جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading

اهداف تحرکات نظامی اخیر آمریکا در سوریه

۱۳۹۹/۱۲/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شوراي راهبردي آنلاين-گفتگو: يك كارشناس مسائل خاورميانه درباره تلاش‌های آمریکا برای افزایش حضور نظامی در سوریه و به‌ویژه تحرکات واشنگتن در شمال این کشور گفت: جو بایدن در خصوص سوریه ظاهراً قصد دارد همان سیاست‌های دونالد ترامپ را ادامه دهد.

داود احمدزاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: «با روی کار آمدن جو بایدن و سیاست‌های اعلانی وی در منطقه خاورمیانه تصور می‌رفت با تغییرات بنیادین در غرب آسیا به‌ویژه در مناطق بحران‌زده مانند سوریه و عراق روبرو شویم، اما آنچه در عمل اتفاق افتاده این است که سیاست آمریکا همچنان ادامه حضور در مناطق اشغالی سوریه و تقویت لجستیکی و نظامی با هدف مهار نفوذ ایران و ائتلاف‌سازی در سطح گسترده منطقه‌ای برای رویارویی با چالش‌های نظامی به دلیل حضور نیروهای روسی در سوریه است.»

احمدزاده با اشاره به اینکه یکی از محورهای اصلی سیاست‌های منطقه‌ای جو بایدن مقابله با نفوذ روس‌ها در سوریه به‌عنوان کشور استراتژیک و هم‌پیمان راهبردی روس‌ها اعلام‌شده است، ادامه داد: «لذا به نظر می‌رسد به‌رغم آنکه تصور می‌رفت باروی کار آمدن دمکرات‌ها به رهبری بایدن در کاخ سفید گزینه محتمل، کاهش نیروهای نظامی و نیز حل‌وفصل بحران از طریق دیپلماسی و گفتگوهای سیاسی باشد، اما آنچه در عمل در همین ابتدای حضور وی در کاخ سفید مشاهده می‌کنیم این است که آمریکا نه‌تنها تمایلی به خروج نیروهای نظامی خود از سوریه ندارد بلکه با افزایش حضور نظامی و حتی حمایت از کردهای سوری و تقویت برخی از گروه‌های تکفیری به دنبال تقویت نفوذ خود در سوریه و مقابله هم‌زمان با ایران و روسیه در این کشور و منطقه غرب آسیا برآمده است.»

وی تأکید کرد: «در این مسیر به نظر می‌رسد که جو بایدن حاضر است باهدف کاهش نفوذ ایران در سوریه و ایجاد یک موازنه راهبردی با روس‌ها حتی باسیاست‌های ترکیه نیز به‌نوعی هماهنگی و همراهی داشته باشد.

این کارشناس با بیان اینکه بعدازاین بلوک‌بندی‌های جدید در منطقه و شکل‌گیری یک نوع رقابت پنهان و آشکار میان کنشگران منطقه‌ای و غیرمنطقه‌ای بر سر موضوع سوریه و نیز عراق محتمل‌تر به نظر می‌رسد، تأکید کرد: «سیاست بایدن ادامه سیاست ترامپ در منطقه به‌ویژه در سوریه خواهد بود. ازاین‌رو امکان افزایش تنش و نیز برخورد بین نیروهای محور مقاومت و محور عربی- عبری با حمایت آمریکا به شکل کنترل شده در سوریه و حتی عراق وجود دارد.»

احمد‌زاده توضیح داد که سیاست دونالد ترامپ در قبال سوریه، حمایت از نیروهای اسرائیلی و ائتلاف عربی و همچنین نیروهای تکفیری و در مقطعی گروهک تروریستی داعش بود.

این کارشناس درباره سناریوهای آینده سوریه با روی کار آمدن بایدن گفت: «احتمال می‌رود که تنش‌ها به شکل مقطعی و کنترل‌شده بر سر مسائل سوریه و عراق ایجاد شود؛ اما گزینه محتمل آن است که از سوی دو محور اصلی یعنی محور مقاومت از یک طرف و روسیه از طرف دیگر با محور عربی به رهبری عربستان با حمایت آمریکا همین وضعیت تداوم داشته باشد. به این معنا که احتمالاً شاهد ادامه درگیری‌های نظامی در شرق سوریه از یک‌سو و تقویت نیروهای کردی و برخی معاندان ضد نظام بشار اسد از سوی آمریکایی‌ها و حتی ترکیه از سوی دیگر باشیم.»

البته احمدزاده تأکید کرد که سناریوی محتمل تداوم وضعیت موجود در سوریه و در خصوص نظام بشار اسد باشد.

وی افزود: «چراکه پشتیبانی ایران و روسیه از نظام بشار اسد و عدم اجماع میان نیروهای درگیر در بحران برای حل مسئله از طریق گفتگوهای سیاسی باعث می‌شود که وضعیت به همین منوال تداوم داشته باشد.»

این کارشناس تأکید کرد: «در این بین هر نوع چرخش مجدد ترکیه به‌سوی نیروهای غربی به‌ویژه آمریکا برای برهم زدن موازنه و تشدید فشارهای سیاسی و نظامی در سوریه می‌تواند شرایط را در این منطقه بغرنج‌تر کند.»

احمدزاده با تأکید بر اینکه متغیر تأثیرگذار دیگر در این سناریو، نوع مداخلات و تجاوز رژیم صهیونیستی به نفع نیروهای ضد سوری و ضد محور مقاومت است، توضیح داد: «تداوم این حملات ممکن است به یک رویارویی مستقیم بین ایران و رژیم صهیونیستی در سوریه و جغرافیای محور مقاومت بیانجامد.»

این کارشناس همچنین به اهمیت سوریه برای روسیه و تأثیر آن بر پافشاری روس‌ها بر سیاست‌هایشان در این خصوص اشاره کرد و گفت: «روسیه منافع راهبردی و استراتژیک در سوریه دارد و به‌عنوان یک لنگرگاه امن به این کشور نگاه می‌کند. حضور روس‌ها در سوریه باهدف مقابله با افزایش نفوذ غرب در محور شرق و جلوگیری از نفوذ بیشتر در مناطق استراتژیک و متحدان سنتی این کشور در خاورمیانه صورت می‌گیرد.»

وی همچنین به تداوم حمایت ایران از سوریه اشاره کرد و افزود: «در شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان به حمایت از نظام بشار اسد تأکید دارد. در کنار این موضوع باوجود تضعیف پایگاه‌های گروه‌های تکفیری و داعشی در سوریه و افزایش توانمندی‌های نظامی دولت اسد احتمال سرنگونی این نظام حداقل در آینده نزدیک غیرمحتمل است.»

وی درنهایت درباره چشم‌انداز بحران سوریه گفت: «بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد و حل این بحران فقط با توافق گروه‌های مختلف سوری از یک‌سو و نیز همکاری‌های منطقه‌ای ‌و بین‌المللی از سوی دیگر امکان‌پذیر است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *