جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو احتمالا بازداشت شود

به نوشته رسانه‌های صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند.

Loading

تقویت همکاری تهران و کابل تضمین‌کننده منافع مشترک و ثبات پایدار در افغانستان

۱۳۹۹/۱۰/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل افغانستان با اشاره به اهمیت تقویت همکاری‌های ایران و افغانستان، گفت: هر یک از دو جناح اصلی در دولت وحدت ملی نظر مساعدی به تداوم گفتگوها و تعمیق مناسبات و روابط با ایران دارند.

فرزاد رمضانی بونش در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان را باید در چارچوب پیوندی تمدنی بررسی کرد، خاطرنشان کرد: ویژگی‌ها و اشتراکات گوناگون ازجمله در حوزه‌های زبانی، تمدنی، دینی، اخلاقی، فرهنگی در بین دو ملت از هزاران سال پیش وجود داشته است.

وی افزود: همین مسئله موجب شده که مقامات و مردم دو کشور به‌شدت نسبت به روابط دو کشور حساس باشند و دامنه انتظارات و حتی نوع نگاه‌ها به سطح روابط دو کشور در بین شهروندان ایرانی و افغانستانی گاه بسیار بالا باشد و همین امر موجب شده زمان‌هایی انتقادها و به‌نوعی بیان برخی انتظارات با جدیت و پیگیری بیشتری صورت گیرد.

این کارشناس تحولات افغانستان با اشاره به ابعاد روابط ایران و افغانستان در حوزه‌های مختلف، ادامه داد: بااینکه سطح روابط اقتصادی ایران و افغانستان تحت تأثیر شیوع کرونا قرار گرفته ولی همچنان سطح روابط اقتصادی دو کشور در حد خوبی قرار دارد.

رمضانی با اشاره به رایزنی‌های مستمر با مقامات ایران در خصوص تحقق روند صلح در افغانستان و نقش‌آفرینی مثبت ایران در این رابطه و سفر «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان به تهران، گفت: در حوزه سیاسی، رایزنی‌های مشترک دیپلماتیک در مسیر شکل‌گیری گفتگوهای بین‌الافغانی باهدف تحقق ثبات در آینده افغانستان و همچنین حل موضوعات و اختلافات آبی و مرزی و مسئله حضور و ورود اتباع غیرقانونی اهمیت زیادی دارد.

وی ضمن تأکید بر اهمیت و ضرورت توجه به تقویت و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور، تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی را تضمین‌کننده منافع مشترک و ثبات پایدار در افغانستان ارزیابی و اضافه کرد: هر یک از دو جناح اصلی در دولت وحدت ملی افغانستان نظر مساعدی به تداوم گفتگوها و تعمیق مناسبات و روابط با ایران دارند.

رمضانی گفت: بااینکه به‌نوعی در وضعیت کنونی روند گفتگوهای بین‌الافغانی بین دولت مستقر در کابل یا دولت فراگیر و طالبان همچنان ادامه دارد و قرار است در ماه آینده از سرگرفته شود، اما رهبران مقاومت افغانستان تمایل بسیار زیادی دارند که به‌نوعی نظر مساعد ایران را در حمایت بیشتر از روند گفتگوها و به عبارتی آینده صلح و ثبات در افغانستان جلب کنند.

این کارشناس مسائل افغانستان با اشاره به برخی تلاش‌ها برای تیره نشان دادن و یا تیرگی روابط دو کشور، افزود: برخی از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی خواستار تشدید انتقادات و یا به‌نوعی گسترش ایران‌هراسی در داخل افغانستان هستند، علاوه بر آن ممکن است به دلیل وجود اختلافات و شکاف‌های متعدد مذهبی، سیاسی، فرهنگی و همچنین قومی در داخل افغانستان هر فرد با توجه به نوع نگرشش به مباحث به روابط ایران و افغانستان نگاه کند.

رمضانی درعین‌حال گفت: مهم این است که نباید دامنه این انتقادات و انتظارات صدمه جدی به روابط دو کشور بزند بلکه باید در خدمت آسیب‌شناسی روابط ایران و افغانستان قرار گیرد و با نگاهی واقع‌بینانه به سطوح روابط و همچنین برطرف کردن چالش‌ها و مشکلات، همکاری های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی بین دو کشور را تعمیق و گسترش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *