جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

Loading

«اتحاد مقاومت» دستاورد شهید سلیمانی

۱۳۹۹/۱۰/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد روابط بین‌الملل گفت: اکنون «گفتمان مقاومت» در منطقه غرب آسیا به گفتمان مسلط تبدیل شده و روزبه‌روز در حال تقویت است؛ این را باید تأثیر فکری و نگرشی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در منطقه غرب آسیا دانست.

دکتر سید رضی عمادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی بابیان اینکه شهید سلیمانی در ارتقای موقعیت منطقه‌ای محور مقاومت نقش برجسته‌ای داشت، خاطرنشان کرد: از زمانی که ایشان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شد که عمده فعالیتش برون‌مرزی است، روزبه‌روز محور مقاومت موقعیت منطقه‌ای بهتری پیدا کرد.

وی افزود: سال 2000 نیروهای اسرائیل از جنوب لبنان خارج شدند و خود سید حسن نصرالله اعلام کرده است که حاج قاسم سلیمانی در این موضوع نقش داشت؛ یا در سال 2006 که بزرگ‌ترین ضربه به حیثیت نظامی اسرائیل در منطقه وارد شد و در جنگ 33 روزه نه‌تنها اسرائیل پیروز نشد، بلکه عملاً شکست خورد هم نقش این شهید بزرگوار مشهود است.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه این دست رویدادها برای رژیم صهیونیستی بسیار تلخ بود، گفت: تصور صهیونیست‌ها این نبود که کسی بتواند تانک «مرکاوا» را بزند، اما حزب‌الله این کار را انجام داد، تحمل هراس و ترسی که در دل نظامیان اسرائیلی ایجادشده، برای آن‌ها سنگین است. اینکه سید حسن نصرالله در سخنانش می‌گوید مثلاً فلان اتفاق قرار است در این لحظه بیفتد و در همان لحظه هم رخ می‌دهد، مایه ترس آن‌ها است. در این شرایط خود سید حسن نصرالله گفت سال 2006 حاج قاسم سلیمانی نقش بسیار مهمی در پیروزی حزب‌الله در جنگ مقابل رژیم صهیونیستی داشته است.

عمادی با اشاره به ناآرامی‌ها در سوریه در سال 2011 ادامه داد: اعتراضات خودجوش مردمی در سوریه ناگهان تبدیل یک بحران و جنگ تروریستی شد و اتباع بیش از 80 کشور وارد سوریه شدند تا با نظام این کشور بجنگند؛ درحالی‌که دمشق در آستانه سقوط قرار داشت، شهید سلیمانی ابتکاراتی را دنبال کرد که سبب شد نظام سوریه بر سر کار باقی بماند. قطعاً عوامل متعددی در این پیروزی‌ها دست داشت، اما نقش فرماندهی بر عهده حاج قاسم سلیمانی بود.

 

«اتحاد مقاومت» دستاورد شهید سلیمانی

این استاد دانشگاه مجموعه این تحولات را عاملی در تقویت جایگاه و موقعیت منطقه‌ای محور مقاومت دانست و افزود: برخی از نظریه‌پردازان آمریکایی هم صریحاً گفته‌اند که امروز ما دیگر با «محور مقاومت» مواجه نیستیم، بلکه با «اتحاد مقاومت» روبرو هستیم؛ یعنی مقاومت به ائتلاف و اتحادی که خیلی فراتر از محور است، تبدیل‌شده است. این‌یک دستاورد بسیار بزرگ محسوب می‌شود.

عمادی ادامه داد: اکنون ما شاهد این هستیم که گروه‌های مقاومت در منطقه دیگر صرفاً محدود به حزب‌الله لبنان یا جهاد اسلامی فلسطین و جنبش حماس نیستند، بلکه گروه‌های مقاومت تکثیر شده‌اند. کسی امروز نمی‌تواند نقش انصارالله یمن را در این کشور نادیده بگیرد، نه‌تنها نمی‌تواند نادیده بگیرد، بلکه انصارالله سازمان‌یافته‌ترین و در حال حاضر قدرتمندترین گروه سیاسی در یمن محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: کسی نمی‌تواند نقش «حشدالشعبی» را در عراق نادیده بگیرد؛ چراکه حشدالشعبی هم در مبارزه با داعش نقش اصلی را داشت. این گروه‌های مردمی بودند که واقعاً مبارزه کردند تا جایی که حتی امروز به لحاظ سیاسی می‌بینیم گروه‌های نزدیک به حشدالشعبی در انتخابات 2018 بعد از ائتلاف «سائرون» بیشترین کرسی‌ها را به دست آوردند.

 

تکثیر گروه‌های مقاومت

به اعتقاد این استاد دانشگاه این تحولات نشان می‌دهد گروه‌های مقاومت در سطح منطقه غرب آسیا تکثیر شده‌اند و این‌ها واقعاً ماحصل و دستاورد شهید سلیمانی در این منطقه محسوب می‌شود.

عمادی نگرش شهید سلیمانی را به مسائل منطقه ماندگار توصیف کرد و گفت: اساساً حاج قاسم سلیمانی به لحاظ فکری، باور داشت امنیت در منطقه غرب آسیا باید بومی باشد و امنیت وارداتی، نظیر آنچه محور سازش و کشورهای عربی پیگیری می‌کنند، تأمین‌کننده امنیت منطقه غرب آسیا نیست.

وی توضیح داد: نمونه این امنیت مردم پایه را در سوریه دیدیم. درواقع ارتش مردم پایه بود که برای حفظ تمامیت ارضی و جغرافیای سوریه جنگید و نظام و جغرافیای این کشور را حفظ کرد.

 

گفتمان مقاومت مسلط شد

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی به مقاومت باور داشت، ادامه داد: درنتیجه این باور است که امروز ما می‌بینیم گفتمان مقاومت در منطقه غرب آسیا به یک گفتمان مسلط تبدیل شده است. ما شاهد دوگانه‌ای در منطقه غرب آسیا هستیم که یک‌طرف گفتمانی است که می‌گوید باید سازش و مذاکره کرد و کوتاه آمد!

عمادی افزود: در مقابل، گفتمان مقاومت می‌گوید من کاملاً آماده‌ام که دفاع کنم، از جنگ هراسی ندارم؛ نه اینکه به استقبال جنگ بروم، بلکه برای دفاع از تمامیت ارضی خودم از جنگ هراسی ندارم. هیچ هراسی از تجهیزات مدرن طرف مقابلم و از تبلیغات فراوانی که انجام می‌دهد، ندارم. اساساً از مرگ هراس ندارم، چون باورم این است که درواقع با شهادت جهاد می‌کنم و جهاد یکی از مبانی دینی ما محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: امروز گفتمان مقاومت که در منطقه غرب آسیا شکل‌گرفته، گفتمان مسلطی است که روزبه‌روز در حال تقویت است و این را باید تأثیر فکری و نگرشی شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه غرب آسیا دانست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *