جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رشد افراط‌گرایی مذهبی در فرانسه نتیجه سخت‌گیری و تبعیض علیه مسلمانان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: تجربه نشان داده اقداماتی که دولت فرانسه و دیگر دولت‌های اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان انجام داده‌اند نه‌تنها باعث سستی اعتقادات آنها نشده، بلکه برعکس فضای آشتی و مسالمت‌آمیز میان مسلمانان با دیگر شهروندان این کشورها را نیز مخدوش کرده است. در چنین شرایطی ایجاد جامعه چندفرهنگی به‌عنوان شعاری که طی چند دهه گذشته یکی از محوری‌ترین اصول حقوق شهروندی در فرانسه تلقی می‌شد به ابتذال و شکست کشانده شده است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره نوع برخورد کشورهای اروپایی با مسلمانان و مسئله اسلام گفت: «در کشورهای اروپایی، در خصوص موضوع چگونگی برخورد با مسلمانان و در راستای اسلام‌ستیزی نگاهی تناقض‌آمیز و تبعیض‌آمیز در میان دولت‌ها و حتی در بسیاری از نهادهای مدافع حقوق بشر و حقوق شهروندی وجود دارد.»

مکی ادامه داد: «بسیاری از نهادهای سیاسی و قوانین دولت‌های اروپایی، به اسم مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی، قوانین محدودکننده‌ای را برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی مسلمانان ایجاد کرده‌اند و حتی برای پوشش بانوان محجبه مسلمان و آرایش صورت مردان مسلمان نیز محدودیت‌هایی به وجود آورده‌اند اما از طرف دیگر، برخی از نهادهای قضائی دولت‌های اروپایی را شاهد هستیم که در این زمینه سعی می‌کنند نظرات خود را بر اساس قوانین تصویب‌شده در قانون اساسی و یا بیانیه جهانی حقوق بشر اعلام کنند.»

وی در این خصوص گفت؛ علاوه بر اقدام اخیر اتریش در لغو ممنوعیت پوشش روسری در مدارس ابتدایی به دلیل مغایرت آن با قانون اساسی، در آلمان نیز شاهد بودیم که برخی از قضات چه در دادگاه‌های ایالتی و چه در دادگاه‌های فدرال به شکایت مسلمانان رسیدگی کرده و به نفع آن‌ها رأی داده‌اند.

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به اینکه متأسفانه جریان اسلام‌ستیزی در اروپا تبدیل به یک جریان نهادینه شده، ادامه داد: «به این دلیل، متأسفانه آراء این دسته از نهادهای قضائی اروپایی همچون دادگاه اتریش، به یک رویه در اروپا تبدیل نشده تا در پی آن، حذف قوانین محدودکننده برای حضور دختران و بانوان محجبه اسلامی به یک روال تبدیل شود.»

مکی در این خصوص مثال زد: «وقتی یک شهروند اروپایی چه با سلاح گرم و چه سرد موردحمله قرار گیرد اگر ضارب آن مسلمان باشد پوشش خبری رسمی و وسیعی درباره آن صورت می‌گیرد ولی در مقابل وقتی یک دادگاه اتریشی رأی به لغو ممنوعیت حجاب دانش‌آموزان مسلمان در مدارس ابتدایی صادر می‌کند هیچ بازتابی در سطح محافل رسانه‌ای و سیاسی این کشورها ندارد و به‌راحتی از کنار آن عبور می‌کنند. دلیل آن نیز رفتار تناقض‌آمیز و دوگانه احزاب و دولت‌های اروپایی در برخورد با مسلمانان ساکن در کشورهایی اروپایی است. »

این کارشناس مسائل اروپا در واکاوی رفتارهای اسلام‌ستیزانه در برخی کشورها چون فرانسه گفت: «رفتارهای اسلام‌ستیزانه مقامات و احزاب راست افراطی و اسلام‌ستیز فرانسه بازتاب وسیعی در سطح اروپا دارد که این مسئله به دو دلیل برمی‌گردد؛ نخست اینکه پرشمارترین تعداد مسلمانان اروپا در فرانسه هستند و حدود 10 درصد جمعیت این کشور را در برمی‌گیرند. لذا ما شاهد فعالیت‌ نهادهای اسلامی متعددی در فرانسه هستیم که این فعالیت‌ها در سطوح مختلف جامعه فرانسه بازتاب دارد. حتی سبک خوراک مسلمانان که به غذای حلال معروف شده نیز خیلی موردتوجه شهروندان غیرمسلمان این کشور قرار گرفته است. اما دلیل دوم به رویکرد دولت فرانسه در ایجاد محدودیت برای مسلمانان در اروپا بازمی‌گردد؛ زیرا فرانسه در این رابطه پیشتاز است و باقی کشورهای اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان به‌خصوص بانوان محجبه از فرانسه الگو گرفته‌ و می‌گیرند.»

مکی با اشاره به اینکه هر زمان اقدامات تروریستی در فرانسه رخ داده و این اقدامات را به مسلمانان و اسلام ارتباط داده‌اند به همان اندازه در بسیاری از کشورهای اروپایی علیه مسلمانان واکنش‌های بدی شکل‌گرفته است، افزود: «در چنین مواردی شاهد هستیم که کشورهای دیگر نیز هرچند با شدت کمتری، مسلمانان را در مظان اقدام تروریستی قرار می‌دهند و محدودیت‌هایی را برای آن‌ها ایجاد می‌کنند. درواقع به مسلمانان به‌عنوان مظنون نگاه می‌کنند.»

مکی در نهایت درباره پیامدهای سیاست‌های اسلام‌ستیزانه برخی کشورهای اروپایی تأکید کرد: «تجربه نشان داده اقداماتی که دولت فرانسه و دیگر دولت‌های اروپایی در ایجاد محدودیت برای مسلمانان انجام داده‌اند نه‌تنها باعث سستی اعتقادات آنها نشده، بلکه برعکس فضای آشتی و مسالمت‌آمیز میان مسلمانان با دیگر شهروندان این کشورها را نیز مخدوش کرده است. در چنین شرایطی ایجاد جامعه چند فرهنگی به‌عنوان شعاری که طی چند دهه گذشته یکی از محوری‌ترین اصول حقوق شهروندی در فرانسه تلقی می‌شد به ابتذال و شکست کشانده شده است.»

وی افزود: «درحالی‌که بنا بر این بود که هر کس با هر باور و اندیشه‌ای و با هرگونه پوششی این آزادی را داشته باشد که در جامعه فرانسه زندگی کند؛ اما اکنون شاهد آن هستیم که برخوردهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه با مسلمانان به افراط‌گرایی و رشد جریان راست افراطی دامن زده است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *