جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: ناتو قصد دارد روسیه را به مسابقه تسلیحاتی بکشاند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره هدف اصلی مانورهای نظامی ناتو، ادعای سیاست تهاجمی مسکو، علت تشدید کنترل ترددها در مرزهای روسیه و ادعای آمریکا درباره عدم تمایل مسکو و پکن به انجام اصلاحات در سازمان ملل صحبت کرد. 

زاخارووا: ناتو قصد دارد روسیه را به مسابقه تسلیحاتی بکشاند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره هدف اصلی مانورهای نظامی ناتو، ادعای سیاست تهاجمی مسکو، علت تشدید کنترل ترددها در مرزهای روسیه و ادعای آمریکا درباره عدم تمایل مسکو و پکن به انجام اصلاحات در سازمان ملل صحبت کرد. 

Loading

نبرد تحریمی آمریکا علیه روسیه و چشم‌انداز آن

۱۴۰۰/۰۳/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با تشریح ابعاد مختلف جنگ اقتصادی و سیاسی آمریکا علیه روسیه، خصوصا در حوزه تحریم‌ها، گفت: روسیه از سال 2014 به بعد سیاست نگاه به شرق را اتخاذ کرده و تلاش می‌کند سمت و سوی روابط اقتصادی و تجاری خود را از اتحادیه اروپا به کشورهای غیر از بلوک غرب سوق دهد تا زمینه کاهش آثار مخرب تحریم‌های آمریکا و اروپا را فراهم کند.

سیدرضا میرطاهر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اعمال تحریم‌هایی دو جانبه از سوی روسیه و آمریکا و افزایش تنش میان این دو کشور، اظهار داشت: با روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد روند روابط این دو کشور به سمت تنش‌زایی بیشتر حرکت کرده است و شاهدیم آمریکا در چندین جبهه مختلف روسیه را به چالش طلبیده و روابط میان این دو قدرت بدترین روابط را در دوره پساجنگ سرد تجربه می‌کند.

وی افزود: با توجه به همگرایی دوباره آمریکا و اروپا که در دوره ترامپ رو به زوال رفته بود، بایدن در جبهه سیاسی تلاش می‌کند اروپایی‌ها را در زمینه مقابله با روسیه در جبهه همسان قرار دهد و فشارهای سیاسی خود را به بهانه‌های مختلف افزایش داد. از جمله به بهانه اتهام دخالت روسیه در انتخابات آمریکا تحریم‌های متعددی علیه روسیه اعمال کرد. در عین حال کشورهای اروپایی، خصوصا اروپای شرقی همراه انگلیس، هم به این کارزار پیوسته‌اند و ما شاهد نوعی جنگ دیپلماتیک هستیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل، تقابل اقتصادی خصوصا در حوزه‌های انرژی و منازعه بزرگ گازی بازار اروپا را جبهه دیگری برشمرد که آمریکا در مقابل روسیه گشوده و اضافه کرد: مهم‌ترین نماد این تقابل تلاش مستمر آمریکا برای اعمال انواع تحریم‌ها علیه خط لوله گازی نورد استریم 2، به عنوان یک پروژه 11 میلیارد دلاری است که از دید آمریکا عقب‌گردی برای تصاحب بازار گازی اروپا به حساب می‌آید.

میرطاهر گفت: روسیه به رغم همه فشارها و تنش‌هایی که از سال 2014 به بعد با غرب داشته، هنوز هم بیش از 30 درصد از بازار گازی اروپا را در اختیار دارد و با عملیاتی شدن پروژه گازی نورد استریم2،  این مقدار باز هم افزایش پیدا خواهد کرد. از آنجا که آمریکا قادر به رقابت با گاز ارزان روسیه نیست، ناچار است تا آنجا که می‌تواند در این مسیر که اکنون 95 درصد آن تکمیل شده، سنگ اندازی کند. در این راستا در تازه‌ترین اقدام، سه نهاد دریایی و 13 کشتی روسی را مورد تحریم قرار داد.

 

سیاست جنگ تحریمی آمریکا علیه روسیه

وی بحران اوکراین را معضل بزرگ میان واشنگتن و مسکو عنوان کرد و با اشاره به تحریم‌های مکرر آمریکا و اروپا علیه روسیه به این بهانه، ادامه داد: آمریکا اساسا سیاست جنگ تحریمی را علیه روسیه در پیش گرفته و اولین بهانه‌های اعمال تحریم‌ها علیه روسیه دخالت در انتخابات و حمله سایبری بسیار بزرگی بود که نتایج بدی به بار آورد. آمریکا مدعی است هکرهای روسی پشت آن قرار داشتند.

میرطاهر به اخراج گسترده دیپلمات‌های روسی و اعمال تحریم‌ها علیه روسیه به این بهانه و همچنین واکنش متقابل مسکو به این اقدامات، اشاره کرد و گفت: مسئله جدیدی که در دوره بایدن به حوزه‌های تنش میان آمریکا و روسیه اضافه شده جنگ روانی و تبلیغاتی گسترده‌ای است که آمریکا علیه روسیه به راه انداخته که مصداق آن سخنان بی سابقه بایدن در مورد پوتین است که با الفاظ غیر دیپلماتیک و غیرمحترمانه صراحتا در مصاحبه‌هایی او را «قاتل» و « فاقد روح» خطاب کرد که نشان دهنده شدت انزجار بایدن از پوتین است.

وی افزود: در این شرایط به رغم دیدار برنامه‌ریزی شده‌ای که قرار است میان پوتین و بایدن صورت گیرد، می‌توان پیش بینی کرد آمریکایی‌ها فقط می‌خواهند به طرف روسی در مقابل اقداماتش هشدار دهند و تاکید کنند این اقدامات را تحمل نخواهند کرد.

 

روند افزایشی سطح تنش‌ها میان آمریکا و روسیه

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به عرصه‌های گسترده و متعدد تنش و اختلاف میان واشنگتن و مسکو، تاکید کرد: قطعا در دوره بایدن نباید انتظار افزایش همکاری‌ها را داشت و بلکه می‌توان پیش بینی کرد سطح تنش‌ها و تعارضات روندی افزایشی طی کند و حتی وارد عرصه‌هایی غیرقابل پیش‌بینی شود.

میرطاهر به تلاش آمریکا برای اعمال تحریم‌های متعدد علیه روسیه و همزمان وادار کردن مسکو به افزایش بودجه نظامی با هدف تاثیر گذاری بیشتر بر اقتصاد این کشور پرداخت و یادآور شد: مقامات ارشد روسیه بارها تاکید کرده‌اند که روسیه در دام بزرگ مسابقه تسلیحاتی که آمریکا برای شوروی گذاشت، نخواهند افتاد. لذا به نظر می‌رسد اقدامات واکنشی در مقابل آمریکا انجام نخواهند داد و بیشتر تلاش خود را معطوف به این کرده‌اند که بتوانند همپایگی استراتژیک بین دو کشور را حفظ کنند تا از توان ضربه متقابل برخوردار باشند.

وی تاکید کرد: در عرصه اقتصادی مهم‌ترین حربه‌ای را که آمریکا برای تضعیف اقتصاد روسیه به کار می‌برد، در دو بعد می‌توان دید. بعد اول، جلوگیری از افزایش توانمندی اقتصادی روسیه است که مهم‌ترین نماد آن تلاش زیاد برای جلوگیری از افزایش صادرات گازی است و بعد دوم، اجرایی کردن قانون «کاتسا»، قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم، است که ترامپ آن را امضا کرد و بر اساس آن هرگونه همکاری‌های نظامی و اقتصادی و تسلیحاتی با روسیه ممنوع است و اکنون آمریکا با استناد به این قانون به شدت محدودیت‌هایی علیه این کشور و کشورهای همکار با آن را اعمال کرده است.

 

سیاست نگاه به شرق با هدف خنثی سازی تحریم‌های غرب

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه هدف این اقدامات آمریکا را تضعیف هر چه بیشتر اقتصاد روسیه است، در خصوص نتایج اعمال تحریم‌های آمریکا علیه مسکو گفت: البته روسیه از سال 2014 به بعد سیاست نگاه به شرق را اتخاذ کرده و به شدت در پی گسترش روابط خود، خصوصا با شرق آسیا است که مهم‌ترین نمود آن را می‌توان روابط با چین در نظر گرفت که سطح همکاری‌ها میان دو کشور در بالاترین سطح در جریان است. در کنار آن روسیه به ژاپن، هند و کره جنوبی نظر دارد. ضمن اینکه به کشورهای ثروتمند و مهم غرب آسیا هم توجهاتی داشته و به دنبال گسترش روابط با ترکیه است.

میرطاهر با بیان اینکه روسیه به شدت بر گسترش روابط با منطقه آفریقا، خصوصا آفریقای زیر صحرا و همچنین منطقه آمریکای لاتین تمرکز دارد، ادامه داد: مجموعه این اقدامات روسیه نشان می‌دهد آن‌ها قصد دارند برای مقابله با جنگ اقتصادی شدید آمریکا برای تضعیف اقتصاد کشورشان، دریچه‌های جدیدی را در دیگر نقاط جهان بر روی اقتصاد خود بگشایند.

وی در عین حال با بیان اینکه که فشارهای تحریمی آمریکا مسلما تاثیرات منفی خود را خصوصا در عرصه اروپا خواهد گذاشت، گفت: اما اکنون چین و روسیه برای مقابله با رژیم تحریمی آمریکا به کاهش و حتی حذف دلار از مبادلات تجاری خود روی آورده‌اند. روس‌ها تلاش می‌کنند سمت و سوی روابط اقتصادی و تجاری خود را از اتحادیه اروپا که قبلا شریک اول اقتصادی روسیه بود، به کشورهای غیر از بلوک غرب سوق دهند تا زمینه کاهش آثار مخرب تحریم‌های آمریکا و اروپا را فراهم کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *