قدرت‌های بزرگ صنعتی به‌ویژه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به‌جای رسیدگی به مشکلات اقتصادی کشورهای جهان سوم به سمت تقابل با جبهه چین، روسیه و ایران متمرکز شود، تأکید کرد: «این امر منجر به ایجاد روحیه ناامیدی در میان ملت‌های فقیر جهان نسبت به قدرت‌های صنعتی شده است. چراکه آمریکا و کشورهای اروپایی تاکنون هیچ راهکاری برای کمک مالی به کشورهای فقیر در راستای مقابله جدی با ویروس کرونا انجام نداده‌اند. در چنین شرایطی طبیعی است که پیامدهای بی‌توجهی این قدرت‌ها نسبت به سرنوشت ملت‌های جهان متوجه آمریکا و غرب خواهد بود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *