جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟

ترکیه به تازگی با عراق برای ایجاد کریدور حمل و نقل با نام «جاده توسعه» خلیج فارس به توافق رسیده است. به نوعی می‌توان گفت که جاده ابریشم ترکیه در حال تبدیل شدن به یک جایگزین برای پروژه آمریکایی ـ هندی است.

نتانیاهو به دنبال فرار از حکم دادگاه

نتانیاهو به دنبال فرار از حکم دادگاه

رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنایت و کشتار هفت‌ماهه خود در غزه بحران‌های گوناگونی داشت که اکنون احتمال بازداشت بنیامین نتانیاهو توسط دادگاه لاهه هم به آن اضافه شده که خود این رأی، تبعات گسترده سیاسی، دیپلماتیک و حتی امنیتی را برای این رژیم به وجود آورده است.
Loading

مکرون درصدد رهبری اروپا و استقلال از آمریکا

۱۳۹۹/۰۹/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل ژئوپلیتیک معتقد است: از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، مسائلی همچون زیر سؤال بردن ناتو، توافق اقلیمی پاریس، اتحادیه اروپا و همکاری رئیس‌جمهور آمریکا با چین، برای کشورهای اروپایی به‌خصوص فرانسه بسیار بحث‌برانگیز و این موضوع مطرح‌شده که اروپا باید در مقابل آمریکا استقلال داشته باشد و درواقع روی پای خودشان بایستد.

دکتر عبدالرضا فرجی‌راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برجسته‌ شدن تفاوت دیدگاه آمریکا با اروپا به‌ویژه فرانسه در زمان ریاست جمهوری ترامپ گفت: «امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه طی این سال‌ها بارها خواهان استقلال عمل بیشتر در عرصه‌های بین‌المللی شده است.»

فرجی راد با اشاره به انتقادات ترامپ از عملکرد کشورهای اروپایی در قبال ناتو اظهار داشت: «در آن مقطع اروپایی‌ها مسئله ارتش اروپایی را مطرح کردند که استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت، اما هیچ‌گونه اقدام عملی برای تحقق آن انجام نشد.»

این کارشناس مسائل ژئوپلیتیک با اشاره به موضوع تعرفه‌ها در اختلافات بروکسل و واشنگتن اظهار داشت: ترامپ اروپا را نیز در کنار چین با یک‌چشم نگاه کرد و تعرفه‌ها را به‌ویژه درزمینه صادرات اتومبیل از اروپا به آمریکا افزایش داد.

به گفته فرجی راد روابط اتحادیه اروپا و آمریکا در دوره ترامپ دچار تنش‌هایی شد زیرا ترامپ، انگلیس را تشویق کرد تا حتماً از اتحادیه اروپا خارج شود. این در حالی است که دیگر روسای جمهور آمریکا به دنبال انسجام و همبستگی بیشتر این اتحادیه بودند.

وی ادامه داد: «رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا در این مدت برخی کشورهای اروپایی ازجمله در شرق این قاره را نیز تحریک به خروج از اتحادیه کرد، چنانکه امروز شاهد هستیم کشوری مثل لهستان در شرق اروپا برای خارج شدن از این اتحادیه زمزمه‌هایی می‌کند.»

از دیگر مسائل موردبحث میان اروپا و آمریکا بحث تروریسم است؛ فرجی راد در این رابطه گفت: «روزبه‌روز بحث تروریسم در کشورهای اروپایی به‌ویژه فرانسه جدی‌تر می‌شود. همچنین انتقاداتی در خصوص اسلام از سوی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور این کشور مطرح‌شده است. در همین رابطه تظاهراتی نیز علیه اظهارات وی در کشورهای اسلامی برگزار شد. وی اخیراً نیز خواستار آن شده است که علمای اسلام ظرف دو هفته تعهد بدهند که اسلام به‌عنوان یک دین در فرانسه مطرح باشد و نه یک جریان سیاسی.»

این کارشناس ادامه داد: «اظهارنظرهای اخیر مکرون درباره لزوم اتخاذ تصمیمات مستقل‌تر در برابر آمریکا و یا مسائل دیگر به دلیل شکست دونالد ترامپ در انتخابات است؛ زیرا اکنون مکرون این نگرانی را دارد که باروی کار آمدن جو بایدن، اروپا بار دیگر به آمریکا نزدیک شود و فراموش کند که در دوره ترامپ چه اتفاقاتی بین دو سوی آتلانتیک رخ‌داده است.»

دکتر فرجی راد تأکید کرد: «همچنین با توجه به جریانات اجتماعی که در سطح خیابان‌های آمریکا شاهد هستیم و افزایش گرایش‌های راست‌گرایانه در این کشور ممکن است بعد از بایدن دوباره رئیس‌جمهوری روی کار بیاید که مشابه سیاست‌های ترامپ را دنبال کند که در این صورت بازهم اروپا در وضعیت معلق خواهد بود.»

این کارشناس مسائل اروپا همچنین به انتقادات اخیر مکرون علیه وزیر دفاع آلمان مبنی بر اینکه اروپا باید ارتش مستقل خود را داشته باشد و بتواند از خود دفاع کند، اشاره کرد و افزود: «البته این مسئله نخستین بار از سوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و زمانی که روابط آلمان و آمریکا بر سر ناتو کمی تیره‌وتار شد مطرح گردید.»

وی ادامه داد: «باید توجه داشت که از ابتدا فرانسوی‌ها در مقابل آمریکا، سیاست‌های مستقل‌تری را دنبال می‌کردند و در زمان مکرون نیز همان رویه را مشاهده می‌کنیم. فقط در زمان ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی بود که فرانسه به آمریکا نزدیک شد، درحالی‌که دیگر روسای جمهور فرانسه کمابیش در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی تلاش می‌کردند سیاست‌های مستقل‌تری را در دستور کار قرار دهند.»

فرجی‌راد با اشاره به تلاش‌های مکرون برای انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در سال ۲۰۲۱ افزود: «با در نظر گرفتن مشکلات و نارضایتی‌هایی که به دنبال عملیات تروریستی در فرانسه و یا پاندومی کووید – ۱۹ به وجود آمده اکنون مکرون می‌خواهد فضایی ایجاد کند که مردم فرانسه این‌گونه تصور کنند که رهبری اروپا نیز بر عهده فرانسه است. هرچند با توجه به عقب‌نشینی آلمان از این مسئولیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این شانس برای پاریس وجود دارد که بتواند به نحوی رهبری اروپا را عهده‌دار شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *