جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

روابط برجامی ایران و غرب در سال 99

۱۳۹۹/۱۲/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا و آمریکا با اشاره به مهم‌ترین تحولات بین ایران و غرب در سال ۹۹ گفت: همه تحولات در سال ۹۹ در حوزه روابط ایران و غرب تحت الشعاع موضوع برجام قرار گرفته است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: همچنین ما مشاهده کردیم که سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و غرب نسبت به سال ۹۸ کاهش زیادی پیدا کرد و عملاً اعمال تحریم‌های شدید از سوی دولت دونالد ترامپ موجب محدودتر شدن روابط ایران با غرب شد. البته در این رابطه، غرب، متحدان اروپا و آمریکا مانند کره جنوبی و ژاپن را نیز شامل می‌شود که جزو شرکای مهم ایران در جنوب شرق آسیا بودند اما به دلیل تحریم‌های ثانویه آمریکا بسیاری از پول‌های ایران در بانک‌های این کشورها بلوکه شد.

این کارشناس با بیان اینکه تقریباً در سال ۹۹ همه تحلیل‌ها، ارزیابی‌ها و پیش‌بینی‌ها به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیوند خورده بود، تأکید کرد: «در این راستا رایزنی‌هایی که میان ایران و مجموعه کشورهای غربی و متحدان آن‌ها با هدف ایجاد گشایش‌هایی در مناسبات ایران با غرب نیز با ناکامی مواجه بود. لذا همه امیدوار بودند که نتایج انتخابات آمریکا به بن‌بست در مناسبات ایران با غرب پایان دهد.»

مکی با تأکید بر این موضوع که در سال ۹۹ یک حادثه و اتفاق مهم نیز رخ داد که به نوعی آمریکا را در انزوا قرار داد و نشانه‌ای از شکاف عمیق در روابط اروپا و آمریکا بود؛ به تلاش دونالد ترامپ برای جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ و همچنین تلاش این کشور با هدف استفاده از مکانیسم ماشه بر اساس توافقنامه برجام و بازگرداندن تحریم‌های اقتصادی سازمان ملل علیه ایران با پیش‌نویس‌ قطعنامه‌ای که آمریکا در این دو موضوع تهیه‌کرده بود اشاره کرد و افزود: «این تلاش‌ها با مخالفت کشورهای اروپایی، چین و روسیه مواجه و شکست خورد که این یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای ایران و نشانه‌ای از نتایج صبر و مقاومت استراتژیک ایران در برابر خروج آمریکا از توافقنامه برجام بود.»

وی در خصوص تأثیر روی کار آمدن بایدن بر مسئله برجام نیز توضیح داد: «هرچند برخلاف خیلی از پیش‌بینی‌ها جو بایدن، رئیس‌جمهور دمکرات آمریکا هنوز به برجام برنگشته و تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را لغو نکرده است، ولی یک نکته بدیهی است و اینکه راه ترامپ در جهت استفاده از سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا با شکست مواجه شد و می‌تواند مخاطراتی را برای سیاست‌های منطقه‌ای واشنگتن و گسترش بی‌ثباتی و ناامنی در این منطقه به همراه داشته باشد.»

به گفته این کارشناس، کشورهای اروپایی و آمریکا طی یک دهه گذشته به‌خوبی نتایج ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه را لمس کردند که بخشی از آن، گسترش موج پناه‌جویان به اروپا و افزایش اقدامات تروریستی جریان‌های تکفیری-تروریستی به فراتر از منطقه خاورمیانه در کشورهای اروپایی و آمریکا بود.

وی درباره آینده ‍پرونده برجام در دوره ریاست‌جمهوری بایدن نیز گفت: «با توجه به سیاست‌های محافظه‌کارانه دولت جو بایدن در آمریکا در خصوص چگونگی احیای برجام، پرونده برجام همچنان مهم‌ترین دستور کار در مذاکرات ایران با غرب در سال ۱۴۰۰ خواهد بود. هرچند با در نظر گرفتن این موضوع که در سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز پیش رو است انتظار نمی‌رود تا زمان برگزاری انتخابات در ایران تحولی جدی در لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران رخ دهد.»

این کارشناس تأکید کرد: «ایالات‌متحده آمریکا تلاش خواهد کرد با سیاست قطره‌چکانی رفع تحریم‌ها و آزاد کردن بخشی از مطالبات مالی ایران از شرکای تجاری‌اش، روزنه‌های گفتگو و مذاکره با ایران را باز نگه دارد تا بلکه از این طریق به خواسته‌های حداکثری خود در گسترش موضوع مذاکرات با ایران به فراتر از مسائل هسته‌ای دست یابد.»

مکی درباره موضع کشورهای اروپایی در قبال برجام پس از پیروزی دمکرات‌ها نیز گفت که موضع آن‌ها با یک تغییر تاکتیکی همراه شده است. وی افزود: «هدف دولت‌های اروپایی پس از خروج ترامپ از برجام، حفظ آن بود. چراکه به‌خوبی از دستاوردهای برجام در چارچوب سیاست عدم اشاعه هسته‌ای آگاه هستند. به همین دلیل اراده سیاسی آن‌ها در مقابل ترامپ در خصوص خروج از برجام، حفظ این توافقنامه بود. پیروزی دمکرات‌ها و پیگیری سیاست چندجانبه‌گرایی از سوی آن‌ها، باعث شده که اروپا نیز همچون آمریکا خواهان بازگشت سریع واشنگتن به برجام و لغو تحریم‌ها نباشد. درواقع کشورهای غربی همچنان می‌خواهند از اهرم تحریم‌های اقتصادی در جهت تأمین سیاست‌های امنیتی و سیاسی خود در منطقه خاورمیانه و جلب رضایت دولت‌های عربی منطقه چون عربستان و رژیم صهیونیستی استفاده کنند.»

این کارشناس بابیان اینکه انتظار نمی‌رود موضع دولت‌های اروپایی در سال ۱۴۰۰ تغییر جدی کند، توضیح داد: «هرچند جوزپ بورل به‌عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد موضعی میانه‌روتر و مصالحه‌جویانه‌تر از فرانسه و آلمان، کشورهای پیشرو در اتحادیه اروپا اتخاذ کند.»

مکی تأکید کرد: «برخی از کشورهای اروپایی از موضع فرانسه و آلمان در رابطه با چگونگی احیای برجام حمایت نمی‌کنند و خواستار لغو سریع‌تر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران هستند. سفر اخیر وزیر خارجه ایرلند جنوبی به تهران و مواضع مطرح‌شده درباره برجام گویای همین مسئله است. بورل تلاش دارد تا حدودی نمایندگی این دسته از کشورها برای لغو سریع‌تر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را نیز داشته باشد و به همین دلیل ما شاهد مواضع منطقی‌تر و میانه‌روتر از سوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به دیگر مقامات اروپایی به‌خصوص فرانسه و آلمان در قبال مسئله ایران هستیم.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *