جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

بیمارستان شفاء، حافظه جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در زمره مهم‌ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده‌اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده‌اند.

اسرای صهیونیست: حملات نظامی باعث کشته شدن ما خواهد شد/کابینه در مذاکرات نرمش نشان دهد

تهران- ایرنا- ۲ اسیر صهیونیست نزد گردان های شهید عزالدین القسام، امروز (شنبه) در یک فایل ویدیویی هشدار دادند که حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه باعث آزادی ما نخواهد شد، بلکه جان ما را به خطر خواهد انداخت.

Loading

رشد افراط‌گرایی مذهبی در فرانسه نتیجه سخت‌گیری و تبعیض علیه مسلمانان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: تجربه نشان داده اقداماتی که دولت فرانسه و دیگر دولت‌های اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان انجام داده‌اند نه‌تنها باعث سستی اعتقادات آنها نشده، بلکه برعکس فضای آشتی و مسالمت‌آمیز میان مسلمانان با دیگر شهروندان این کشورها را نیز مخدوش کرده است. در چنین شرایطی ایجاد جامعه چندفرهنگی به‌عنوان شعاری که طی چند دهه گذشته یکی از محوری‌ترین اصول حقوق شهروندی در فرانسه تلقی می‌شد به ابتذال و شکست کشانده شده است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره نوع برخورد کشورهای اروپایی با مسلمانان و مسئله اسلام گفت: «در کشورهای اروپایی، در خصوص موضوع چگونگی برخورد با مسلمانان و در راستای اسلام‌ستیزی نگاهی تناقض‌آمیز و تبعیض‌آمیز در میان دولت‌ها و حتی در بسیاری از نهادهای مدافع حقوق بشر و حقوق شهروندی وجود دارد.»

مکی ادامه داد: «بسیاری از نهادهای سیاسی و قوانین دولت‌های اروپایی، به اسم مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی، قوانین محدودکننده‌ای را برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی مسلمانان ایجاد کرده‌اند و حتی برای پوشش بانوان محجبه مسلمان و آرایش صورت مردان مسلمان نیز محدودیت‌هایی به وجود آورده‌اند اما از طرف دیگر، برخی از نهادهای قضائی دولت‌های اروپایی را شاهد هستیم که در این زمینه سعی می‌کنند نظرات خود را بر اساس قوانین تصویب‌شده در قانون اساسی و یا بیانیه جهانی حقوق بشر اعلام کنند.»

وی در این خصوص گفت؛ علاوه بر اقدام اخیر اتریش در لغو ممنوعیت پوشش روسری در مدارس ابتدایی به دلیل مغایرت آن با قانون اساسی، در آلمان نیز شاهد بودیم که برخی از قضات چه در دادگاه‌های ایالتی و چه در دادگاه‌های فدرال به شکایت مسلمانان رسیدگی کرده و به نفع آن‌ها رأی داده‌اند.

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به اینکه متأسفانه جریان اسلام‌ستیزی در اروپا تبدیل به یک جریان نهادینه شده، ادامه داد: «به این دلیل، متأسفانه آراء این دسته از نهادهای قضائی اروپایی همچون دادگاه اتریش، به یک رویه در اروپا تبدیل نشده تا در پی آن، حذف قوانین محدودکننده برای حضور دختران و بانوان محجبه اسلامی به یک روال تبدیل شود.»

مکی در این خصوص مثال زد: «وقتی یک شهروند اروپایی چه با سلاح گرم و چه سرد موردحمله قرار گیرد اگر ضارب آن مسلمان باشد پوشش خبری رسمی و وسیعی درباره آن صورت می‌گیرد ولی در مقابل وقتی یک دادگاه اتریشی رأی به لغو ممنوعیت حجاب دانش‌آموزان مسلمان در مدارس ابتدایی صادر می‌کند هیچ بازتابی در سطح محافل رسانه‌ای و سیاسی این کشورها ندارد و به‌راحتی از کنار آن عبور می‌کنند. دلیل آن نیز رفتار تناقض‌آمیز و دوگانه احزاب و دولت‌های اروپایی در برخورد با مسلمانان ساکن در کشورهایی اروپایی است. »

این کارشناس مسائل اروپا در واکاوی رفتارهای اسلام‌ستیزانه در برخی کشورها چون فرانسه گفت: «رفتارهای اسلام‌ستیزانه مقامات و احزاب راست افراطی و اسلام‌ستیز فرانسه بازتاب وسیعی در سطح اروپا دارد که این مسئله به دو دلیل برمی‌گردد؛ نخست اینکه پرشمارترین تعداد مسلمانان اروپا در فرانسه هستند و حدود 10 درصد جمعیت این کشور را در برمی‌گیرند. لذا ما شاهد فعالیت‌ نهادهای اسلامی متعددی در فرانسه هستیم که این فعالیت‌ها در سطوح مختلف جامعه فرانسه بازتاب دارد. حتی سبک خوراک مسلمانان که به غذای حلال معروف شده نیز خیلی موردتوجه شهروندان غیرمسلمان این کشور قرار گرفته است. اما دلیل دوم به رویکرد دولت فرانسه در ایجاد محدودیت برای مسلمانان در اروپا بازمی‌گردد؛ زیرا فرانسه در این رابطه پیشتاز است و باقی کشورهای اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان به‌خصوص بانوان محجبه از فرانسه الگو گرفته‌ و می‌گیرند.»

مکی با اشاره به اینکه هر زمان اقدامات تروریستی در فرانسه رخ داده و این اقدامات را به مسلمانان و اسلام ارتباط داده‌اند به همان اندازه در بسیاری از کشورهای اروپایی علیه مسلمانان واکنش‌های بدی شکل‌گرفته است، افزود: «در چنین مواردی شاهد هستیم که کشورهای دیگر نیز هرچند با شدت کمتری، مسلمانان را در مظان اقدام تروریستی قرار می‌دهند و محدودیت‌هایی را برای آن‌ها ایجاد می‌کنند. درواقع به مسلمانان به‌عنوان مظنون نگاه می‌کنند.»

مکی در نهایت درباره پیامدهای سیاست‌های اسلام‌ستیزانه برخی کشورهای اروپایی تأکید کرد: «تجربه نشان داده اقداماتی که دولت فرانسه و دیگر دولت‌های اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان انجام داده‌اند نه‌تنها باعث سستی اعتقادات آنها نشده، بلکه برعکس فضای آشتی و مسالمت‌آمیز میان مسلمانان با دیگر شهروندان این کشورها را نیز مخدوش کرده است. در چنین شرایطی ایجاد جامعه چند فرهنگی به‌عنوان شعاری که طی چند دهه گذشته یکی از محوری‌ترین اصول حقوق شهروندی در فرانسه تلقی می‌شد به ابتذال و شکست کشانده شده است.»

وی افزود: «درحالی‌که بنا بر این بود که هر کس با هر باور و اندیشه‌ای و با هرگونه پوششی این آزادی را داشته باشد که در جامعه فرانسه زندگی کند؛ اما اکنون شاهد آن هستیم که برخوردهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه با مسلمانان به افراط‌گرایی و رشد جریان راست افراطی دامن زده است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *