جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بورل: جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا ادامه خواهد داشت

بورل با بیان اینکه جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا در نوامبر ادامه خواهد داشت، گفت: «ما باید در این بازه به حمایت از مردم اوکراین ادامه دهیم. قرار نیست اروپایی‌ها برای دونباس کشته شوند، اما می‌توانیم کاری کنیم اوکراینی‌های بیشتری در این راه کشته نشوند.»

ایران در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی سنپترزبورگ ابتکارات سایبری ارائه می کند+ویدیو

نشست سخنگویی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در محل ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۴) در سالن خلیج فارس برگزار میشود که در ابتدای آن به روز ملی خلیج فارس نیز اشاره شد.

حمله به کشتی در یمن

نیروی دریایی بریتانیا از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر مخا در یمن خبر داد.

بلینکن در ریاض ادعای ضدایرانی کرد

آنتونی بلینکن در نشستی با رهبران منطقه در ریاض گفته است که مؤثرترین راه برای کاهش درد و رنج بشردوستانه در غزه، تضمین آتش بس میان اسرائیل و حماس است.

Loading

ابعاد بین‌المللی جنگ غزه و حمایت از مسئله فلسطین

۱۴۰۰/۰۳/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک دیپلمات پیشین کشورمان گفت: اگر رژیم صهیونیستی زمانی رؤیای خام «نیل تا فرات» را در سر می‌پروراند، امروزه در سرزمین‌های اشغالی 48 خود را محصور کرده و بیشتر از گذشته ناامن و سست است.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص ابعاد بین‌المللی مسئله فلسطین و غزه و حمایت از آن، اظهار داشت: جنگ اخیر در غزه نشان داد همچنان مسئله فلسطین، مسئله اول بین‌المللی در یک قرن اخیر است که تمام محافل سیاسی و سازمان‌های بین‌المللی و افکار عمومی را درگیر خود کرده است.

 

ضرورت توجه عمیق به ابعاد قضیه فلسطین

وی با تأکید بر اینکه قضیه فلسطین بسیار ریشه‌ای و عمیق است و نمی‌تواند به‌سادگی با ترفندهای مختلف از دستور کار سیاست‌های بین‌المللی حذف شود، گفت: جنایاتی که در جنگ اخیر شاهد بودیم بار دیگر ضرورت توجه عمیق به ابعاد آن را باهدف حل‌وفصل این مسئله متذکر شد، چراکه با تداوم آن همچنان منطقه در ناامنی و بی‌ثباتی بسر خواهد برد. ناامنی که دامنه‌اش به مناطق دیگر ازجمله اروپا سرایت خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا ادامه داد: در قضیه فلسطین شاهد اشغال سرزمین، غصب خانه‌های مردم بومی یک کشور، رانده شدن آن‌ها از خانه‌هایشان و همچنین آوارگان پراکنده شده در سراسر دنیا هستیم. تجاوزگران غاصب علاوه بر اشغال این سرزمین و نقض مقررات بین‌المللی، به مقدسات مورداحترام تمامی ادیان نیز تجاوز کرده و آن را هتک کرده‌اند و خانه‌های مردم همچنان مورد تجاوز سربازان رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد.

 

«زبان موشک» به‌جای «انتفاضه سنگ»

دستمالچیان اضافه کرد: مسائل تازه‌ای که در ابعاد نظامی، میدانی و حساسیت افکار عمومی در جنگ اخیر شاهد بودیم، نشان داد مقاومت بیش از گذشته دست برتر در مبارزه علیه رژیم صهیونیستی دارد و اگر روزی شاهد «انتفاضه سنگ» بودیم امروزه انتفاضه‌ای به نام «شمشیر قدس» ایجادشده که با زبان موشک با آن‌ها صحبت می‌کند و معادله قدرت و سیاست را به هم می‌ریزد.

سفیر پیشین ایران در لبنان با اشاره به اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی و انتقادات نسبت به عملکرد آن‌ها در این جنگ، آن را نشانه‌ای از افزایش ضعف این رژیم دانست و گفت: این همان رژیمی است که 40 سال پیش با نهایت وحشی‌گری به سرزمین لبنان تجاوز کرد تا بیروت پیش رفت و دولت دست‌نشانده تشکیل داد؛ اما امروز تمام سرزمین‌های اشغالی درآن‌واحد در تیررس موشک‌های مقاومت قرار می‌گیرد و این معادله‌ای تعیین‌کننده است.

وی تأکید کرد: اگر رژیم صهیونیستی زمانی رؤیای خام «نیل تا فرات» را در سر می‌پروراند، امروزه در سرزمین‌های اشغالی 48 خود را محصور کرده و بیشتر از گذشته ناامن و سست است.

دستمالچیان به‌ضرورت توجه کشورهای منطقه و به‌ویژه جهان اسلام به واقعیت‌های مسئله فلسطین و حمایت از آن‌ها اشاره کرد و با تشریح آثار تلاش سران برخی کشورهای عربی برای آشکارسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: باید در این رابطه تفکیکی در دیدگاه سران کشورها با نظر افکار عمومی در کشورهای جهان اسلام و کشورهای عربی قائل شویم. مردم حتی بیش از گذشته حامی مردم فلسطین هستند و باوجود سانسور و سرکوب وحشیانه برخی دولت‌ها، توجهشان را به آنچه در فلسطین می‌گذرد نشان داده‌اند. مسلمانان و اعراب منطقه و سایر مناطق دنیا با حضور قوی خود در تظاهرات پشتوانه‌ای برای مبارزان و مجاهدان فلسطینی هستند.

دستمالچیان جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را هشداری برای کشورهای عرب منطقه و جهان اسلام دانست و اضافه کرد: مردم از طریق رسانه‌ها جزئیات جنایات اسرائیل در غزه را می‌بینند و نسبت به عدم‌حمایت دولت‌هایشان از مقاومت حساس هستند. این کشورها هم به لحاظ توجیه افکار عمومی داخلی خود دچار مشکلاتی هستند و هم مورد خشم مبارزان و مجاهدان جهان اسلام قرار دارند.

 

اعتراض سازمان‌دهی شده اعراب سرزمین‌های 48

وی اعلام حضور گسترده و سازمان‌دهی شده اعراب سرزمین‌های 48 را مسئله ویژه‌ای عنوان کرد که در این انتفاضه خود را نشان داد و افزود: آن‌ها در اقدامی سازمان‌دهی شده به‌راحتی شهر لود را که تحت اختیار ارتش رژیم صهیونیستی بود با ابتکاری بسیار ساده چندین ساعت در اختیار گرفتند و حتی پایگاه‌های نظامی آن را تصرف کردند. این حضور بسیار ارزشمند است؛ چراکه رژیم صهیونیستی سعی داشت اعراب این سرزمین‌ها را شهروند خود تلقی کند و از بابت اینکه آن‌ها علیه کیان رژیم قیام نخواهند کرد آسوده‌خاطر باشد.

به اعتقاد این دیپلمات پیشین ایران؛ ابعاد این قیام که در همراهی با محور مقاومت صورت گرفت در آینده بیش از اکنون خود را نشان خواهد داد.

 

توجه افکار عمومی غرب وجه متمایز این انتفاضه

وی با اشاره به مواضع برخی مقامات کشورهای غربی در انتقاد از حملات و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تظاهرات مردمی در کشورهای اروپایی، درباره عملکرد غرب در این رابطه گفت: مقامات کشورهای غربی نسبت به نقض مکرر قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل همواره سکوت می‌کنند و آمریکا نیز حتی اجازه صدور بیانیه‌ای در شورای امنیت علیه این رژیم را نمی‌دهد. بااین‌حال خیزش معنادار افکار عمومی غرب و خصوصاً آمریکا، وجه متمایزی بود که ما در این انتفاضه شاهد آن بودیم. بااینکه رسانه‌های غربی عموماً با محکومیت فلسطینی‌ها سعی می‌کنند واقعیت‌های غزه را نادیده بگیرند اما افکار عمومی کشورهای غربی نسبت به این مسئله حساسیت نشان دادند و مقامات کشورهایشان را ناچار به اتخاذ مواضع محتاطانه‌تری کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *