جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

ابعاد بین‌المللی جنگ غزه و حمایت از مسئله فلسطین

۱۴۰۰/۰۳/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک دیپلمات پیشین کشورمان گفت: اگر رژیم صهیونیستی زمانی رؤیای خام «نیل تا فرات» را در سر می‌پروراند، امروزه در سرزمین‌های اشغالی 48 خود را محصور کرده و بیشتر از گذشته ناامن و سست است.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص ابعاد بین‌المللی مسئله فلسطین و غزه و حمایت از آن، اظهار داشت: جنگ اخیر در غزه نشان داد همچنان مسئله فلسطین، مسئله اول بین‌المللی در یک قرن اخیر است که تمام محافل سیاسی و سازمان‌های بین‌المللی و افکار عمومی را درگیر خود کرده است.

 

ضرورت توجه عمیق به ابعاد قضیه فلسطین

وی با تأکید بر اینکه قضیه فلسطین بسیار ریشه‌ای و عمیق است و نمی‌تواند به‌سادگی با ترفندهای مختلف از دستور کار سیاست‌های بین‌المللی حذف شود، گفت: جنایاتی که در جنگ اخیر شاهد بودیم بار دیگر ضرورت توجه عمیق به ابعاد آن را باهدف حل‌وفصل این مسئله متذکر شد، چراکه با تداوم آن همچنان منطقه در ناامنی و بی‌ثباتی بسر خواهد برد. ناامنی که دامنه‌اش به مناطق دیگر ازجمله اروپا سرایت خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا ادامه داد: در قضیه فلسطین شاهد اشغال سرزمین، غصب خانه‌های مردم بومی یک کشور، رانده شدن آن‌ها از خانه‌هایشان و همچنین آوارگان پراکنده شده در سراسر دنیا هستیم. تجاوزگران غاصب علاوه بر اشغال این سرزمین و نقض مقررات بین‌المللی، به مقدسات مورداحترام تمامی ادیان نیز تجاوز کرده و آن را هتک کرده‌اند و خانه‌های مردم همچنان مورد تجاوز سربازان رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد.

 

«زبان موشک» به‌جای «انتفاضه سنگ»

دستمالچیان اضافه کرد: مسائل تازه‌ای که در ابعاد نظامی، میدانی و حساسیت افکار عمومی در جنگ اخیر شاهد بودیم، نشان داد مقاومت بیش از گذشته دست برتر در مبارزه علیه رژیم صهیونیستی دارد و اگر روزی شاهد «انتفاضه سنگ» بودیم امروزه انتفاضه‌ای به نام «شمشیر قدس» ایجادشده که با زبان موشک با آن‌ها صحبت می‌کند و معادله قدرت و سیاست را به هم می‌ریزد.

سفیر پیشین ایران در لبنان با اشاره به اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی و انتقادات نسبت به عملکرد آن‌ها در این جنگ، آن را نشانه‌ای از افزایش ضعف این رژیم دانست و گفت: این همان رژیمی است که 40 سال پیش با نهایت وحشی‌گری به سرزمین لبنان تجاوز کرد تا بیروت پیش رفت و دولت دست‌نشانده تشکیل داد؛ اما امروز تمام سرزمین‌های اشغالی درآن‌واحد در تیررس موشک‌های مقاومت قرار می‌گیرد و این معادله‌ای تعیین‌کننده است.

وی تأکید کرد: اگر رژیم صهیونیستی زمانی رؤیای خام «نیل تا فرات» را در سر می‌پروراند، امروزه در سرزمین‌های اشغالی 48 خود را محصور کرده و بیشتر از گذشته ناامن و سست است.

دستمالچیان به‌ضرورت توجه کشورهای منطقه و به‌ویژه جهان اسلام به واقعیت‌های مسئله فلسطین و حمایت از آن‌ها اشاره کرد و با تشریح آثار تلاش سران برخی کشورهای عربی برای آشکارسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: باید در این رابطه تفکیکی در دیدگاه سران کشورها با نظر افکار عمومی در کشورهای جهان اسلام و کشورهای عربی قائل شویم. مردم حتی بیش از گذشته حامی مردم فلسطین هستند و باوجود سانسور و سرکوب وحشیانه برخی دولت‌ها، توجهشان را به آنچه در فلسطین می‌گذرد نشان داده‌اند. مسلمانان و اعراب منطقه و سایر مناطق دنیا با حضور قوی خود در تظاهرات پشتوانه‌ای برای مبارزان و مجاهدان فلسطینی هستند.

دستمالچیان جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را هشداری برای کشورهای عرب منطقه و جهان اسلام دانست و اضافه کرد: مردم از طریق رسانه‌ها جزئیات جنایات اسرائیل در غزه را می‌بینند و نسبت به عدم‌حمایت دولت‌هایشان از مقاومت حساس هستند. این کشورها هم به لحاظ توجیه افکار عمومی داخلی خود دچار مشکلاتی هستند و هم مورد خشم مبارزان و مجاهدان جهان اسلام قرار دارند.

 

اعتراض سازمان‌دهی شده اعراب سرزمین‌های 48

وی اعلام حضور گسترده و سازمان‌دهی شده اعراب سرزمین‌های 48 را مسئله ویژه‌ای عنوان کرد که در این انتفاضه خود را نشان داد و افزود: آن‌ها در اقدامی سازمان‌دهی شده به‌راحتی شهر لود را که تحت اختیار ارتش رژیم صهیونیستی بود با ابتکاری بسیار ساده چندین ساعت در اختیار گرفتند و حتی پایگاه‌های نظامی آن را تصرف کردند. این حضور بسیار ارزشمند است؛ چراکه رژیم صهیونیستی سعی داشت اعراب این سرزمین‌ها را شهروند خود تلقی کند و از بابت اینکه آن‌ها علیه کیان رژیم قیام نخواهند کرد آسوده‌خاطر باشد.

به اعتقاد این دیپلمات پیشین ایران؛ ابعاد این قیام که در همراهی با محور مقاومت صورت گرفت در آینده بیش از اکنون خود را نشان خواهد داد.

 

توجه افکار عمومی غرب وجه متمایز این انتفاضه

وی با اشاره به مواضع برخی مقامات کشورهای غربی در انتقاد از حملات و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تظاهرات مردمی در کشورهای اروپایی، درباره عملکرد غرب در این رابطه گفت: مقامات کشورهای غربی نسبت به نقض مکرر قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل همواره سکوت می‌کنند و آمریکا نیز حتی اجازه صدور بیانیه‌ای در شورای امنیت علیه این رژیم را نمی‌دهد. بااین‌حال خیزش معنادار افکار عمومی غرب و خصوصاً آمریکا، وجه متمایزی بود که ما در این انتفاضه شاهد آن بودیم. بااینکه رسانه‌های غربی عموماً با محکومیت فلسطینی‌ها سعی می‌کنند واقعیت‌های غزه را نادیده بگیرند اما افکار عمومی کشورهای غربی نسبت به این مسئله حساسیت نشان دادند و مقامات کشورهایشان را ناچار به اتخاذ مواضع محتاطانه‌تری کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *