جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

Loading

دستاوردهای مقاومت فلسطین

۱۴۰۰/۰۳/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل فلسطین در پاسخ به این پرسش که آیا مقاومت فلسطین توانسته حقوق مشروع ملت فلسطین را تامین کند به واکاوی این حقوق پرداخت و گفت: «حقوق مشروع ملت فلسطین شامل سه مورد است؛ نخست سرزمینی که از آن‌ها غصب شده است، دوم هویتی که از آن‌ها گرفته شده که همان ملت‌شان است و سوم دولتی که از آن‌ها سلب شده است.»

مهدی شکیبایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «اکثریتی در فلسطین در صد سال پیش زندگی می‌کردند که به یک باره این اکثریتی که هم دولت، هم هویت و هم سرزمین داشتند، در سال 1948 تمام اینها را از دست دادند و در واقع این حقوق مشروع از آن‌ها گرفته شد.»

شکیبایی در پاسخ به اینکه آیا مقاومت ملت فلسطین توانسته این حقوق را استیفا کند یا خیر توضیح داد: «تاریخ اشغال فلسطین در هفت دهه اخیر را می‌توان به دو برهه تقسیم کرد؛ یکی از سال 1948 تا 1978. یعنی از زمان اشغال سرزمین فلسطین تا سالی که مصر با رژیم صهیونیستی قرارداد سازش امضا کرد. در این برهه مبارزات ملت فلسطین به واسطه اینکه دائما از سوی حکومت‌های عربی مدیریت می‌شد هیچ دستاوردی نداشت. حتی فلسطینیان درون مرزهای خود نیز نمی‌توانستند مبارزه کنند و تا سال 1978 تعداد مبارزانی که برای استیفای حقوق فلسطین مبارزه می‌کردند خارج از مرزهای فلسطین و در کشورهایی مانند لبنان، تونس و کویت بودند.»

وی ادامه داد: «این جنبش‌ها تحت حمایت دولت‌های عربی به ویژه در لبنان مستقر بودند و اقدامات ضدصهیونیستی انجام می‌دادند. بنابراین مبارزات ملت فلسطین از سال 1948 تا سال 1978 در همین محدوده بود و چون محدود بود فلسطینیان نمی‌توانستند در راستای استیفای حقوق مشروعشان دستاوردی داشته باشند.»

کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه از سال 1978 یعنی بعد از امضای قرارداد صلح میان رژیم صهیونیستی و مصر که 6 ماه بعد از آن نیز پیروزی انقلاب اسلامی ایران رخ داد شرایط مبارزات فلسینیان دگرگون شد، گفت: «در این مقطع منحنی نزولی تلاش‌های مبارزان فلسطینی تبدیل به منحنی صعودی شد و مبارزات ملت فلسطین شکل دیگری به خود گرفت.»

وی ادامه داد: «در این برهه از مبارزات،‌ فلسطینیان به نوعی توانستند هر سه حق مشروعشان را پوشش دهند.»

به گفته شکیبایی ورود عنصر اسلام‌گرایی یعنی عقیده و ایدئولوژی اسلامی به درون مبارزات ملت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی که الگوگرفته از مبارزات انقلاب اسلامی ایران نیز بود باعث شد که در درون سرزمین‌های فلسطینی، قیامی شکل بگیرد که بعدها با عنوان انتفاضه از آن یاد می‌شد.

این کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به اینکه تا آن زمان افکار عمومی دنیا فکر نمی‌کردند که جمعیتی از فلسطینیان نیز در سرزمین فلسطین زندگی ‌کنند، ادامه داد: «معمولا فلسطینیان را اقلیتی فرض می‌کردند که درون دولتی به نام اسرائیل که اکثریت را شامل می‌شود زندگی می‌کنند.»

شکیبایی با تاکید بر این که فلسطینیان از انقلاب اسلامی ایران الهام گرفتند،‌ گفت: «پس از آن بود که آرام آرام درون سرزمین‌های فلسطینی، هسته‌های مقاومت و چند سال بعد نیز انتفاضه بزرگ شکل گرفت.»

وی ادامه داد: «به دنبال انتفاضه بزرگ سال 1987 فلسطینیان توانستند به دنیا ثابت کنند که هویتی تحت عنوان هویت فلسطینی نیز در این سرزمین وجود دارد که نه تنها اقلیت نیستند بلکه اکثریت را شامل می‌شوند.»

این کارشناس با بیان اینکه هرچند انتفاضه نخست فلسطین را بعدها صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها با قرارداد اسلو خاموش کردند، گفت: «اما بلافاصله در سال 2000 انتفاضه جدیدی به نام الاقصی در فلسطین شکل گرفت که این انتفاضه توانست هم رژیم صهیونیستی و هم متحدانش را که تا آن زمان هیچ امتیازی برای فلسطینیان قائل نمی‌شدند در شرایطی قرار دهد که بپذیرند نزدیک 6 میلیون فلسطینی را نمی‌توانند نادیده بگیرند. بلکه آن‌ها باید دولتی داشته باشند که بتواند به وضعیت امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن‌ها سر و سامان دهد.»

شکیبایی تاکید کرد: «با وجودی که جمهوری اسلامی ایران پذیرش دولت فلسطینی و ایجاد دولت فلسطینی در کنار دولت غاصب اسرائیلی را قبول ندارد و تاکیدش بر ایجاد یک دولت تاریخی در سرزمین تاریخی فلسطین از بحر تا نهر است اما باز هم این مسئله که فلسطینیان در انتفاضه دوم توانستند خواسته خود یعنی داشتن یک دولت را تامین کنند خود دستاورد بزرگی محسوب می‌شود و مقاومت توانست از سه عنصر حقوق مشروع فلسطینی‌ها دو مورد از آن‌ها را به دست آورد.»

وی در خصوص استیفای حق سوم یعنی بازپس‌گیری سرزمین فلسطین نیز گفت: «مقاومت فلسطینی در سال 2005 پس از نزدیک به 60 سال توانستند بخشی از سرزمین غصب شده فلسطین که همان غزه است را آزاد کنند و این روزها نیز کانون اصلی جهاد و مقاومت در نوار غزه است.»

شکیبایی تاکید کرد: «لذا گروه‌های مقاومت توانستند حقوق مشروع ملت فلسطین را تامین کنند و هرچند این استیفای حقوق به طور کامل نبوده اما در همین مدت زمان کم دستاوردهای بسیار زیادی داشته‌اند.»

در ادامه شکیبایی به این موضوع پرداخت که بعد از ترور سردار سلیمانی، حمایت‌های ایران از گروه‌های مقاومت افزایش یافته و توضیح داد: «راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مسئله فلسطین بیشتر معطوف به آزادسازی قدس شریف است و از نظر جمهوری اسلامی، آزادسازی قدس شریف، درون خود آزادسازی سرزمین فلسطین را نیز دارد.»

وی تاکید کرد :«لذا این راهبرد قائم به فرد نیست و به همین دلیل با رفتن سردار بزرگ ما، حاج قاسم سلیمانی این راه متوقف نشد.»

وی در نهایت با تاکید بر اینکه می‌دانیم سپاه قدس قائم به فرد نیست، توضیح داد:  این نهاد با وجودی که یکی از بزرگترین فرماندهان خود را از دست داد، اما همچنان در مسیر تحقق آرمان بزرگ فلسطین و قدس در حال حرکت است و اتفاقا با خلف صالح سردار سلیمانی یعنی سردار قاآنی با آهنگ تندتری نیز این حرکت را شاهد هستیم.» شکیبایی تاکید کرد: «ما در کنار حمایت از مقاومت که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان راه علاج فلسطین یاد کرده، یک راه حل دیگر نیز داریم که رهبری بدان هم اشاره کرده‌اند که همان همه‌پرسی است. درواقع مقاومت اهرمی است برای تحقق راه حل ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران که همان همه پرسی است. »

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *